Stek Woon & Lifestyle Magazine

Sculptuur in je tuin: de voordelen op een rijtje

Ben je van plan om je tuin (opnieuw) in te richten? Grote kans dat je eerst een plan opstelt. Je weet dan immers hoe je tuin eruit komt te zien en wat je allemaal nodig hebt. Aangezien het om een tuin gaat, denken de meeste mensen al snel aan bloemen, planten, gras, bomen, struiken, tegels en grint. Dit zie je inderdaad in veel tuinen terug, maar je kunt ook voor een sculptuur kiezen. Benieuwd wat de voordelen van een sculptuur in je tuin zijn? Je leest het hier.

Sculptuur in je tuin

Het is een eyecatcher

Als je niet van kunst houdt, denk je er waarschijnlijk niet direct aan om een sculptuur in je tuin te plaatsen. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat sculpturen een verrijking kunnen zijn voor hun tuin. Zo wordt het oog van iemand direct naar het kunstwerk getrokken als hij een blik in je tuin werpt, waardoor zo’n beeld een echte eyecatcher is. Je kunt dit versterken door een sculptuur een prominente plek in je tuin te geven. Sommige mensen voorzien sculpturen zelfs van verlichting, waardoor ze ook in het donker goed zichtbaar zijn. 

Je creëert rust

Op mooie dagen vinden veel mensen het heerlijk om tijd door te brengen in hun tuin. Het is dan fijn als je een tuin hebt waarin je echt tot rust kunt komen. Sculpturen kunnen je hier een handje bij helpen. Als je één of meerdere beelden in je tuin plaatst, is de kans aanwezig dat je hier zo nu en dan even bij stilstaat. Je richt dan al je aandacht op het kunstwerk en dat zorgt voor innerlijke rust. Vergelijk het met een bezoekje aan een museum. Hier sta je immers ook stil om de verschillende kunstwerken te bekijken. Je tuin wordt op deze manier een alsmaar fijnere plek. 

Talloze mogelijkheden 

De meeste mensen hebben een bepaald beeld over tuinbeelden. Zo wordt vaak gedacht dat ze saai en kleurloos zijn, maar dat klopt niet altijd. Je kunt weliswaar voor een bronzen beeld kiezen, maar er zijn tegenwoordig ook kleurrijke sculpturen die je in je tuin kunt plaatsen. Als jij je hier enigszins in verdiept, ontdek je al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Vandaar dat er voor elke tuin wel een geschikte sculptuur te vinden is. De sculpturen verschillen overigens niet alleen in kleur van elkaar, maar ook in materiaal en prijs. Kortom: genoeg om uit te kiezen.

Tuin opknappen | Stek Magazine

Lange levensduur

De meeste sculpturen voor in de tuin kosten behoorlijk wat geld. Meestal ben je al snel een paar honderd tot enkele duizenden euro’s kwijt. Zo’n sculptuur is inderdaad een flinke investering, maar je moet je niet blindstaren op de prijs. Tuinbeelden hebben over het algemeen namelijk een lange levensduur. Ze gaan zelfs zo lang mee dat je ze vrijwel nooit hoeft te vervangen. Als je zo’n beeld voor in je tuin koopt, kun je hier jarenlang van genieten. Focus je daarom liever op het materiaal waarvan het beeld gemaakt is dan op de prijs.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.