Stek Woon & Lifestyle Magazine
tuinverbouwing

Een afvalcontainer huren

Zit je te denken aan een tuinverbouwing? Dan zijn er een paar zaken die je zeker moet regelen. Praktische dingen, zoals een afvalcontainer om de rommel uit je tuin op te ruimen, maar ook theoretische zaken, zoals een ontwerp voor je tuin. Het kan best nog een uitdaging zijn om je tuin te verbouwen. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk!

zonnepanelen

Een afvalcontainer huren

Uit een tuin komt rommel. Heel veel rommel. Als je dat allemaal zelf moet afvoeren, ben je meer tijd bezig met afvoeren dan met de verbouwing in de tuin. Daar komt nog bij dat het afvoeren je per keer een vergoeding kost bij de gemeente. Daarom kun je beter een bakkie huren. Dat is goedkoper, en je hoeft niet zelf met puin te gaan rijden.

Een container huren is tegenwoordig best simpel. Je kunt online reserveren. Het is wel een goed idee eerst te controleren of je vergunningen nodig hebt. Je mag een afvalcontainer niet zomaar overal neerzetten. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, en kun je zo beginnen.

Ontwerp een plan

Bedenk hoe je de tuin wilt gebruiken. Wat vind je mooi en wat vind je niet mooi? Wil je in de zomer lekker in het gras kunnen liggen, of heb je liever een gedeeltelijk betegelde tuin? Vind je het niet erg om zelf actief te gaan tuinieren, of heb je liever een onderhoudsarme tuin? Kunstgras of echt gras, wel of geen vijver, de plaatsing van de bomen: allemaal zaken om over na te denken.

De kans is groot dat het je boven je hoofd groeit. Dan is het een goed idee een tuinarchitect mee te laten denken. Bedenk daarbij goed wat je écht wilt. Bomen in een tuin zijn zeker prachtig, maar na 10 of 15 jaar zijn ze enorm, en moeten ze bijgewerkt worden. Dan kun je beter voor dwerg varianten kiezen.

Het helpt als je voorbeelden kunt laten zien van wat je mooi vindt. Start de zoekmachine dus maar op, het is tijd om inspiratie op te doen!

tuinverbouwing

Denk aan de buitenkraan

Grote kans dat je hier nog nooit aan gedacht hebt: een buitenkraan. Ontzettend handig voor het onderhoud van je tuin. Als je veel planten in je tuin hebt staan, is het ook handig om hiermee je planten automatisch water te kunnen geven. Bekijk wat de meest geschikte plek is om de kraan te plaatsen.

Het best is om de buitenleiding zo kort mogelijk te maken. Een buitenkraan moet minimaal 50 centimeter boven de grond gemonteerd worden, hoger dan het punt waar je deze op de bestaande leiding aansluit. Op die manier kun je in de winter aftappen. Je voorkomt dan bevriezing van de kraan in de winter.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.