Stek Woon & Lifestyle Magazine

4 dingen die niet mogen missen in je serre

De serre is een mooie lichte en luxueus aanvoelende toevoeging aan je huis. Het doet denken aan groot Brits landhuis. Veel mensen dromen ervan om een serre toe te voegen aan hun huis. Het is jou dan eindelijk gelukt en je bent bezig met de inrichting. Veel van het inrichten van een serre is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak, er zijn echter een aantal dingen die absoluut niet mogen missen in je serre!

Serre inrichten met planten | Stek Magazine

Planten

Het toevoegen van planten in de serre lijkt misschien een kwestie van persoonlijke smaak maar planten hebben veel voordelen voor serres waardoor ze eigenlijk onmisbaar zijn. Daarnaast is het doel van een serre meestal ook om ‘buiten maar dan binnen’ te zijn. Het grootste voordeel van planten in de serre is dat ze helpen om de temperatuur aangenaam te houden in de serre. Een van de redenen daarvoor is dat verschillende soorten planten vocht en COopnemen waardoor de temperatuur minder snel stijgt. Zoek goed uit welke planten werken voor jouw serre!

Deurmat

Het is een vaak onderschatte en ondergewaardeerde toevoeging aan de serre: de deurmat. Omdat een serre een beetje als buiten voelt wordt het vaak vergeten, maar de stap van de serre naar binnen wordt al snel gemaakt. Zonder deurmat in de serre wordt niet alleen de serre sneller vies maar ook de rest van het huis. Het type deurmat wat goed geschikt is om in de serre te leggen is de schoonloopmat. Dit type deurmat houdt vuil en vocht buiten de deur. Deze kleine toevoeging niet vergeten dus!

Serre inrichten met planten | Stek Magazine

Tuinset

Stijl en comfort, dat is waar een serre voor dient. Het is dan natuurlijk ook belangrijk om goed te kunnen zitten, misschien zelfs loungen. Een onmisbaar gedeelte van de serre is dan ook een mooie tuinset. Afhankelijk van je smaak en de grootte van je serre kun je gaan voor een klassieke witte tuinset of voor een uitgebreide loungeset om lekker op te kunnen liggen. Zorg in dat geval wel dat de eerder genoemde deurmat er ligt zodat de bank niet vies wordt!

Serre inrichten met lampen

Lantaarn

In de avond is licht natuurlijk wel nodig in de serre, maar chemisch LED licht is natuurlijk niet iets wat thuishoort in een serre. Om het ‘buiten maar dan binnen’ thema te houden heb je natuurlijk aanvoelend licht nodig. Een goede optie hiervoor is om een grote lantaarn of meerdere kleine lantaarns te nemen voor je serre. Er is niets sfeervoller dan vuur en in een lantaarn is het vuur veilig aan te steken.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.