Stek Woon & Lifestyle Magazine
tuinverbouwing

Dit moet je weten over het gebruik van draglineschotten 

Maak je gebruik van grote machines voor een werkklus op een afgelegen locatie of heb je te maken met zachte of natte grondomstandigheden? In beide gevallen is het slim om gebruik te maken van draglineschotten. Tijdens de bouw of sloop van een project is het immers belangrijk om veilige en functionele werkomstandigheden te bieden. De draglineschotten dienen als tijdelijke wegen zodat de zware machines niet vast komen te zitten in de grond, terwijl ze zo ook beter op de bouwlocatie kunnen rijden. In dit artikel lees je meer over het gebruik van draglineschotten, inclusief een paar tips waar je gebruik van kunt maken.

Gebruik van draglineschotten tips | Stek Magazine

Draglineschotten kunnen het leven van je personeel redden. Dat is niet overdreven! Daarom is het zeker een goed idee om gebruik te maken van deze schotten, waarbij je de volgende tips toe kunt passen:

  • Haal bomen en kreupelhout weg van de weg die je gaat maken met behulp van de draglineschotten. 
  • Kun je beekjes of andere ondiepe wateren niet omzeilen? Gebruik dan de schotten om over te steken. 
  • Na de draglineschotten huren moet je ze nog transporteren, hiervoor kun je onder meer een bulldozer of grijper gebruiken. Plaats en stel elk schot los in zodat je de levensduur en veiligheid verbetert. 
  • Het is slim om draglineschotten altijd op minstens een meter afstand van de waterlijn te plaatsen.
Gebruik van draglineschotten tips | Stek Magazine

Gebruik van draglineschotten

Je kunt dus de veiligheid van je personeel garanderen door draglineschotten te plaatsen. Bovendien is het met behulp van deze hulpmiddelen een stuk eenvoudiger om te bouwen of te slopen op onstabiele grond. Met kabels of zichtbare bouten is het een fluitje van een cent om deze matten precies op de plek te krijgen die je nodig hebt zodat je ook op een natte of zachte grond gebruik kunt maken van zware machines voor het project.

Voordat je draglineschotten kunt gebruiken, moet je ze natuurlijk in bezit krijgen. Je kunt ervoor kiezen om ze te kopen, wat voor bedrijven die regelmatig de schotten gebruiken zeker de beste optie is. Hoef je de draglineschotten maar één keer te gebruiken en daarna nooit weer? Mogelijk is het dan beter om ze te huren, zo bespaar je op de lange termijn namelijk geld. Het zou immers zonde zijn om te investeren in draglineschotten die je later nooit weer nodig hebt. Zorg bij het kopen of huren van deze schotten er altijd voor dat je genoeg krijgt, bereken dit goed! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.