Stek Woon & Lifestyle Magazine
prefab dakgoot

Nieuw huis bouwen? 5 redenen om voor kunststof te kiezen!

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen, komt er behoorlijk veel op je af. Je moet namelijk over van alles en nog wat nadenken. Zo moet je bepalen welke materialen gebruikt worden. Vroeger werden huizen vaak van steen en hout gebouwd, maar tegenwoordig kiest men steeds vaker voor steen en kunststof. Benieuwd waarom je voor kunststof kiest? Wij zetten hier 5 redenen op een rijtje.

EPDM dakbekleding

1. Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren

 Doordat je hout in iedere gewenste kleur kunt schilderen, is het niet lastig om dit materiaal aan te laten sluiten op de rest van je woning. Sommige mensen denken dat dit met kunststof lastiger is, maar dat is niet het geval. Kunststof is namelijk in allerlei kleuren verkrijgbaar. Het materiaal wordt in de door jou gewenste kleur geleverd, waardoor je het zelf niet meer hoeft te schilderen. Hierdoor hoef je dit materiaal eigenlijk alleen maar te monteren.

2. Aantrekkelijk geprijsd

Een tweede reden om voor kunststof te kiezen, is omdat dit materiaal aantrekkelijk geprijsd is. Vaak wordt gedacht dat kunststof duurder is dan hout, maar dat is niet het geval. Je bent namelijk minder geld kwijt als je voor gevelbekledingvan kunststof kiest in plaats van houten gevelbekleding. Hoe dit komt? Doordat kunststof makkelijker te bewerken is dan hout. Hierdoor kan het sneller gemaakt worden en dat zorgt logischerwijs ook voor een lagere prijs.

Tuin lenteklaar maken | Styling | Stek Magazine

3. Lange levensduur

Wie kunststof boven hout verkiest, krijgt hier geen spijt van. Dit materiaal heeft namelijk een lange levensduur. In tegenstelling tot hout is kunststof namelijk niet gevoelig voor het wisselende weer in Nederland. Hierdoor gaat het materiaal lange tijd mee. Kies je voor kunststof? Dan hoef je hier de komende jaren vrijwel niet naar om te kijken.

4. Onderhoudsvriendelijk

Veel mensen kiezen voor kunststof omdat dit materiaal minder onderhoud nodig heeft dan hout. Dit materiaal neemt geen vocht op, waardoor het niet kan rotten. Bovendien verkleurt kunststof niet onder invloed van uv-straling. Hout is wel gevoelig voor vocht en uv-straling, waardoor je het eens in de zoveel jaar moet onderhouden om ervoor te zorgen dat het zijn uitstraling behoudt. Kies je voor kunststof? Dan is het in principe voldoende om dit materiaal één of twee keer per jaar schoon te maken.

huis bouwen

5. Makkelijk te monteren

Tot slot is kunststof makkelijk te monteren. Dit geldt niet alleen voor gevelbekleding, maar ook voor kunststof vensterbanken. Ben je redelijk handig? Dan kun je dit materiaal prima zelf monteren. In de meeste gevallen wordt kunststof namelijk geleverd in de maat die jij doorgeeft. Hierdoor hoef je het naderhand niet zelf te bewerken, iets wat bij hout wel het geval is. Je kunt kunststof overigens wel laten plaatsen door een professional. Wanneer je het monteren uit wilt besteden, kun je het beste contact opnemen met een aannemer.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.