Stek Woon & Lifestyle Magazine

De winter komt eraan: 6 tips om ‘s nachts warm te blijven

Heb jij het ‘s winters ook altijd koud tijdens het slapen? Dat is natuurlijk hartstikke vervelend en verstoort je goede nachtrust. Gelukkig zijn er meerdere manieren om ook in bed lekker warm te blijven. Wij zetten zes tips voor je op een rijtje, zodat jij het komende winter niet fris krijgt onder de lakens.

Slaapkamer warm houden tips | Smulders textiel

Tip 1) Zorg voor de juiste kamertemperatuur

De ideale slaaptemperatuur ligt rond de 18 graden. Sommige mensen willen het liever iets koeler (zo’n 16 graden), en anderen geven de voorkeur aan een warmere omgeving van ongeveer 21 graden. Is het te koud in je slaapkamer? Dan kan je even de verwarming aanzetten. Doe dit wel alleen voordat je gaat slapen en zet hem ‘s nachts weer uit. Anders wordt de lucht te droog, wat een negatief effect heeft op je nachtrust en gezondheid.

Tip 2) Zet je raam op een kier

Deze tip klinkt misschien tegenstrijdig voor mensen die het snel koud hebben. Maar goede ventilatie is ‘s nachts erg belangrijk. Op die manier krijgen schimmels minder kans en krijg jij meer zuurstof binnen. Doordat je raam enkel op een kiertje staat, zal het niet heel snel afkoelen. Vind je het toch te koud met het raam open? Zorg dan dat je voor- en na je slaap de kamer goed ventileert.

Slaapkamer warm houden tips | Smulders textiel

Tip 3) Schaf een heerlijk winterdekbed aan

Naast een goed bed is een fijn dekbed ook erg belangrijk voor een comfortabele nachtrust. Niet alleen zodat je jezelf er heerlijk in kan wikkelen, ook omdat een dekbed zorgt voor je vocht- en warmteregulatie. Heb je het snel koud, dan is het belangrijk om een dikke maar toch ademende winterdeken te kiezen. Bijvoorbeeld eentje van dons, wol of katoen. 

De meest dikke variant is een 4-seizoenen dekbed: deze bestaat uit twee losse dekens die je samen kan gebruiken voor het warmste resultaat.

Tip 4) Kies het juiste dekbedovertrek

Net zoals dekbedden zijn lakens verkrijgbaar in verschillende stoffen. Als je het snel koud hebt, is het goed om te kijken waar een dekbedovertrek van is gemaakt. Een goede optie voor koukleumen is eentje gemaakt van katoenflanel: licht opgeruwd katoen. De stof voelt hierdoor heerlijk zacht en dik aan en houdt beter warmte vast.

Slaapkamer warm houden tips | Smulders textiel

Tip 5) Zorg voor een warmtebron naast je

Heb je het met bovenstaande tips nog niet warm genoeg? Dan kan je nog kiezen voor een extra warmtebron. Dit kan natuurlijk je eventuele partner zijn, maar gelukkig zijn er ook nog meer hulpmiddelen om je ‘s nachts warm te houden. Denk aan een kruik, kersenpittenzak of elektrische deken. Kou is hiermee verleden tijd!

Tip 6) Bereid je goed voor op je slaap

Voordat je gaat slapen is het belangrijk om al tot rust te komen. Kijk bijvoorbeeld een poosje voor je naar bed gaat niet meer op je telefoon of televisie. Een kopje (kruiden)thee voor het slapengaan kan ook wonderen doen. Zorg verder voor voldoende beweging overdag, luister naar rustgevende muziek of neem een warme douche.

Heb jij het snel koud in bed? Dan zijn de bovenstaande tips erg handig voor jou. Hiermee slaap jij komende winter elke nacht als een roosje!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.