Stek Woon & Lifestyle Magazine

Zo maak je van je slaapkamer een heerlijke plek!

De slaapkamer is een ruimte waar je veel tijd in doorbrengt, daarom is het belangrijk om deze ook gezellig aan te kleden. In een gezellige slaapkamer slaap je toch veel lekkerder? In deze blog vind je inspiratie om je slaapkamer gemakkelijk en snel om te toveren tot een heerlijke plek.

Fotobehang

Wil je het graag direct groots aanpakken? Kies dan voor een uniek fotobehang. Je kunt tegenwoordig kiezen uit heel veel verschillende soorten fotobehang. Wil je een realistische afbeelding van de natuur op je muur? Of wil je juist een abstracte print? Fotobehang creëert direct een nieuwe sfeer in je kamer. 

Als je op een muur hebt behangen met fotobehang, dan is het ook mooi om de andere muren en het plafond te schilderen in een bijpassende tint. Zo creëer je een warm geheel. Qua accessoires heb je bijna niets meer nodig met zo een opvallend fotobehang.

Gezellige slaapkamer met fotolijsten | Gallerix

Fotowand

Word jij graag wakker met je kinderen in de buurt? Kies dan voor een toffe fotowand met familiefoto’s. Een fotowand geeft een chique uitstraling aan je slaapkamer. Vooral als je voor zwart wit foto’s gaat van je gezin. 

Een fotowand komt het beste tot zijn recht als je de lijst formaten een beetje afwisselt. Wissel een grote fotolijst van 50×70 cm af met kleinere lijsten van 21×30 cm voor een speels effect. Als je een kleine muur hebt, kan het ook mooi zijn om juist maar twee fotolijsten op te hangen. Zo een fotowand zal in ieder geval een glimlach op je gezicht toveren, iedere keer dat je je slaapkamer weer inkomt. 

Wissellijsten

Zou je het liefst iedere week je slaapkamer aanpassen? Kies dan juist voor een wissellijst. Met een wissellijst kun je gemakkelijk afwisselen en van beeld veranderen. Zo heb je altijd iets nieuws aan je muur hangen. Het kan de ene keer een poster zijn en de andere keer juist een foto uit je privécollectie. 

Statement dekbedovertrek

Wil jij graag je kamer gezelliger maken zonder blijvende gevolgen? Kies dan juist voor leuke accessoires, zoals een dekbedovertrek met een unieke print. Een dekbedovertrek kan een rustige slaapkamer direct aankleden. Juist door eens een keer voor een opvallende print te kiezen in plaats van een effen dekbed. Ook het kiezen van een luxe materiaal kan je slaapbeleving een upgrade geven. Je slaapt een stuk fijner op een zijden kussensloop. 

Gezellige slaapkamer met fotolijsten | Gallerix

Opvallende lamp

Licht is tegenwoordig niet alleen maar praktisch, maar lampen kunnen ook heel goed bijdragen aan de sfeer in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor warm, geel licht in plaats van wit licht. Of pak juist uit met een opvallende lamp voor aan je plafond of op je nachtkastje. Een mooie lamp maakt je slaapkamer echt af.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.