Stek Woon & Lifestyle Magazine

Zo creëer je een minimalistische slaapkamer met Scandinavisch design

Een grote trend op het gebied van interieur is het Scandinavische design. Een huis in deze stijl herken je aan de licht- en openheid. Vooral functionaliteit, minimalisme, en een stijlvolle uitstraling zijn belangrijke punten. Ook in de slaapkamer gaan vaker voor deze trend. Met natuurlijke materialen, een rustig kleurenpalet en veel licht creëer je een Scandinavische droomkamer. Lees snel verder en ontdek wat jij kunt doen voor een kamer in deze minimalistische stijl!

minimalistische slaapkamer

Minimalisme en functionaliteit

Wie Scandinavisch design zegt, zegt minimalisme. Aan een kamer in deze stijl wordt er niet te veel aandacht besteed aan overmatige decoratie. Denk ook aan opbergmeubilair dat mooi weg is gewerkt in de kamer. Auping is een beddengigant die goed inspeelt op de trends. Ook het Scandinavische design hebben ze onder de knie met een minimalistisch design en neutrale kleuren waar we later op terugkomen! 

minimalistische slaapkamer Auping bed

Natuurlijke materialen

Wat je vaak terugziet in Scandinavisch ingerichte slaapkamers zijn natuurlijke materialen. Voeg veel houttinten toe in de vorm van wandbekleding en andere decoratie. Linnen gordijnen, een katoenen dekbed, en planten geven de kamer leven. Ook hier komen de Auping bedden goed van pas. Zij maken veel gebruik van houtsoorten als eiken en beukenhout. Deze passen perfect in deze slaapkamer! 

Het gebruik van kleur

Je begrijpt nu waarschijnlijk dat het motto “less is more” perfect past bij een kamer in deze Scandinavische stijl. Ook bij het gebruik van kleur houd je je in. Felle kleuren en opvallende combinaties passen niet in deze slaapkamer. Gebruik daarom een rustig kleurenpalet met kleuren als beige, wit en grijs. Wil je toch wat kleur gebruiken? Ga dan voor lichte pasteltinten.

minimalistische slaapkamer

Veel natuurlijk licht

Tot slot is een belangrijk punt bij een slaapkamer in Scandinavische stijl het gebruik van natuurlijk licht. Zorg voor grote ramen. Hang hier geen te donkere en zware gordijnen voor, maar ga voor raambekleding dat lichtdoorlatend is. Installeer, als dat mogelijk is, een dakraam. Maak tijdens de donkere winterdagen vooral gebruik van een combinatie van staande lampen en lichtspotjes. 

Zoals je ziet, creëer je met een aantal aanpassingen een slaapkamer in Scandinavische sferen. Minimalisme en functionaliteit zijn belangrijke kernwoorden en vormen de rode draad van de kamer. Natuurlijke materialen zoals hout, linnen en katoen zorgen geven de kamer een levendige uitstraling. Daarnaast houdt je het op het gebied van kleur rustig met kleuren als wit, beige en grijs. Tot slot maakt natuurlijk licht de kamer helemaal af. Dan mist nu alleen nog het Noorderlicht!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.