Stek Woon & Lifestyle Magazine

4 voordelen van een wit dekbedovertrek

In veel hotels slaap je onder wit beddengoed. En dat blijkt niet voor niks. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan het hebben van een wit dekbedovertrek. Het is dus ook voor je slaapkamer thuis een goede keuze. Hoe een wit dekbedovertrek jouw slaapkamer een upgrade kan geven, lees je in dit artikel. 

1. Met wit oogt je slaapkamer groter

Je slaapkamer is meestal niet de grootste kamer in je huis. Er hoeft alleen een bed in te passen, twee nachtkastjes en een kledingkast. Maar wist je dat je door de kleur wit een ruimte groter oogt? Daarmee is het een ideale kleur om in je slaapkamer te gebruiken.

wit beddengoed

De reden dat wit een kamer optisch groter maakt, komt doordat wit licht reflecteert. Schijnt de zon naar binnen, dan weerkaatst dit via een wit dekbedovertrek en verlicht het de ruimte meer dan andere kleuren.

2. Wit straalt rust uit

Kleuren hebben een invloed op hoe je je voelt. Oranje straalt warmte uit, bruin wordt geassocieerd met een veilig gevoel en wit geeft rust. En rust is natuurlijk precies waar je naar op zoek bent in je slaapkamer. Het beïnvloedt daarmee ook hoe goed je in slaap valt en bevordert je nachtrust. 

voordelen van wit beddengoed als basis

Dekbedden zijn natuurlijk in allerlei variaties verkrijgbaar. In een winkel of webshop neigt je interesse misschien meer naar een dekbedovertrek met print of een opvallende kleur, maar dit geeft je slaapkamer al gauw een drukke en rommelige sfeer. 

3. Het past bij iedere kleur en stijl

Een wit dekbed past eigenlijk bij vrijwel iedere interieurstijl. Of je je slaapkamer nu inricht met een landelijke, moderne of juist klassieke stijl, een wit dekbedovertrek staat er goed bij. 

voordelen van wit beddengoed als basis

Ook in combinatie met andere kleuren en materialen komt een wit dekbedovertrek goed tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde muur in de slaapkamer, of een houten of stalen bed. 

4. Kleuren vervagen, wit niet

Effen gekleurde dekbedden of beddengoed met print verliezen hun kleur in de was. De nieuwigheid gaat eraf en langzaam wordt de stof vaal. Je dekbedovertrek ziet er daardoor al snel oud uit. Dit geldt echter niet voor witte dekbedden. 

wit beddengoed als basis

Een slaapkamer om tot rust te komen

Met een wit dekbedovertrek heb je een slaapkamer waar je echt tot rust komt. Je hoeft je niet druk te maken over of het wel bij je interieur past, en je slaapkamer oogt groter. Perfect dus voor iedere slaapkamer!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.