Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ben jij op zoek naar een goed bed? 

De mens slaapt gemiddeld bijna een derde van dienst hele leven. Dat betekent dat het heel belangrijk is om op een goed bed te liggen. Een goed bed vinden, is niet eenvoudig. Je moet namelijk weten wat je nodig hebt om echt tot rust te komen. Geen wonder dus dat veel mensen niet op het juiste bed liggen, met alle gevolgen van dien. Zij worden ’s ochtends niet echt uitgerust wakker, ontwikkelen rug- en nekklachten en kunnen zich overdag op het werk niet goed meer concentreren. Zorg er daarom voor dat je een goed bed met een goed matras koopt. Je zult merken dat je hierop veel beter slaapt en dat je veel meer uit je dag kunt halen omdat je veel meer energie zult hebben. 

Een goed bed kopen tips | Stek Magazine

Waar moet je op letten als je een bed kopen gaat? 

Als je een nieuwe boxspring 140×200 gaat kopen, moet je zorgen dat je een goede basis maakt. Dat betekent dat je een goed bedframe moet hebben waarop je een goede lattenbodem kunt leggen. Zorg ervoor dat het bed goed geventileerd kan worden. Leg daarom het liefst niets onder je bed zodat je matras goed kan doorluchten. Dat is belangrijk omdat je ’s nachts veel vocht verliest. Als je matras niet in staat is om goed te ventileren, dan kan schimmelvorming ontstaan in je bed. Dat is heel schadelijk voor je gezondheid. Kies daarom voor een goed bedframe en een goede, open lattenbodem. 

Een goed bed kopen tips | Stek Magazine

Welk matras heb je nodig? 

Ieder lichaam is anders en dat betekent dat je goed moet kijken wat jouw lichaam nodig heeft om goed tot rust te komen. Heb je een zwakke rug? Zorg er dan voor dat je een matras koopt dat jouw rug steun kan geven tijdens het slapen. Als je je namelijk de hele nacht ligt te verhouden, dan levert dat spanning op. Daardoor verspil je energie en uiteindelijk sta je niet energiek op. Laat je daarom goed adviseren over welk matras voor jou het beste is. Er is heel veel keus, dus het loont zeker de moeite om je even in de opties te verdiepen. 

Een goed bed kopen tips | Stek Magazine

Vergeet niet een goed kussen te kopen 

Veel mensen zien het kussen als een extraatje bij het bed, terwijl een goed kussen cruciaal is voor een goede nachtrust. Lig je veel op je rug te slapen? Kies dan voor een kussen dat je nek goed kan ondersteunen. Ben je een structurele zijslaper? Kijk dan eens naar de kussens die speciaal voor deze mensen zijn gemaakt. Hoe beter je je hoofd kunt ondersteunen tijdens het slapen, hoe fitter je weer wakker zult worden. Zo begin je energiek aan een nieuwe dag.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.