Stek Woon & Lifestyle Magazine
Matras op maat maken | Stek Magazine

Matras online kopen: dit zijn de voordelen én nadelen

Online shoppen wordt ieder jaar weer populairder. Zo kopen ook steeds meer mensen hun matras online. Maar is dat eigenlijk wel een goed idee? In dit artikel zetten we de voordelen én de nadelen voor je op een rij. Dan weet jij of je jouw nieuwe matras online kunt bestellen of beter naar de winkel kunt rijden.

Voordeel: online de beste deals

Wanneer je online gaat shoppen, kun je vaak de beste deals scoren. Je kunt op je gemak verschillende webshops en prijzen met elkaar vergelijken. Er is altijd wel een aantrekkelijke kortingsactie te vinden. Vanwege de populariteit van online winkelen, zijn de service- en bezorgingskosten tegenwoordig ook erg laag. Je hoeft bovendien geen geld uit te geven aan benzine, omdat een bezoekje aan een showroom hierbij niet nodig is.

Matras online kopen tips

Voordeel: reviews en testen lezen

Online kun je allerlei reviews en handige testresultaten vinden. Wat zijn de ervaringen van klanten? En wat is het beste matras volgens de laatste testen? Aan de hand van deze informatie kun je gemakkelijk een juiste keuze maken. 

Voordeel: snel en gemakkelijk

Een ander groot voordeel van online matrassen kopen, is natuurlijk het gemak. Je hoeft de luie stoel niet meer uit te komen. Met slechts een paar keer klikken heb jij een goed matras in het winkelmandje staan die ook nog eens thuis wordt bezorgd. Vaak zijn er nog extra servicemogelijkheden zoals het meenemen van je oude matras. Gemakkelijker kan het niet worden!

Nadeel: beperkt persoonlijk advies

Als je een matras online wil kopen, is het persoonlijke advies erg beperkt. Je kunt jouw wensen doorgeven en soms chatten met een medewerker, maar dat zal nooit zo uitgebreid zijn als het advies in een beddenwinkel of showroom. Houd daar dus rekening mee.

Nadeel: niet kunnen proefliggen

Een ander nadeel is dat je het matras niet eerst kunt testen voor aankoop. Op papier kan een matras de perfecte match zijn, maar in de praktijk toch tegenvallen. Proefliggen in een fysieke winkel blijft daarom altijd een aanrader.

Matras online kopen tips

De ideale combinatie van online en offline

Gelukkig zijn er veel beddenwinkels die de voordelen van online en offline met elkaar combineren. Zo kun je een aantal soorten matrassen in de fysieke winkel uitproberen en vervolgens online in de juiste maat bestellen. Er zijn ook webshops die een proefperiode aanbieden. Hierbij krijg je een x aantal dagen de tijd om het nieuwe matras thuis uit te testen. Bevalt het toch niet? Dan kun je het (vaak kosteloos) omruilen of retour sturen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.