Stek Woon & Lifestyle Magazine

Contrasten maken een interieur spannend

In de afgelopen drie jaar is Klaas Hogeweg drie keer verhuisd, een avontuur dat begon in het bruisende centrum van Amsterdam. Nu, enkele weken na zijn verhuizing naar zijn derde woning in de hoofdstad, heeft Klaas zijn rust gevonden in een fijne omgeving. Het nieuwe huis straalt licht en ruimte uit, volledig ingericht volgens Klaas’ kenmerkende stijl, die draait om natuurlijke tinten en een harmonieuze mix van strakke lijnen en organische vormen.

contrasten interieur

Interieurkenner met passie

Klaas is zowel in zijn professionele als persoonlijke leven een ware kenner van interieurdesign. Al sinds zijn vijftiende koestert hij een passie voor alles wat met interieur te maken heeft. Na zijn studie aan de Jan des Bouvrie Academy in Deventer heeft hij gewerkt als productontwerper, zowel in Nederland als in New York. Tegenwoordig combineert hij zijn rol als Retailmanager bij het snelgroeiende Deense merk ‘Sofacompany’ met zijn eigen social media-bedrijf. Onder de naam ‘Dutchguy84‘ inspireert hij zijn 60.000 volgers met prachtige beelden van zijn unieke interieur. “Het is de perfecte combinatie,” vertelt Klaas, “Met mijn achtergrond als binnenhuisarchitect kan ik mijn creativiteit inzetten voor mijn eigen bedrijf, terwijl ik bij Sofacompany geniet van de strategische en verkoopgerichte aspecten.”

klaas hogeweg over contrasten in het interieur
contrasten interieur
contrasten interieur

Natuurlijke tinten

Ondanks zijn drukke baan slaagde Klaas erin om in korte tijd zijn nieuwe huis in te richten. “Drie verhuizingen in drie jaar is best veel; sommige dozen waren in mijn vorige huis nooit uitgepakt,” vertelt Klaas. “De indeling van dit huis is grotendeels hetzelfde gebleven, maar we hebben esthetisch gezien flink aangepakt. Aan de voorzijde hebben we een thuiskantoor gecreëerd met fijn daglicht en uitzicht op de gracht.

home office in naturel tinten Stek Magazine

Ik houd van een licht interieur met natuurlijke tinten. De vloer was erg donker, bijna zwart, maar we hebben hem volledig gerenoveerd, geschuurd, oneffenheden opgevuld en afgewerkt met een prachtige lichte lak. Ik ben erg blij met het resultaat. De kleur op de muren, ‘Well Grounded’ van Coat Paints, is een schitterende natuurlijke tint die nu mooi matcht met de vloer.”

Ronde vormen combineren met rechte lijnen in je interieur

Harmonie tussen vormen en lijnen

Klaas omschrijft zijn woonstijl als minimalistisch en modern met een vleugje urban boho. “Er sluipt steeds meer nonchalante elegantie in,” legt Klaas uit, “zoals de Afrikaanse manden. Ik vind het mooi dat ze niet perfect zijn. Juist die imperfectie, in combinatie met strakke designs zoals de leeslamp boven de stoel van designmerk Zuiver, geeft het interieur een spannende uitstraling.”

contrasten interieur

Ik houd van die contrasten: strakke lijnen tegenover organische vormen. Het vloerkleed heb ik op maat laten maken in een ronde vorm bij Interfloor, precies 3 meter in doorsnede en met deze stof. De bank ‘Daphne’ van Sofacompany staat op het vloerkleed en heeft juist weer strakke lijnen.

contrasten interieur

Balans in samenwonen

In zijn nieuwste woning zie je een variatie aan texturen en materialen die je in zijn vorige huizen, waar marmer domineerde, minder tegenkwam. “Wanneer je gaat samenwonen, moet je wat concessies doen, zelfs op het gebied van interieur,” lacht Klaas. “Ik heb wel meer van mijn stijl behouden, maar ik moet toegeven dat de salontafel juist veel sfeer met zich meebrengt. Mijn partner houdt van robuuste en grotere elementen, dus in dit huis vind je meer hout terug. Het geeft een warme sfeer, en juist de combinatie van die stoere salontafel met de strakke rest van het interieur zorgt voor balans. Te veel van het een is niet goed, net als te veel van het ander. Uiteindelijk past het perfect bij de contrasten die ik graag in een interieur zie, ook al moest ik even wennen aan de grovere structuur.

contrasten interieur

Deze tafel vonden we op Marktplaats; hij is gemaakt van een oude Indiase deur, wat hem extra bijzonder maakt. Dergelijke toevoegingen geven een interieur persoonlijkheid en karakter. Ik vind het prachtig als er een verhaal schuilgaat achter een meubelstuk of accessoire. Nu voelen we ons samen ook helemaal thuis.”

contrasten interieur

Persoonlijkheid en karakter

Ook in de eethoek zie je een harmonieuze mix van ronde vormen en strakke lijnen. De ronde tafel van Wehkamp is door Klaas zelf in een grijze-bruine tint geschilderd. Niet alleen meubels en muren, maar ook de keukenkastjes krijgen een passende natuurlijke tint. Klaas heeft zelfs het kunstwerk boven de bank gemaakt.

contrasten interieur

“Dat heb ik jaren geleden al gecreëerd,” vertelt Klaas. “In mijn vorige huis hing het horizontaal vanwege het lagere plafond, maar nu komt het perfect tot zijn recht. Het past naadloos bij de natuurlijke tinten en de minimalistische basis met zwarte lijnen van de woonkamer. Dezelfde strakke lijnen zie je ook terug in de spiegel van Lumz.”

contrasten interieur

Buitenparadijs

Dit huis heeft de luxe van maar liefst twee prachtige buitenruimtes, uniek in de stad Amsterdam. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht op het terras, waar Klaas gekozen heeft voor stijlvolle rotan meubels. Deze meubels geven de ruimte een luchtige uitstraling, waardoor je comfortabel kunt ontspannen in heerlijke stoelen, zonder het gevoel van ruimte te verliezen. Een trap leidt je naar het dakterras.

We hebben hier twee royale zitzakken geplaatst die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Dit is voor ons echt een paradijselijke plek om middenin Amsterdam te genieten van het buitenleven.

Finishing touch

De basis van het interieur staat al, maar de woning is nog niet helemaal af, aldus Klaas. Hij deelt: “De slaapkamer is compact, maar straalt een serene sfeer uit die perfect past bij de natuurlijke uitstraling van de rest van het huis.” Op dit moment zijn zowel het woon- als slaapgedeelte bijna voltooid.”

contrasten interieur

Eigenlijk zijn we tevreden met de basis van de keuken, maar de kleur van de kastjes en de vloer sluiten niet helemaal aan bij het totale plaatje.

“We hebben prachtige grote beige tegels uitgezocht en ik ga de houten fronten in een diepe donkerbruine lak verven.” Wat betreft de badkamer is een volledige renovatie nodig, met als doel meer ruimte te creëren en een praktischer indeling te realiseren. Klaas : “Dus we hebben nog wel enkele wensen, maar tot nu toe genieten we samen enorm van ons prachtige nieuwe huis.”

Reageer