Stek Woon & Lifestyle Magazine
MClayton SEN GRA  LR

Grote ramen geven licht

Dit ruime lichte woonhuis in Londen is ontworpen en verbouwd door architectenbureau scenarioarchitecture. Door de vele grote ramen en het glazen dak in de keukenaanbouw valt er enorm veel licht naar binnen. Hierdoor lijkt het huis veel groter en ruimer. Neem een kijkje in deze binnenkijker en ontdek hoe de architecten de perfecte oplossingen hebben gevonden om deze woning zo licht mogelijk te maken.

005-cotesbach-road-scenario-architecture-1050x700

Grote ramen in huis

De gekozen basiskleur van het ontwerp in deze woning is wit. Alle wittinten zijn gecombineerd met hout in de kozijnen, keuken, vloer en trap. Om de ruimte optimaal te benutten zijn de kasten op maat gemaakt. Zoals de ruime kast in de woonkamer als de keukenkast in de wand voor de trap. Ook voor de meubels is gekozen voor een combinatie van wit en hout zodat alles perfect op elkaar aansluit. Om ruimte te besparen is een ronde eettafel geplaatst. Door rechte lijnen te combineren met ronde vormen heeft het huis een natuurlijke uitstraling. Naast het vergrote keukenraam is gekozen voor nog meer grote ramen zodat ook van deze kant er volop licht binnenvalt in de woning. Zo heb je zowel vanuit de keuken als vanuit de zithoek zicht op de buitenruimte.

MClayton_SEN-GRA2_0006_HR
MClayton_SEN-GRA2_0003_HR

Dakramen in de keuken

Ook in de woonkamer is de lichtinval vergroot door het dakraam en de grote ramen aan de achterzijde. Voor veel verbouwingen wordt wellicht eerst gedacht aan openslaande deuren en of het vergroten van bestaande ramen. Ook het uitbouwen van de woonkamer voor een grotere keuken wordt vaak toegepast. Als je de mogelijkheid hebt om dan ook dakramen toe te voegen, krijgt de ruimte een zee van lichtinval. Hierdoor lijkt je woonruimte ineens veel groter en veel daglicht is natuurlijk ook belangrijk. Zeker als je huis of de gebruikte materialen wat donker zijn of wanneer je niet de mogelijkheid hebt om meer ramen in de muren te plaatsen.

MClayton_SCE403_0016-e1403796398753

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.