Stek Woon & Lifestyle Magazine

Grote raampartijen en schuifpuien

Het is lente. Dat betekent hopelijk veel zonnige dagen voor een zonnig humeur. Maar hoe fijn de zon ook is, soms moet het zonlicht even getemperd worden. Omdat je moet werken en je beeldscherm zonvrij moet zijn, of je wilt even Netflixen en de zon valt op je televisie. Dat kan allemaal simpel geregeld worden met SUNWAY® raambekleding. Maar welke raambekleding kies je als je grote ramen of schuifpuien hebt? Wij geven je tips.

Grote ramen, schuifpuien en glaspartijen

Bij heel veel nieuwbouwprojecten worden de ramen en schuifpuien steeds groter. Dat is heerlijk, want dat betekent veel licht in huis. Maar het betekent tegelijkertijd veel zonlicht en warmte in huis en dan is er nog zoiets als inkijk. SUNWAY® heeft een aantal typen raambekleding die heel geschikt zijn voor grote raampartijen.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen hangen mooi voor grote glaspartijen en er is veel mogelijk qua stoffen. Ze zijn te verkrijgen in drie transparanties: transparant, half transparant en dicht.

  • Transparante paneelgordijnen bieden een goede lichtinval en daarnaast kan je genieten van het uitzicht.
  • Een half transparant paneelgordijn combineert de voordelen van de transparante en dichte paneelgordijnen. Het licht wordt mooi gefilterd en er is een aangename mate van privacy.
  • Een dichte stof laat zeer weinig licht door als het paneelgordijn gesloten is en biedt daarom veel privacy.

Het fijne is dat je deze transparanties ook kunt combineren in één paneelgordijn. Kies bijvoorbeeld voor een dichte stof en combineer dit met een transparante baan.
Ook kun je mooie kleurcombinaties maken binnen een paneelgordijn. Zo stem je het helemaal af op jouw interieur. De afwerking met aluminium baleinen geven het paneelgordijn de finishing touch. Paneelgordijnen zijn ook heel geschikt voor schuifpuien.

Stapje voor stapje op weg naar duurzaamheid met SUNWAY®

Ook bij SUNWAY® proberen we de wereld een stukje duurzamer te maken. We proberen steeds meer duurzame materialen in onze collecties op te nemen. In de nieuwe collectie paneelgordijnen is een duurzame stofkwaliteit opgenomen: Greenscreen Sea-tex. Het is gemaakt van FLX garen. FLX is het allereerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Zo dragen we graag bij aan het verminderen van de plasticsoep.

Behalve paneelgordijnen van stof is er ook het Nubus® paneelgordijn. Deze worden gemaakt van modern kunststof. Dat maakt ze lichtecht, slijtvast en afneembaar met een vochtige doek. Daarnaast zorgt de structuur van het materiaal voor een mooie lichtfiltering. Ook hier kan je zelf een prachtige combinatie kiezen, want de kleuren en dessins in deze collectie zijn perfect op elkaar afgestemd. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooie naturel combinatie, maar een Nubus® paneelgordijn wordt een echte eyecatcher in een sprankelende kleur. Bovendien zijn zowel paneelgordijnen als Nubus® paneelgordijnen goed toepasbaar als roomdivider, zodat je eenvoudig een afgescheiden werkplek in de de woonkamer kan creëren.

Je kan kiezen voor een mooie naturel combinatie, maar een Nubus® paneelgordijn wordt een echte eyecatcher in een sprankelende kleur.

Verticale jaloezieën

Een klassieker voor grote ramen en schuifpuien zijn verticale jaloezieën. Er is geen product dat functionaliteit en sfeer zo goed combineert als verticale Jaloezieën. Ze zorgen in gesloten toestand voor optimale privacy en in open toestand voor een prachtige lichtinval en lichtfiltering. Met deze raambekleding kan je de lichtinval optimaal reguleren. Dat maakt ze ook heel geschikt voor je home office. Verticale jaloezieën zijn leverbaar in stof in verschillende transparanties, kunststof en aluminium. Ze zijn ook leverbaar met elektrische bediening.

Raambekleding voor schuifpuien | Sunway | Stek Magazine
Raambekleding voor schuifpuien | Sunway | Stek Magazine

Duette<sup>®</sup> en plissé Shades

Ook Duette® en plissé Shades zijn geschikt voor grote ramen. Ze zijn op grote breedte leverbaar en in opgetrokken toestand vormen ze een relatief smal pakket. Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Naast dat Duette® Shades decoratief zijn, geeft deze structuur het product een aantal effectieve en functionele eigenschappen: ze isoleren in de winter en ze reduceren de warmteopname in huis in de zomer. Dat is dus ideaal voor grote ramen of voor toepassing in bijvoorbeeld serres. Daarnaast verbeteren Duette® Shades de akoestiek in huis. Duette® en plissé Shades zijn leverbaar in een groot aantal stofkwaliteiten, in verschillende transparanties en plooibreedtes.

Smart Home

Er zijn veel bedieningsvormen voor Duette® en plissé Shades, waaronder gemotoriseerde bediening. Het is ook mogelijk om Duette® en plissé Shades te integreren in je Smart Home, waardoor je de shades van waar ook ter wereld kunt bedienen via een app op je smartphone. Voor meer informatie en inspiratie kijk op www.sunway.nl of plan je persoonlijke afspraak bij een SUNWAY® Showroom bij jou in de buurt.
Check de website www.sunway.nl

Reageer