Stek Woon & Lifestyle Magazine
Raamdecoratie ophangen

Een sfeervol thuis met gordijnen

Na een lange dag op werk, wil je natuurlijk heerlijk ontspannen in je woning. Je creëert sfeer met bijvoorbeeld raamdecoratie. Welk interieur je ook hebt: gordijnen zijn een prachtige, sfeervolle toevoeging. Daarom hebben we alles wat je moet weten over gordijnen op een rijtje gezet.

Witte doorzichtige gordijnen woonkamer | Stek Magazine

Isolerende en geluidswerende functie

Gordijnen passen in iedere ruimte en interieurstijl. Ze geven een ruimte net even iets meer sfeer. Natuurlijk zijn er veel meer voordelen van gordijnen in huis. Wist je bijvoorbeeld dat gordijnen een isolerende werking hebben? Ideaal, want zo houd je in de winter je woning binnen heerlijk warm en de kou blijft buiten. Wanneer het zomer is, wil je juist de verkoeling opzoeken in huis. En ook dat lukt met isolerende gordijnen. Wil je je woning extra isoleren? Ga dan voor gordijnen met een voering. Door de isolerende werking is een gordijn ook meteen geluidswerend. Extra fijn als je aan een drukke straat woont of je buren regelmatig feestjes geven. Wil je je huis optimaal isoleren of extra geluid buiten houden? Kies dan voor gordijnen met een dubbele plooi in een verduisterende voering.

Thuis met gordijnen

Lichtinval en privacy

Vitrage zijn perfect wanneer je wil genieten van optimale lichtinval. Ze worden ook wel glasgordijnen genoemd door hun transparante look. Al het daglicht komt namelijk door de dunne stof heen en je kunt er bijna doorheen kijken. Wil je toch iets meer privacy? Ga dan voor inbetweens. Deze stof is semi-transparant, waardoor je een stuk minder doorkijk hebt en tegelijkertijd kunt genieten van de lichtinval. Je kunt vitrage ook combineren met verduisterende gordijnen. Dit is een ontzettend populaire combinatie en zie je in veel woningen terug. Wanneer je meer lichtinval wil, doe je de verduisterende gordijnen open en de vitrage dicht.

Gordijnen combineren

Naast de combinatie tussen vitrage en verduisterende gordijnen, kun je gordijnen ook combineren met andere raamdecoratie, zoals jaloezieën, duo rolgordijnen, shutters en plisségordijnen. Hiermee zorg je dat je raamdecoratie een echte eyecatcher wordt in je woning. Daarnaast zorgen meerdere lagen voor het raam weer voor een isolerende werking. Goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Kleurrijke gordijnen

Heb je een woning met neutrale tinten en met een prachtige accentkleur? Misschien zijn dan gordijnen in diezelfde kleur wel een fantastische toevoeging aan jouw interieur. Veel mensen hebben neutrale raamdecoratie in huis, zoals witte gordijnen, maar hoe mooi zijn groene of blauwe gordijnen in je woning? Durf jij het aan om gekleurde gordijnen in huis te halen?

Sfeervolle details

Gordijnen maken je huis een fijne, sfeervolle plek. Combineer gordijnen met een grote, zachte bank met een prachtig vloerkleed. Ga vooral voor zachte materialen, zoals velours. Leg veel kussentjes op je bank of op de stoelen. Zorg dat de details met elkaar matchen, ga voor drie verschillende kleuren en houd de rest neutraal. Hierdoor houd je je interieur rustig en ontspannen en springen de details er mooi uit. Haal de gordijnen in huis die jij mooi vindt en tover je woonkamer om tot een sfeervolle relaxplek.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.