Stek Woon & Lifestyle Magazine

Een familiehuis met karakter

Hans en Ria betrokken onlangs een prachtige vrijstaande jaren 30 woning in een rustige wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Samen met hun dochter en kleinkinderen zochten ze een ruime woning voor beide gezinnen. De benedenverdieping onderging een ware transformatie, van een lichte, witte ruimte naar een warm en uitnodigend familiehuis. Met oog voor kleur en materiaalkeuze maakte Ria er een plek van die aanvoelt als thuis. Ria vertelt ons over haar keuzes en geeft een kijkje in hun mooie familiehuis met karakter.

familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

Ruim en praktisch

In de ruime tuin wordt nog druk gewerkt aan een nieuw buitenverblijf. De familie is recent verhuisd naar deze woning en is nog bezig met de laatste afwerkingen. “Normaal gesproken zouden we als ouder stel niet zo’n groot huis kopen,” vertelt Ria. “Maar door omstandigheden wilden we graag met onze dochter en twee kleinkinderen onder één dak wonen, zodat we beter voor ze kunnen zorgen. Dat is nu eenmaal makkelijker dan met twee aparte huizen. Deze woning biedt de ruimte die we nodig hebben en heeft voldoende kamers. Op de benedenverdieping hebben we alles zo aangepast dat het rolstoelvriendelijk is voor onze dochter. En er is een aparte ruimte waar de kinderen kunnen gamen of spelen.”

familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex
familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

De vloer maakt het verschil

De ruimte van het huis, de grote tuin en de stijl van het huis sprak enorm aan. Er waren geen grote verbouwingen nodig, voornamelijk aanpassingen in de sfeer. Ria: “Alle muren waren wit en de vloer was ook erg licht. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik houd van meer kleur en warmte in huis. In ons vorige huis hadden we een PVC vloer met houtlook en dat beviel heel goed. Een mooie vloer bepaalt meteen de sfeer in huis. Daarom heb ik gekozen om de hele benedenverdieping te voorzien van een mooie Allura Flex Deep Country Oak. Het is een wereld van verschil en helemaal mijn smaak. Het is nu echt een familiehuis met karakter geworden.”

familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

Mooi en makkelijk

Het gezin liet zich voor de inrichting ook goed adviseren door Linde Interieurs voor de keuze van de raambekleding en vloer. “Wij hebben 6 jaar geleden deze woning van Marmoleum voorzien”, vertelt eigenaar Alex Kleinlugtebeld. Het huis is dus bekend voor ons en daarom konden we de familie Schep ook meteen adviseren wat de mogelijkheden waren met het behouden van de bestaande vloer. De familie vond de Marmoleum vloer inderdaad te industrieel. Omdat wij recent een project hebben gedaan met de nieuwe Allura Flex en hier tevreden over zijn, hebben wij dit ook hier geadviseerd. De ondergrond met Marmoleum was namelijk al perfect egaal. Voordelen van Forbo zijn de goede kwaliteit van de producten en de fijne services. De Allura Flex zelf is bij uitstek een product om over een bestaande goed vlakke vloer heen te leggen en een groot voordeel is dat het los ligt dus je kan de vloer ook opnieuw gebruiken. Bovendien kan Allura Flex volledig gerecycled worden omdat er geen lijm wordt gebruikt. Dat is natuurlijk wel zo duurzaam en toekomstgericht. Een ander groot voordeel is dat het snel te installeren is.”

huis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

Ria licht verder toe: “Je ziet helemaal niet dat de vloer los ligt. Naast dat het duurzaam is, is zo’n vloer natuurlijk ook heel praktisch. Ik heb ooit laminaat gehad waar je strepen op blijft zien. Deze vloer blijft er perfect uitzien en is gemakkelijk schoon te maken. Dat is wel zo handig met kleinkinderen in huis en een jong hondje.”

familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

Sfeermakers

De basis van de meubels verhuisde mee naar het nieuwe huis. “Het bankstel en het tv-meubel stonden ook in ons vorige huis,” vertelt Ria. “Deze meubels hebben we gekocht bij Voorbrood meubelen te Zevenhuizen. Een fijne zaak waar je heel prettig en hartelijk geholpen wordt. We hebben daar dan ook onze nieuwe eethoek en lamp uitgezocht. Vooral de vorm van de tafel vind ik erg leuk. Ovaal is weer eens iets anders en komt ook mooi uit in de ruimte. We hebben een bijpassende lamp uitgekozen, ook in een ovale vorm. Die lamp maakt het plaatje compleet. Het is wat opvallender geworden en echt een eyecatcher.

huis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex
familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

Ook viel ik meteen voor de prachtige groene kleur van de stoelen. Ook voor de barkrukken heb ik voor een groene stof gekozen. De banken in de erker heb ik met dezelfde stof laten bekleden en ook kussens voor op de andere banken laten maken. Zo komt de groene kleur en stof overal terug. Op de muren heb ik voor een donkere tint gekozen en voor het prachtige behang van Art Living, in twee verschillende bruine kleurtinten. Niet iedereen durft voor een donkere vloer en muren te kiezen, maar het is precies zo geworden als ik in gedachten had. Ik houd van warme tinten en kleur in huis. Alle kleuren bij elkaar vormen nu een harmonieus geheel. De meubels, de muren en vloeren: alles past bij elkaar. Ik vind het ook echt leuk om daarmee bezig te zijn en kleuren en behang uit te zoeken.”

familiehuis met karakter | Forbo binnenkijken | Allura flex

De keuken als verbinding

In hun vorige woning had Ria een grote woonkeuken. De keuken in hun nieuwe woning was afgesloten. “Ik vond de keuken erg klein,” vertelt Ria. “Als je gewend bent aan een grote leefkeuken, dan mis je het contact met de rest van het huis. We hebben dat eenvoudig opgelost door een opening te maken tussen de keuken en de woonkamer. Zo was er geen grote verbouwing nodig, maar realiseerden we wel het gewenste effect. De keuken oogt nu ruimer en lichter. Je kunt in de woonkamer nu aan de keukenbar zitten.

Ook is de woonkamer een stuk lichter geworden doordat het licht van de keuken erbij is gekomen. Het is een kleine ingreep, maar het effect is echt heel groot. De keuken was naar mijn smaak te eentonig. Ik houd van meer contrast. De vloer geeft de keuken in combinatie met de strakke witte keukenkasten een heel andere uitstraling. Het keukenblad was ook licht en is vervangen door een donker blad. Nu past alles goed bij elkaar en het belangrijkste: we voelen ons hier nu allemaal thuis.”

Benieuwd hoe deze vloer er bij jou thuis uitziet? Met onze verbeterde Vloervisualiser upload je zonder extra kosten je eigen interieurfoto, bestel je een gratis staal en vergelijk je eenvoudig 2 verschillende vloeren met elkaar. Zo zie je meteen welke vloer het beste in jouw interieur past.

Vind een Forbo dealer bij jou in de buurt.

2 reacties