Stek Woon & Lifestyle Magazine

“We wonen in een supervet huis en nog duurzaam ook!”

Marco (35) en Christien (36) wonen samen met hun 2 dochters Isabella (4) en Jasmijn (1) in een prachtig duurzaam huis in Rotterdam. Ze wonen er nu 2 jaar. Het is hun eerste koophuis en inmiddels echt een eigen paleisje. Met veel verschillende hoogtes, een opvallende Marmoleum vloer, lichte tinten en een vleugje vintage is het geheel stijlvol met een personal touch.

Binnenkijken Rotterdam Stek Magazine

Marco is Supply Chain manager bij PepsiCo en Christien is Operationeel Manager bij Level Level. Twee Zeeuwen verhuisd naar Rotterdam. Al 12 jaar gelukkig samen en inmiddels 2 vrolijke stadse dochters rijker. Het stel meldde zich in april 2017 aan voor het zelfbouwproject Overmaas Wonen in Rotterdam Zuid. “We waren al enige tijd op zoek naar een huis”, vertelt Christien. “We zochten naar een woning die net even wat anders was dan anders; een huis met karakter en veel licht. In eerste instantie dachten we helemaal niet aan nieuwbouw. Maar toen dit project op ons pad kwam waren we verkocht. Samen met onze huidige buren zijn we dit zelfbouw-avontuur gestart. Een zogenaamd Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waar je dus samen bouwt. Aangejaagd door de architecten zijn we een collectief gestart, op zoek gegaan naar een aannemer en kochten we de grond rechtstreeks van de gemeente.

huis duurzaam binnenkijken | Forbo Marmoleum Limoncello

We werden vooraf wel gewaarschuwd voor eventuele struggles bij een CPO traject. Bouwen zonder projectontwikkelaar heeft zeker niet alleen voordelen. En eerlijk; het is voor alle betrokken partijen soms een enorm frustrerend traject geweest. Stijgende prijzen, een aannemer die uitstapt, veel vertraging en onvoorziene zaken. Maar dat zijn we inmiddels gelukkig bijna allemaal vergeten. We wonen namelijk nu wel in een supervet huis met karakter, veel licht, hoge plafonds, een tuin op het Zuidwesten en slechts op 2 km van Rotterdam Centrum. En nog eens duurzaam ook. Voor ons is dit huis nu echt ons droomhuis. En dat hebben we ook nog eens helemaal zelf mogen indelen!”

huis duurzaam binnenkijken | Forbo Marmoleum Limoncello

Loft-stijl

Het gehele traject heeft ruim 3,5 jaar in beslag genomen. Het resultaat is indrukwekkend met enorme hoogtes en heel veel licht. “We wonen ‘loft-stijl-achtig’, maar dan de lucht in”, legt Christien uit. “De eerste vier woonlagen zijn open en verspringen in hoogte. Hoge open ruimtes van soms wel 5 meter hoog wisselen knusse kamers af en zijn indirect allemaal met elkaar verbonden. Dus split levels to the max! Het licht in huis is magisch. Dankzij de weerkaatsing van de flat tegenover ons huis, schijnt de zon ook via de Noordkant naar binnen. Op zonnige dagen in het voor- of najaar schijnt de zon dus via twee kanten naar binnen. De basis hebben we bewust licht, strak en rustig gehouden. Witte muren, licht hout en lichte gordijnen en vloeren. Vaak wel met een zacht tintje zodat het niet kil zou worden. Die lichte zachte basis zijn we gaan pimpen met vintage en kleur. En daar zijn we dus nog steeds mee bezig.”

Huis met verschillende hoogtes | Stek Magazine

Ons favoriete plek in huis is het kleine bankje in de keuken. Lekker de Laan op Zuid in gluren met een wijntje of een biertje. Of lekker kijken hoe de kids spelen. Soms proppen we ons er met z’n vieren op, of zitten we er met bezoek naast in de vensterbank. Iedereen wil hier zitten.Vloer als eyecatcher

De woonstijl van Marco en Christien laat zich niet in 1 woord omschrijven. Het is modern, licht en vooral eigen. Het stel koos voor dezelfde vloer overal in huis. Christien: “Geen visgraat bij ons. En dat is heel bewust. Al redelijk snel waren we er over uit dat Marmoleum van Forbo wel eens wat voor ons kon zijn. Een natuurlijk en duurzaam product waarmee je dus ook nog eens een statement kan maken in je huis. Maar het kiezen van de kleur heeft wel even geduurd. Ik denk dat ik zeker 100 verschillende stalen in m’n handen heb gehad. M’n top 3 heb ik wel 10 keer veranderd. Dit type heet de Splash Limoncello en zit vol met natuurlijke maar ook felle kleuren waaronder roze, blauw en geel. Maar als je het in het geheel bekijkt lijkt het een zandkleur. Subtiel en stoer tegelijk. En het past echt overal bij. Love it.”

Antieke kast in modern huis | Stek Magazine
Antieke kast in modern huis | Stek Magazine

Groot voordeel van zo’n lang traject is dat we alle tijd hadden om 1000 Pinterest borden te maken en verschillende leveranciers te bezoeken. Ik heb talloze uren online inspiratie opgedaan.

Huis duurzaam | Marmoleum vloer Limoncello | Zwarte keuken
Huis duurzaam | Marmoleum vloer Limoncello | Zwarte keuken

Dansen in de keuken

Het gezin heeft een super ruime keuken. “Hier wordt gedanst, gespeeld en gechilled”, vertelt Christien. “Het is een hele open ruimte met een plafond van zo’n 5 meter hoog en een raam van zo’n 4 meter hoog. We hebben bewust een donkere keuken gekozen met ‘ballen’. Dat kan wel met zoveel licht. We hebben een mat zwarte keuken met zwart granieten blad. Dat steekt heerlijk af in de lichte ruimte. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik me bij een greeploze mat zwarte keuken wel heb verkeken op het schoonmaken. We zijn er voor gewaarschuwd, maar stiekem stoor ik me er wel aan dat je zo snel vlekken ziet. Bijna elke dag poets ik wel wat vette ‘vingerafdrukken’ weg. Irritant maar toch ben ik alsnog nog altijd blij met onze keuken.”

Split level woning nieuwbouw Rotterdam | Stek Magazine
Marmoleum vloer met roze gordijnen

Flexibele indeling

In het ontwerp hebben Marco en Christien rekening gehouden om later de indeling aan te passen. “Onze woon- en televisiekamer is op de eerste verdieping”, licht Christien het ontwerp toe. “We ‘leven’ dus meer in de keuken en aan de eettafel. De eetkamer zit overigens weer een metertje hoger dan de keuken. We kunnen de woonkamer alsnog naar beneden verhuizen. In de keuken kunnen we ook prima een eettafel kwijt. En in de keuken hebben we met de aansluitingen rekening gehouden met de mogelijkheid om er nog een kook- of werkeiland te plaatsen. Maar deze indeling is perfect voor de fase waar we nu in zitten. Om de hoek van de keuken, onder de trap, zit namelijk de speelhoek. Nu hebben we lekker veel ruimte om te spelen of om een feestje te vieren. Zo staat er nu bijvoorbeeld een glijbaan middenin de keuken en heeft onze jongste dochter alle ruimte om te oefenen met lopen.”

Meubels met een verhaal

“We hebben eigenlijk weinig meubels gekocht”, vertelt Christien verder. “We hebben lang op dit huis moeten wachten. In die jaren hebben we veel verzameld en opgeslagen bij m’n ouders tijdens de bouw. Zo hebben we twee oude kasten uit een erfenis van een oud-tante. Een deel van de eetkamerstoelen komt uit een oud klooster en een paar heeft m’n moeder ergens via via op de kop getikt. De strakke witte lange tafel van Hay hebben we wel gekocht, passend bij de ruimte. De donkerblauwe bank in de woonkamer hebben we overgenomen van m’n ouders. En het grote vintage tapijt is door mijn zusje ‘gevonden’ in Frankrijk, maar is te groot voor haar huis. Dus daar passen we met liefde op.”

Kinderkamer marmoleum limoncello | Gekleurde muren

Alleen de kinderkamers hebben nu een gekleurde muur. En daar hebben we simpelweg wat gezellige en praktische spulletjes in ‘gegooid’. We houden niet zo van die perfecte kinderkamers. Het hoeft allemaal niet zo te matchen. Die kamers mogen een beetje ontstaan en meegroeien met de meisjes.

Kinderkamer marmoleum limoncello | Gekleurde muren

Finishing touch

Het heerlijke lichte huis heeft een prachtige eigen stijl. Helemaal af of toch niet? Christien: “Voor m’n gevoel wonen we hier net en zijn we nog lang niet klaar. Sterker nog; het lijkt alsof we net pas begonnen zijn met het eigen maken. Redelijk snel na onze intrek was ik zwanger van onze jongste en stond haar komst op nummer 1. Inmiddels is zij alweer 1 en raakt het langzaam weer tijd om wat liefde in ons paleisje te stoppen. Zo zijn we nu bezig met het ontwerp van een kastenwand in de bijkeuken (hal naar de tuin) zodat we al onze schoenen en jassen kunnen verstoppen.”

Huis duurzaam | Limoncello marmoleum vloer

Wil je Christien volgen? Neem een kijkje op haar Instagram account @overmaaswonen

Wil je zien of deze vloer ook in jouw interieur past? Ga dan naar de vloerplanner van Forbo en upload jouw eigen interieurfoto.

Reageer