Stek Woon & Lifestyle Magazine

“Ik houd van het effect van kleur in een ruimte”

Kevin en Nancy wonen in het centrum van Haarlem. Voor het stel is Haarlem de ideale woonplaats; een grote stad met historisch centrum en dichtbij alle uitgangswegen. Na een flinke verbouwing en herindeling van de benedenverdieping is het een stijlvol en zeer fotogeniek huis geworden waar het effect van kleur duidelijk zichtbaar is.

effect van kleur in een ruimte | woonkamer met grote blauwe bank | Stek Magazine binnenkijker

Zoals bij veel binnenkijkers verrast ook de ruimte van deze tussenwoning in hartje Haarlem. Naast de hal is de benedenverdieping een grote open ruimte waarbij de tuin volledig betrokken is in dezelfde interieurstijl. Aan de straatzijde van deze tussenwoning bevindt zich een ruime moderne open keuken. “We hebben flink verbouwd”, begint Nancy. “Ik zag eigenlijk meteen de mogelijkheden van dit huis en de ruimte die je kan creëren. We hebben de woning aan de tuinzijde flink uitgebouwd en besloten om de keuken te verplaatsen naar de voorzijde. We hebben de totale ruimte open gelaten. Met de uitbouw en het verplaatsen van de keuken heeft de benedenverdieping een zee aan ruimte gekregen.”

Buiten en binnen zijn één geheel door de kleur van de wand in de woonkamer over te laten lopen in de tuinmuur. De buitenwand is gestuct en geverfd in de kleur Marie van Vestingh.

effect van kleur in een ruimte | woonkamer met grote blauwe bank | Stek Magazine binnenkijker

Keuken verplaatst

Het zitgedeelte van de woonkamer bevond zich aan de voorzijde en de keuken aan de tuinkant. Zoals dat eigenlijk bij alle woningen in deze straat het geval is. Nancy: “Het verplaatsen van de keuken heeft voor mij meerdere voordelen. Ik vind het gezellig om tijdens het koken betrokken te zijn bij de woonkamer. Door de open connectie lopen onze keuken en woonkamer naadloos in elkaar over. Ander groot voordeel is dat je veel relaxter zit aan de tuinkant en kan genieten van het uitzicht richting de tuin in plaats van de straat.”

Keuken verplaatsen | Stek Magazine binnenkijker

Het verplaatsen van de keuken heeft voor mij meerdere voordelen. Ik vind het gezellig om tijdens het koken betrokken te zijn bij de woonkamer. Door de open connectie lopen onze keuken en woonkamer naadloos in elkaar over.

Keuken verplaatsen | Stek Magazine binnenkijker

Effect van kleur

Op Instagram deelt en inspireert Nancy op haar account @onshaarlemsehuisje zo’n 19.000 volgers met smaakvolle plaatjes. Als je haar volgt weet je ook dat Nancy van veranderen houdt. Regelmatig een nieuw kleurtje op de muren en inmiddels is ze ook fan van mooi behang met fijne printjes. En alles combineert ook nog eens geweldig met elkaar. We kunnen oprecht zeggen dat Nancy een perfect gevoel heeft voor het mixen en matchen van woonstijlen. Mede door de contacten op Instagram werd Nancy steeds enthousiaster over de interieurbranche. Inmiddels heeft ze haar vaste marketingbaan vaarwel gezegd en startte ze samen met Insta-maatje Sofie het interieurbedrijf ‘The Home Style Club’. Met hun ‘Club’ aan bekende interieur-iconen, kun je je laten inspireren, adviseren om vervolgens met leuke kortingen je nieuwe interieur te shoppen. Van Scandinavisch tot industrieel en van eclectic tot landelijk. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in dit leuke en vernieuwende woonconcept. Haar eigen woonstijl omschrijft Nancy als ‘modern en kleurrijk’. “Ik noemde het eerst Scandinavisch”, lacht Nancy. “Maar intussen is er steeds meer kleur bijgekomen en is het Scandinavische niet meer zo van toepassing. Het is vooral ook mijn eigen stijl. Ik houd van effect van kleur in een ruimte! Zo heb ik ook gekozen voor een opvallende kleur bank. Ik was al jaren fan van de Tufty Time bank van B&B Italia, maar die is niet te betalen. Toen ik deze – hele goede – lookalike zag van Zitmaxx, was ik meteen verliefd. Ik vond het heel spannend om te gaan voor een gekleurde bank maar achteraf ben ik heel blij met hoe het is uitgepakt. De kleur komt terug op het plafond waardoor het een mooi geheel wordt.”

Effect van kleur in een ruimte | Stek Magazine binnenkijker | Homestyleclub

Combi van oud en nieuw

Het interieur van Nancy is een prachtig voorbeeld hoe je je interieur met design kan inrichten en toch betaalbaar blijft. “Ik houd van mooi design en ben echt fan van bepaalde meubelmerken”, vertelt Nancy. “Ik vind het alleen zonde om overal veel geld aan uit te geven omdat ik ook heel graag weer eens wat nieuws in huis wil hebben. Met de combinatie van nieuw en tweedehands of een geweldige look-a-like heb ik toch alles wat ik mooi vind. Af en toe moet je natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Zo kocht ik de prachtige roestbruine fauteuil en pilaren van Pols Potten is hun outlet sale. De eettafel en eetkamerstoelen van Hay vond ik via Marktplaats.”

Effect van kleur in een ruimte | Stek Magazine binnenkijker | Homestyleclub

Ik heb achter de eethoek gekozen voor heel mooi en kwalitatief behang van BelarteSTUDIO. Zo is alles samen een perfect geheel.

Effect van kleur in een ruimte | Stek Magazine binnenkijker | Homestyleclub
Effect van kleur in een ruimte | Gewaagd behang eetkamer | Stek Magazine binnenkijker |

Kunst

Naast de prachtige kleurcombinaties en mooie behangpatronen, zorgen de diverse kunstwerken voor een eigen stijl. Nancy: “Kunst is iets heel persoonlijks: je hart moet er een sprongetje van maken! Dat heb ik met de kunstwerken van Cindy Moonen van Cinterior. Ze maakt heel mooie, moderne kunst met veelal warme en zachte kleuren. Het kunstwerk in de keuken heeft ze voor ons op maat gemaakt en hier mijn lievelingskleuren in verwerkt. Zo past het perfect in ons interieur en versterkt het het effect van kleur. Ik kan dit iedereen aanraden: door kleuren uit je interieur te laten verwerken of uit te zoeken in een kunstwerk, ontstaat een eenheid. Cindy maakt alles in het gewenste formaat waardoor het ook perfect past. We hebben daarnaast ook bestaande beelden gekozen via werkaandemuur.nl. Zij drukken beelden van verschillende beeldmakers af op verschillende soorten materialen en formaten. Ze hebben tegenwoordig ook het materiaal Art Frame. Hierin kun je zo nu en dan een ander werk ophangen. Wel zo duurzaam als je van wisselen houdt!”

Kunst uitzoeken tips | Stek Magazine

Het kunstwerk in de keuken heeft Cinterior voor ons op maat gemaakt en hier mijn lievelingskleuren in verwerkt. Zo past het perfect in ons interieur. Ik kan dit iedereen aanraden: door kleuren uit je interieur te laten verwerken of uit te zoeken in een kunstwerk, ontstaat een eenheid.

Hotel chique

Op de tweede verdieping bevinden zich de badkamer en 2 slaapkamers. De logeerkamer heeft onlangs een ware metamorfose ondergaan. Een heerlijk lichte kamer voorzien van de nodige design. “Ik vind het kopen van Nederlands design het allerleukste”, vertelt Nancy. “Het stalen tafeltje is ontworpen door Marc Th. van der Voorn voor Ignore Amsterdam. Hij draagt de naam The Dance tafel en valt op door zijn originele vorm. De lamp is ook van Nederlandse bodem en ontworpen door de dames van Madame Garage. Liefde op het eerste gezicht! Het behang is net als het behang in de woonkamer van BelarteSTUDIO. Ook hier zie je het effect van kleur in een ruimte terug.”

Gewaagd behang in slaapkamer uitkiezen | Stek Magazine

Ik vond het best spannend om voor dit gewaagde design te gaan maar wat heeft het geweldig uitgepakt. Ik ben echt heel blij met onze nieuwe ‘boutique hotel chique’ logeerkamer.

Effect van kleur in een ruimte | Stek Magazine binnenkijker | Homestyleclub
Effect van kleur in een ruimte | Stek Magazine binnenkijker | Homestyleclub

Wil je Nancy volgen? Neem een kijkje op haar Instagram account @onshaarlemsehuisje

Reageer