Stek Woon & Lifestyle Magazine
Eettafel en stoelen uitzoeken

Tijd voor een nieuwe vloer

De zon gaat weer schijnen, en voor de meeste mensen is dat een teken om de woonkamer eens grondig onder de loep te nemen. Ben je eigenlijk nog wel blij met de stijl van jouw huiskamer, of kan deze wel een beetje liefde gebruiken? Een goede plek om te beginnen met de renovatie, is de vloer. Een mooie vloer kan het karakter van een woonkamer namelijk maken of breken! 

soort nieuwe vloer

Kijken naar jouw kamer

Om te weten welke soort nieuwe vloer je nodig hebt, is het verstandig om eerst goed te kijken naar de woonkamer die je hebt, en welke sfeer je in jouw woonkamer wil creëren. Elke soort vloerbedekking brengt namelijk bepaalde voordelen, maar ook bepaalde nadelen met zich mee. Om het overzichtelijk te houden zullen we in dit artikel op twee verschillende opties ingaan: pvc en laminaat. Deze twee types vloerbedekking lijken namelijk best wel op elkaar, en worden vaak met elkaar vergeleken. Beide opties lijken een beetje op hout, maar toch zijn ze verschillend!

soort nieuwe vloer | Stek Magazine

Een vloer van pvc

Pvc is een kunststof, die gemaakt wordt met onder andere aardolie en zout. De pvc vloer is al lange tijd populair, vooral omdat hij goed tegen een stootje kan. Door de sterke beschermlaag is een vloer van pvc heel bestendig tegen krassen, vlekken, en deuken. Ook heeft pvc een dempend effect, waardoor voetstappen en andere geluiden minder goed te horen zijn. Dit is vooral fijn voor mensen die in een appartement of flat wonen: je buren zullen niet meer over het stapgeluid klagen! Wel belangrijk om te weten: pvc is nogal hittegevoelig, en bij hoge temperaturen wil het nog wel eens vervormen en kromtrekken. Pvc rondom een haard leggen is dus bijvoorbeeld een minder goede optie.

soort nieuwe vloer

Een vloer van laminaat

De laminaatvloer is uit meerdere lagen opgebouwd. De kern van de laminaatvloer bestaat uit houtvezels, met daaroverheen een print en een beschermlaag. Er zijn enorm veel opties als het gaat om de print van een laminaatvloer, waardoor je altijd precies de stijl kunt vinden die bij jouw woonkamer past. Ook is een laminaatvloer makkelijk om zelf te leggen: ideaal voor de doe-het-zelvers onder ons dus. Zodra laminaat eenmaal ligt, is een repairkit heel makkelijk om kleine stukjes te repareren. Mocht er dus een probleem met de vloer zijn, dan moet deze vaak in zijn geheel vervangen worden.

Zelf kiezen

Met deze informatie is het hopelijk iets makkelijker om te kiezen tussen een vloer van pvc of een vloer van laminaat. Je hoeft je geen zorgen te maken, want beide opties zijn een fijne vloerbedekking voor de woonkamer. Een echt goed of fout bestaat dus ook niet. Het is een kwestie van kijken welke vloer er beter bij jouw woonomstandigheden past, en waar jij je prettiger bij voelt. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.