Stek Woon & Lifestyle Magazine

Binnenkijken bij niet zomaar een interieurstylist

Interieurstylist en fotografe Souraya Hassan woont met haar man Mahmoud in een schitterend appartement in Hoofddorp. Voor deze editie mochten we bij haar binnenkijken. Een bijzondere binnenkijker, want Souraya is namelijk niet zomaar een interieurstylist: ze is ónze stylist en maakt alle prachtige covers van Stek Magazine. Kijk je mee in haar eigen huis?

Vorige zomer gingen Souraya en haar man op zoek gegaan naar een nieuw huis. Wensen: centraal gelegen, dichtbij Haarlem en Amsterdam. Het liefst twee kamers en genoeg daglicht. “Dat was nog een hele zoektocht”, vertelt Souraya. “Ik heb aardig wat bezichtigingen gedaan, maar de concurrentie was ontzettend hoog. Soms stond ik met 10 of 15 mensen tegelijk een woonkamer te bewonderen. Dit huurhuis, een nieuwbouwappartement, was echt een geluk. We genieten er ontzettend van. Alles is goed geregeld en de locatie – midden in het centrum van Hoofddorp – is echt top.”

Stylen voor jezelf of anderen

Dag in dag uit is Souraya bezig om interieurs voor anderen samen te stellen. Ze vertelt: “Grappig genoeg is het voor je eigen huis dan toch nog lastig. We hadden natuurlijk al veel mooie meubels en accessoires uit het vorige huis. Die hebben we als basis genomen. Mahmoud houdt gelukkig van dezelfde woonstijl; Scandinavisch ingevuld met warme aardetinten als okergeel, camel en groen. Hij laat mij daardoor altijd vrij in de keuzes die ik maak en vindt het 9 van de 10 keer mooi. Als dat een keer niet zo is, haal ik het ook niet in huis.”

Geen regels

Een grijze betonvloer en grauwe wanden: toen het stel de sleutel kreeg, was het huis nog helemaal kaal. Souraya: “We hebben echt alles aangepakt. Eerst alle wanden en plafonds wit geschilderd. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de vloer. In ons vorige huis had ik een witte vloer en ik twijfelde of we dat weer moesten doen. Maar toch wilde ik graag iets anders. Een nieuw huis, een nieuw begin. Veel grote meubels zoals de bank en tafel waren al hetzelfde en ik wilde geen kopie van het vorige huis. Ik hou ook al jaren van de visgraatvloer en uiteindelijk kwamen we daardoor uit bij een PVC-vloer van Moduleo. Toch een vleugje jaren ‘30 in huis. Of dat bij nieuwbouw past? Natuurlijk! Een huis moet weerspiegelen wie je bent. Daar zijn geen regels voor.”

Licht vergrijsd groen

Een restyling van de hal met palmbomen-behang van Graham & Brown in combinatie met de turquoise kast van Combitex & Even Anders, zorgt voor een warm welkom. “Zeker met alle ronde spiegels erboven. Daarna zijn we verder gegaan met de woonkamer. De prachtige vloer en witte wanden zorgen voor een goede basis, maar ik hou zo van kleur dat ik toch twee wanden een licht vergrijsd groen heb geschilderd. Die kleur komt weer terug in de rest van de ruimte.”

Basis- en accentkleuren

We vragen Souraya hoe ze dat doet, kleuren kiezen en steeds weer zo’n subtiele balans vinden. “Ik ben altijd op zoek naar contrasten en het verdelen van de kleuren uit mijn kleurenpalet over de ruimte zodat er een balans ontstaat. Dat is eigenlijk mijn werkwijze, eerst een kleurenpalet maken dat bestaat uit 2 of 3 basiskleuren zoals wit, grijs of beige. Die vul ik aan met 2 à 3 accentkleuren zoals okergeel, groen en camel. Dit kleurenpalet komt terug in iedere ruimte in huis en is overal net even anders. Zo ontstaan een harmonieus geheel.”

Over een paar jaar

Souraya’s grootste woondroom? “Dat is toch wel een huis kopen samen. Ik hoop dat dat over een paar jaar lukt. Het liefst zou ik dan in een karakteristiek oud huis willen wonen en vooral de ruimte hebben om te creëren. Heel graag met een ruime werkplek of studio aan huis en misschien zelfs ooit wel een winkel of showroom. Dan nemen we alle spullen met dierbare herinneringen mee. Foto’s, de koffers van mijn opa, accessoires uit Egypte en onze plaids uit Marokko. Maar dat is toekomstmuziek. Voorlopig willen we vooral lekker genieten van deze woning.”

Van werk naar liefde

Souraya heeft een sterke band met Egypte. Omdat haar vader uit Egypte komt, reisde ze al van jongs af aan regelmatig naar dit prachtige land. Ze besloot om ook zelf producten te gaan ontwerpen en ontmoette Egyptische ontwerpers die zorgden voor mooie samenwerkingen. “Zo heb ik een collectie ontworpen voor textielmerk Inca & Co. Daar hebben we kussens van laten maken die ik hier in Nederland verkoop. Een droom die uitkomt. Doordat ik zo vaak in Egypte kwam, heb ik ook mijn man leren kennen. We zijn getrouwd en hebben in drie maanden ons tweede huis in Egypte verbouwd, een feestje om te doen. Heel anders dan in Nederland, ik moest echt alles loslaten qua planning en ideeën.” Ondertussen woont het stel permanent in Nederland en heeft Souraya een eigen interkeurmerk ontwikkeld met Wown 

Wil je meer weten over Souraya en haar werk voor Stek Magazine? Benieuwd hoe ze al die prachtige covers voor ons samenstelt en kiekt? Lees dan de rest van het interview

Productinformatie
Vloer: Moods Herringbone short van Moduleo
Vloerkleed: kelim – Rozenkelim
Smeg koelkast: Smeg
Plaid wit pompoms bed: El Hamra Ramla
Suede stoeltjes: Sostrene Grene
Lamp leer werkkamer: Puik-Art
Wand van kurk: kurk24
Turquoise speaker werkplek: Libratone
Behang werkkamer: Creative Lab Amsterdam
Gele wand in werkkamer: E8.50.60 Flexa
Witte prullenbak: Brabantia
Kleur wand woonkamer: JO.05.75 Flexa

Fotografie & styling
Souraya Hassan

Tekst:
Marlene Rooseman

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.