Stek Woon & Lifestyle Magazine
Huis als hobby - Stek Magazine

Binnenkijken bij Sifra: Het huis als hobby

Sifra woont met haar drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar oud in een rijtjeswoning in Rotterdam. Toen ze haar woning betrok, zorgde ze eerst voor een rustige en goede basis. Om vervolgens al haar creativiteit kwijt te kunnen in een waanzinnig mooi huis. Dat is gelukt. Kijk maar mee.

Huis als hobby - Binnenkijker

Sifra studeerde ‘Ondernemend Management’ en werkte jarenlang bij allerlei bedrijven in de detailhandel. Intussen werkt ze parttime als supervisor in een kledingwinkel. “Met deze baan kan ik veel tijd met mijn kinderen doorbrengen”, vertelt ze. “En het geeft mij de ruimte om thuis mijn creativiteit kwijt te kunnen.” En creatief is ze. Twee jaar geleden begon Sifra foto’s van haar interieur te plaatsen op Instagram. “Ik heb het altijd leuk gevonden om ruimtes gezellig te maken. Instagram werd een belangrijke inspiratiebron en vanuit die hobby is mijn eigen woonblog siefshome.nl ontstaan. De avonden vliegen voorbij als ik ermee bezig ben.”

Huis als hobby - Stek Magazine

Ik heb het altijd leuk gevonden om ruimtes gezellig te maken. Instagram werd een belangrijke inspiratiebron en vanuit die hobby is mijn eigen woonblog siefshome.nl ontstaan.

Huis als hobby - Binnenkijker

Wat meer kleur

Toen Sifra de sleutels kreeg, was de woning zo goed als af. Sifra: “Alles was eigenlijk net vervangen, onder andere de badkamer. Ik ben eerst gaan schilderen. Vrijwel alles wit gemaakt. Ook heb ik een witte vloer gelegd. Mijn interieur was in de basis zwart, wit en grijs, maar na een tijdje vond ik dat te kil. Ik ben in de loop der jaren toch wat meer van kleur gaan houden. Okergeel en groen zijn nu mijn grote favorieten! Mijn woonstijl? Een Scandinavische basis, eclectisch omdat ik van veel stijlen houd en een tikje Bohemian door de kleuren.”

Gezellige keuken

De keuken past helemaal bij de sfeer die we ook in de woonkamer zien. Een fijne basis met lekker veel groen en één van onze favorieten: de groene OMG chair van Zuiver. “Ik ben ook erg blij met deze keuken”, zegt Sifra. Het is er heerlijk licht en grenst aan de tuin. Het enige wat ik niet mooi vond aan de keuken was het aanrechtblad. In een huurwoning wil je dat soort dingen niet vervangen dus ik heb ik hem een mooie tint groen gegeven. Het mag alweer bijna opnieuw maar zo past het wel veel beter. We zitten ook vaak gezellig in de keuken dus ik heb daar veel aandacht aan besteed. Mijn buren hebben de tussenwand eruit gehaald tussen de keuken en woonkamer maar ik twijfel daar nog over. Het is wel eenvoudig om te doen maar ik vind het ook wel knus om zo’n hoekje te hebben bij de eettafel. Dus voorlopig laat ik het nog even zo.”

Huis als hobby - Stek Magazine

Make-overs

Het leuke aan het huis van Sifra is dat je overal haar creativiteit terugziet. Ze is dol op DIY-projecten en make-overs. “Daar schrijf ik ook graag over op mijn blog”, zegt ze. “De laatste make-overs die ik heb gedaan zijn de hal, de kinderkamers en mijn eigen slaapkamer. Het is zo leuk om te laten zien hoe je een ruimte weer heel anders kan maken met bijvoorbeeld een gaaf fotobehang. En dan aangevuld met mijn eigen DIY objecten zoals het chill-bankje dat ik zelf heb gemaakt voor in de huiskamer. Met drie tieners heb je gewoon een coole chillplek nodig!”

Huis als hobby - Binnenkijker

Ik ben erg blij met de keuken. Het is er heerlijk licht en grenst aan de tuin. We zitten vaak gezellig in de keuken dus ik heb daar veel aandacht aan besteed.

Huis als hobby - Stek Magazine

Meisjes moodboard

Sifra: “Ik heb helaas niet genoeg slaapkamers om alle kids apart te laten slapen. Daarom delen de jongens een kamer en heeft mijn dochter haar eigen. De kamers hebben laatst een flinke make-over gekregen om van kinderkamers naar tienerkamer te transformeren. De jongens vonden eigenlijk alles wel best. Hun enige wens was ieder een eigen hoekje, ook al delen ze een kamer. Ik heb daarvoor een scheidingswand gemaakt. Bij mijn dochter ging het anders, die had zo haar eigen ideeën over de nieuwe kamer. Met haar heb ik eerst een moodboard gemaakt. Ontzettend leuk om dat samen te doen!”

Huis als hobby - Binnenkijker

Ik heb helaas niet genoeg slaapkamers om alle kids apart te laten slapen. Daarom delen de jongens een kamer en heeft mijn dochter haar eigen.

Huis als hobby - Stek Magazine

Waardevolle herinneringen

Alhoewel Sifra geen verhuisplannen heeft, zijn we wel benieuwd wat haar droomhuis zou zijn en wat er absoluut mee verhuist. “Ik ben niet zo gebonden aan spullen”, zegt Sifra nadenkend. “Ik zou in ieder geval wel het speelgoedbankje meenemen van mijn opa. Die heeft inmiddels alle kleuren gehad en heeft overal in huis wel eens gestaan. Er zit echt een herinnering aan en dat maakt het voor mij waardevol. Dat heb ik ook met het letterbord. Die komt uit een drukkerij waar mijn vader werkte. Ik vond het meteen bijzonder. En mijn droomhuis? Dat is in ieder geval een huis met veel grote ramen en een eigen kamer voor alle kinderen. Heel ruim en licht en dichtbij zee. Een plek om helemaal tot rust te komen. Maar voor nu ben ik heel tevreden in mijn huisje en de sfeer die het heeft!”

Huis als hobby - Binnenkijker

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.