Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij Thirza - Stek Magazine

Mijn woonstijl?
De Thirza-stijl

Bas en Thirza wonen samen met hun twee zoontjes (6 en 4) in een nieuwbouwhuis in Aalsmeer. Lees en kijk mee hoe het kopen van een nieuwe bank leidde tot een compleet nieuwe vloer en uitbouw. Thirza: “Het huis is nu helemaal mijn woonstijl”.

Van antikraak naar nieuwbouw

Bas werkt bij de politie en Thirza heeft een fulltime baan als business controller. Tien jaar geleden verhuisden ze van een antikraakwoning naar deze nieuwbouwwoning in jaren ’20 stijl. “Ons eerste huis was een groot vrijstaand huis”, vertelt Thirza. “We hadden enorme bof dat we daar antikraak mochten wonen. Zo hebben we goed kunnen sparen om uiteindelijk dit fijne huis te kopen. De jaren ’20 stijl van deze nieuwe wijk sprak ons enorm aan, niet zo’n standaard nieuwbouw. We hebben nu de voordelen van nieuwbouw, met de look van een oud huis.”

Mijn woonstijl - Binnenkijken bij Thirza - Stek Magazine

Binnenkijken bij Thirza - Stek Magazine

Zelfgemaakte meubels

Samen met haar vader maakte Thirza veel eigen meubels. Ook Bas is heel handig. Zo hebben ze de keuken zelf geplaatst. De muur van de keuken is omgetoverd tot een geweldige kast. Thirza: “Die kast is heel bijzonder voor mij. Ik heb hem, net als veel andere meubels, gemaakt samen met mijn vader die er helaas niet meer is. Ik had zo’n kast ergens gezien in een tijdschrift maar hij was zo ontzettend duur. Ik ben toen naar mijn vader gegaan. In zijn tuin stond de ‘klushut’ en daar liet ik hem een plaatje zien van de kast. Mijn vader zei dan: “Dat kunnen we samen wel maken”. Ik bedacht het en mijn vader maakte het. Het resultaat is deze kast met allerlei ‘verborgen’ kastjes. Zo zit onderin een kastje waar het stopcontact achter zit en eentje met de lichtknoppen. Ik ben er ontzettend blij mee en het is een prachtige dagelijkse herinnering aan mijn vader.”

Binnenkijken bij Thirza - Binnenkijker

Binnenkijken bij Thirza

Binnenkijken bij Thirza - Binnenkijker

Van bank naar uitbouw

Toen Bas en Thirza in hun nieuwe huis kwamen wonen, hadden ze niet direct een duidelijke stijl. Thirza: “Dat is later pas gekomen. Je neemt soms beslissingen en die blijken dan niet meer te passen. Twee jaar geleden besloten we een nieuwe bank te kopen. We hadden destijds gekozen voor een lichte zandkleurige vloer. Met de stalen daarvan zijn we op pad gegaan om een bijpassende bank uit te zoeken. Ik keek erg uit naar het moment dat de nieuwe bank werd bezorgd en alles één mooi geheel zou zijn. Niets bleek minder waar… De vloer bleek door de jaren heen te zijn verkleurd van crèmekleurig naar geel. Het stond absoluut niet mooi bij elkaar. Als ik nu terugkijk, begrijp ik eigenlijk ook niet meer waarom we toen voor die kleur vloer hebben gekozen. We wilden liever een grijze, die past veel mooier bij onze huidige stijl. Bas kwam toen op het idee om dan ook meteen vloerverwarming te leggen. En vervolgens bedachten we dat als we tóch gingen veranderen, we ook maar meteen de uitbouw moesten realiseren. Daar hadden we het budget niet voor toen we hier kwamen wonen. Zo geschiedde. Wat begon bij een nieuwe bank, eindigde in een complete verbouwing!”

Binnenkijken bij Thirza - Stek Magazine

Binnenkijken bij ThirzaBinnenkijken bij Thirza - Stek Magazine

Uitdaging

De beide buren van het gezin hadden al een uitbouw. In overleg was besloten om de bakstenen aan beide kanten te verwijderen, zodat de uitbouw perfect zou passen. Op het laatste moment besloten de buren dat ze dat toch liever niet wilden. Thirza: “Dat zorgde voor een nieuwe puzzel. Samen met de aannemer hebben we gekeken naar een oplossing. De ene muur in de huiskamer is 10 centimeter naar voren gebracht. De andere muur springt als het ware in. Daar hebben we een schouw gemaakt zodat je optisch eigenlijk niet ziet dat het ene stuk van de muur korter is dan het andere gedeelte. We zijn echt heel blij met hoe de aannemer meegedacht heeft en hoe mooi het is geworden.”

Binnenkijken bij Thirza - Binnenkijker

De oude kist van mijn opa is heel bijzonder voor mij. Hij past perfect in onze stijl en ‘s avonds verdwijnt al het speelgoed erin.

Binnenkijken bij Thirza

Binnenkijken bij Thirza - Stek Magazine

Eigen stijl

Met de verbouwing kreeg de woning een nieuwe frisse look. Al het houtwerk is wit gemaakt. Echt wit, in plaats van gebroken wit. Samen met grijs en groen zijn dat de basiskleuren geworden. “Voor de verbouwing moest ik af en toe een compromis sluiten met Bas over de inrichting, maar daarna heeft hij het opgegeven”, lacht Thirza. “Hij zei: ‘ik geef me over, doe jij maar je ding.’ Ik vind het ook steeds leuker om met het interieur bezig te zijn. Mijn moeder had dat eigenlijk altijd wel al en we gaan elk jaar samen naar de woonbeurs. Gewoon om leuke ideetjes op te doen. Ik doe ook veel inspiratie op via Instagram en daar deel ik ook graag foto’s van mijn interieur. De zolder staat nog op mijn to-do-list. Na de geboorte van de kinderen zijn wij naar zolder ‘verhuisd’ zodat zij allebei een eigen slaapkamer hebben. De ruimte is heel hoog, waardoor we veel ruimte en mogelijkheden hebben.” Hoe Thirza haar eigen woonstijl zou omschrijven? “Ik heb eigenlijk geen idee”, zegt ze. “Gewoon de Thirza-stijl!”

Binnenkijken bij Thirza

De oude kist van mijn opa is heel bijzonder voor mij. Hij past perfect in onze stijl en ‘s avonds verdwijnt al het speelgoed erin.

Binnenkijken bij Thirza

Binnenkijken bij Thirza

We hebben de betonlaag van de vloer zwart geverfd als tijdelijke oplossing. Eigenlijk maakt het de ruimte wel heel stoer dus voorlopig blijft het zo!

Binnenkijken bij Thirza Mijn woonstijl: de Thirza-stijl

Wil je Thirza volgen? Neem dan een kijkje op haar Instagram account: thirzavdb

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.