Stek Woon & Lifestyle Magazine

Tips, tricks en behind the scenes met Souraya Hassan

Binnenkijken bij niet zo maar een interieurstylist!

Interieurstylist en fotografe Souraya Hassan (28) woont met haar man Mahmoud (30) in een schitterend appartement in Hoofddorp. Voor deze editie mochten we bij haar binnenkijken. Een bijzondere binnenkijker, want Souraya is namelijk niet zomaar een interieurstylist: ze is ónze stylist en maakt alle prachtige covers van Stek Magazine. In deel 2 van deze Binnenkijker lees je alles over haar rol als ondernemer, geeft ze tips en nemen we je mee achter de schermen van de fotoshoots.

Lees deel 1 van deze binnenkijker in de Stek Magazine app. Nog geen Stek Magazine app? Download gratis de app en editie in Google Play of in de Apple App Store

Souraya Hassan | Artikel Stek Magazine

Deel 2: Binnenkijken bij Souraya Hassan

Naast interieuradvies, styling en fotografie heeft Souraya ook echt een passie voor ondernemen. “Ik noem mijzelf creatief ondernemer”, vertelt Souraya. “Ik heb mij de afgelopen jaren bezig gehouden met heel veel verschillende projecten. Ik heb vrijwel altijd alles alleen gedaan met af en toe wat hulp van assistenten. De liefde en passie die ik voel voor ondernemen en het creëeren van een sfeer of interieur geeft altijd veel voldoening en een drive om verder te gaan. Wel heb ik steeds vaker momenten dat ik alles even goed bekijk: waar sta ik en hoe wil ik verder. Zo wil ik voor het nieuwe jaar toch wat meer rust inbouwen en vooral focus leggen. Die focus ligt voor mij volgend jaar op mijn blog waarvoor ik content maak met foto’s en video’s voor verschillende merken. Maar ook het stukje interieuradvies wil ik meer gaan verwerken in mijn blog waarbij ik mensen echt kan helpen met het inrichten van hun huis, alleen dan online! Styling en fotografie vind ik het allerleukste om te doen.”

Dezelfde passie delen

Souraya is onlangs getrouwd. Haar man, Mahmoud, is ook heel creatief en filmmaker. Souraya: “Mahmoud geeft mij goede tips voor het maken van video’s en helpt mij ook hierbij. Ik kan veel van hem leren en zijn doel is om de video’s naar een hoger level te tillen en dat is onder andere met de video’s voor Montel denk ik wel gelukt. De week vlogs die ik maak zijn meer een kijkje in mijn leven en dat mag dan ook wat ‘rommeliger’. Maar voor merken en bedrijven vind ik het gaaf om echt een concept uit te denken en dit in een video uit te voeren.”

Tip nummer 1: Zorg voor balans

Souraya werkt veel vanuit huis en deelt haar tips voor (startende) ondernemers ook op haar blog. Tip nummer 1? “Het belangrijkste is dat je balans houdt,” zegt Souraya. “Ik heb mijn balans steeds meer gevonden maar ik blijf daar altijd aan werken. Dat blijft een focuspunt, ook voor 2018! En dat is ook mijn tip voor iedere ondernemer: zorg dat je balans houdt, zeker als je net start. Probeer wel een parttime baan te hebben zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het inkomen en je eigenlijk vrijheid hebt in het ondernemen en dus echt kan doen wat je leuk vindt. Daarnaast geloof ik heel erg in een blog. Dit heeft mij al die jaren ontzettend geholpen.

Souraya Hassan | Fotoshoot Stek Magazine

Op mijn blog deel ik, met alleen eigen fotografie, mijn leven, stylingtips vanuit mijn huis maar ook projecten die ik doe voor merken en bedrijven. Dit is altijd (onbewust) de beste marketingtool geweest en zorgde steeds weer voor nieuwe opdrachten. Online zichtbaar zijn is erg belangrijk. Daarnaast altijd maar dan ook altijd naar je gevoel luisteren. Ik onderneem heel erg op gevoel. Als iets niet goed voelt dan doe ik het niet. Vaak komt er dan nog iets mooiers of beters op je pad!”

Stek x Binti Home

We werken met heel veel plezier elke zes weken aan een gave nieuwe cover samen met Souraya. Elke keer zorgt ze voor een prachtig resultaat en toch altijd weer anders maar wel in dezelfde stijl.

Souraya Hassan | Fotoshoot Stek Magazine

“Het allerleukste aan de shoots is dat het echt Stek X Binti Home is!  Het is door de jaren heen echt een eigen handschrift geworden. Ik kan het niet goed uitleggen hoe dat precies werkt maar het is echt een eigen sfeer. Ik vind het vooral zo leuk dat het kleine maar super sfeervolle shoots zijn. Elke keer weer een nieuwe setting bedenken waarbij ik, naar aanleiding van het thema van de editie op zoek ga naar een locatie. Vaak bedenk ik ook al welke kleuren ik wil gebruiken en maak ik dus een kleurenpalet.

Het is belangrijk dat de covers wel van elkaar verschillen. Wat het geheim is?  “Ik heb geen idee, ik denk dat we elkaar goed aanvoelen en dat de sfeer altijd goed is tijdens de fotografie. Ik kijk er elke keer weer naar uit om voor Stek Magazine aan de slag te gaan en hoop dat ik nog heel veel covers mag blijven fotograferen!”

Souraya Hassan | Fotoshoot Stek Magazine

Behind the scenes

We geven je een kijkje achter de schermen van alle mooie covers. Een foto van de shoot zelf en het eindresultaat. Dank je wel Souraya voor alle prachtige beelden en vooral voor alle fun die we hebben ‘behind the scenes’!

Fotoshoot editie 07-2016 bij Margareth

Fotoshoot editie 07-2016 bij Haagse Strandhuisjes

Fotoshoot editie 07-2017 bij Aysu

Fotoshoot editie 03-2016 bij Sofa Company

Fotoshoot editie 03-2017 bij Laura

Fotoshoot editie 06-2017 bij Sarina

Productinformatie Binnenkijken bij Souraya

Wil je graag weten welke meubels, kleuren, vloer en accessoires Souraya in haar nieuwe huis heeft? Hieronder vind je een lijstje:

Vloer – Moods Herringbone short van Moduleo | Vloerkleed kelim – Rozenkelim | Smeg koelkast – Smeg | Behang werkkamer – Creative Lab Amsterdam | Plaid wit pompoms bed – El Hamra Ramla | Suede stoeltjes – Sostrene Grene | Lamp leer werkkamer – Puik-Art | Wand van kurk – kurk24 | Turquoise speaker werkplek – Libraton | Witte prullenbak – Brabantia | Wand woonkamer in kleur : JO.05.75 Flexa | Gele wand in werkkamer in kleur :  E8.50.60 Flexa ( tevens kleur van spijlenstoeltje bij eettafel) | Lampen boven tafel – Be Pure | Grote vaas eettafel – Fest Amsterdam | Luchtverfrisser op tafel – Lampe Berger | Bank – Fest Amsterdam | Marokkaanse salontafel – Mono Deco | Salontafeltje marmer – Zuiver | Tajines wit en geel – Bizar Bazar Antwerpen | Boompje naast gele stoel – Wildernis Amsterdam | Gele fauteuil – Pronto Wonen | Bureau – House Doctor | Bankje kurk woonkamer – Ikea oude collectie | Lamp slaapkamer – Karwei | Nachtkastjes slaapkamer -HK Living | Kussens bank – Inca & Co ( geel ) / Fest Amsterdam ( mint), / House Doctor ( voorste) | Plaid – Malagoon | Tafel wit geschilderd in kleur Cotton Flower van Flexa | Spiegels hal – mix van Ikea, kringloop, Caravanserai Egypte, Rue de Majorelle Marokko | Olla vaas hal  – binti home shop

Fotografie & styling Binnenkijker: Souraya Hassan Binti Home

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.