Stek Woon & Lifestyle Magazine
Oase van rust | Stek Magazine

Binnenkijken bij interieurvanmies

Wybren en Michelle (interieurvanmies) wonen samen met hun hond Ollie in Amsterdam-West. Na een flinke verbouwing is hun huis een plaatje geworden. Behalve een kijkje geeft Michelle ook tips & tricks. Hoe heeft zij dit pareltje bemachtigd in een overvolle huizenmarkt?

Interieurvanmies | Stek Magazine

Stad tegenover natuur

Het stel werkt in Amsterdam. Wybren is Director Global Accounts bij Qelp en Michelle heeft een haar eigen bedrijf: Interieurvanmies. Michelle was er aan toe om de stad te verlaten. Ze wilde wat meer ruimte en natuur om zich heen. “Mijn vriend is echt verknocht aan de stad, dus die strijd heb ik niet gewonnen”, lacht Michelle. “Maar mijn voorwaarde was dan wel dat we een huis moesten vinden met een tuin en het Vondelpark om de hoek. Ik heb 5 jaar geleden al een huis gekocht in Oud-West. Daarom wilde ik graag in die buurt blijven wonen.”

Interieurvanmies | Stek Magazine
Interieurvanmies | Stek Magazine

Veel concurrentie

Michelle: “Het is momenteel natuurlijk moeilijk om überhaupt een huis in Amsterdam te kopen. Laat staan het huis van je dromen. Helaas moet je ook een hele dikke portemonnee meenemen. We keken daarom eerst hoeveel we aan een huis konden uitgeven. Omdat je behoorlijk moet overbieden – soms tot wel 20 procent – zijn we bijna een ton onder ons maximum gaan zoeken. Ik heb een Funda-alert gezet op huizen in Amsterdam Oud-West met een tuin. Dit huis vonden we al binnen een week. Het was heel duur in de markt gezet. Op zich was dat positief, want het schrok mensen ook af. Minder concurrentie voor ons dus. Laat je door zo’n hoge prijs dus zeker niet tegenhouden! Verder had het huis maar één slaapkamer. Voor ons was het alleen een optie als we flink zouden verbouwen.” Dat kon en ze werden de nieuwe eigenaren van het huis.

Oase van rust

Wybren en Michelle vinden het belangrijk om tussen alle stadsdrukte een rustige thuisbasis te hebben. Michelle: “Zouden we in Amsterdam blijven? Dan wilde ik de deur achter me dicht trekken en zo ook de stad achter me laten. We hebben allebei een druk leven met onze carrière, familie en vrienden. Daarom hebben we bewust gekozen voor onze corgi Ollie. Voor een hond moet je gewoon vaker thuis zijn. En het is heerlijk om te wandelen in het Vondelpark.”

Interieurvanmies | Stek Magazine

Lichte ruimte creëren

“Ik wil thuis dus graag opladen. Daarom moest het huis een lichte ruimte worden. De woning was eerst heel donker. Door een behoorlijke aanbouw was het mogelijk om lichtkoepels te plaatsen. We hadden er eerst één, maar twee stond esthetisch mooier. Ook hebben we veel licht gecreëerd met de grote pui. Die loopt over de hele lengte van de huiskamer. De pui heb ik zelf ontworpen. Vervolgens heeft onze aannemer deze gemaakt. Dat scheelde veel kosten. Grote openslaande deuren naar buiten waren belangrijk. Die vind ik mooier dan een schuifpui,” vertelt ze.

Interieurvanmies

Als je al een huis bemachtigt in Amsterdam, is het vaak nog een hele klus om een goede aannemer te vinden. Michelle had door haar eigen bedrijf Interieurvanmies dan ook een groot voordeel bij haar eigen verbouwing. “Met mijn bedrijf werk ik altijd met een vaste aannemer. Die zetten we ook in voor ons eigen huis”, zegt Michelle.

Interieurvanmies tuin | Stek Magazine
Stadstuin Amsterdam | Stek Magazine

Grote en kleine projecten

En dat was niet het enige. Interieurvanmies verzorgt het projectmanagement van verbouwingen en alles op het gebied van interieur. “We kijken met een klein team naar de mogelijkheden en geven advies. Bijvoorbeeld over de stappen die je moet doorlopen als je wilt verbouwen. Denk dan aan vergunningen en een architect. Ook wij hadden aardig wat vergunningen nodig. Het was zeker een voordeel dat ik die stappen al kende.” Naast grote projecten verzorgt haar onderneming ook kleinere. Michelle: “We leuken keukens bijvoorbeeld op met een mooie tegelwand. Of we geven een keuken een make-over met nieuwe frontjes en dergelijke. Het is meestal heel makkelijk om low-budget je huis een mooie opfrisbeurt te geven. En vaak verdient de investering zichzelf goed terug!”

Binnenkijken bij interieurvanmies | Stek Magazine

Ik heb een voorliefde voor een visgratenmotief. Het kon dan ook niet anders dan dat er zo’n tegelmotief in de keuken kwam.

Open keuken in woonkamer | Stek Magazine

Basic beauty

Die ervaring zette ze graag in bij haar eigen huis. Ook hier heeft ze met een kleiner budget een mooie keuken gerealiseerd. Michelle: “We hebben inderdaad een vrij basic keuken gekozen, die wel aan onze wensen voldeed. IKEA hielp ons hierbij. De keuken was goedkoop, maar door onze toevoegingen ziet hij er toch chique uit. Zo hebben we de bar betegeld. De muur achter de keuken is ook betegeld. Ik heb een voorliefde voor een visgratenmotief. Het kon dan ook niet anders dan dat er zo’n tegelmotief in de keuken kwam. Veel mensen dachten dat dat te veel zou zijn. We hebben namelijk ook een visgraten houten vloer. Maar het kan makkelijk, omdat de materialen zo anders zijn. Ik ben echt heel blij met het resultaat. De keuken is één van mijn lievelingsplekken in huis. We drinken vaak een wijntje onder het koken. Hier spreken we onze dag door na het werk. Gewoon een lekker rustmomentje.”

Lichte slaapkamer | Stek Magazine

Bohemian touch

Michelle omschrijft haar woonstijl als Scandinavisch met een behoorlijke bohemian touch. “Ik vind het erg belangrijk dat er rust in huis is. Tegelijkertijd moeten de stukken een verhaal hebben”, vertelt Michelle. “Zo is onze salontafel een erfstuk van mijn opa en oma. Zij hebben hem vanuit Indonesië laten verschepen naar Nederland. Ik heb daar als kind nog aan gegeten. Heel bijzonder dus dat hij nu hier staat.”

Daarnaast heb ik veel accessoires uit mijn eigen webshop interieurvanmies. De mand aan de wand boven de bank is wel online te koop, maar is steeds meteen uitverkocht.

Discussies over accessoires

Michelle: “Daarnaast heb ik veel accessoires uit mijn eigen webshop. De mand aan de wand boven de bank is wel online te koop, maar is steeds meteen uitverkocht. Als je de site in de gaten houdt, komen ze vanzelf weer op voorraad. Voor mij is de shop een beetje een hobby die ik erbij doe. Ik ga echt op zoek naar woonaccessoires die ik zelf mooi vindt. Ook moeten ze passen bij mijn stijl.” Michelle is leidend in huis als het over accessoires gaat. “De inrichting is helemaal mijn afdeling. Ik bespreek wel eerst alles met mijn vriend. Hij heeft altijd een mening. Zijn we het niet met elkaar eens? Dan komt het er helaas niet in. Het enige punt van discussie is een oude globe. Die wil ik al jaren de deur uit hebben, maar zonder resultaat. Inmiddels is het een beetje een principekwestie geworden. Want ik geloof niet dat Wybren hem zelf nog heel mooi vindt…”

Woonaccessoires | Stek Magazine
Hal met visgraatvloer interieurvanmies | Stek Magazine

Wil je Michelle volgen? Neem dan een kijkje op haar Instagram-account @interieurvanmies Nog een huis bekijken bij het Vondelpark? Kijk dan binnen bij Sheila

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.