Stek Woon & Lifestyle Magazine
De ideale thuisewerkplek van Sheila | Stek Magazine

De ideale thuiswerkplek van Sheila

Ben en Sheila wonen in een heerlijk licht huis aan het Vondelpark in Amsterdam. Ze hebben allebei een thuiswerkplek. We vragen Sheila hoe zij hun werkplek heeft ingericht. En hoe bevalt het haar om vanuit huis te werken?

Thuiswerkplek voor twee jobs

Sheila heeft haar tijd verdeeld over twee jobs. De ene helft van de week doet ze grafisch werk en de andere helft houdt ze zich bezig met interieurontwerp. “Ik zit sowieso 24 uur per week achter mijn pc”, vertelt Sheila. “De overige uren zijn helemaal afhankelijk van de opdrachten die lopen. Voor mijn grafisch werk moet ik af en toe naar het zuiden van het land. Maar ik vergader ook wel via Skype vanuit mijn thuiswerkplek. Ik ontwerp voornamelijk verpakkingen die ik prima vanuit huis kan maken. Voor interieuropdrachten ben ik wel vaak op pad. Dan bezoek ik klanten thuis. Daarna ga ik op zoek naar de juiste materialen, meubels en andere accessoires. Alle voorbereidingen doe ik wel achter de PC.”

Thuiswerkplek pastelkleuren | Stek Magazine

Open ruimtes

Voor haar grafische werk heeft Sheila twee schermen nodig. Een redelijk breed bureau was daarom het uitgangspunt van het ontwerp. Ook haar partner Ben werkt regelmatig thuis. Zo had het stel aardig wat meters bureau nodig. Toen ze in dit huis gingen wonen, hebben ze de plaats van het thuiskantoor meegenomen in de totale verbouwing. Sheila: “Waar nu de werkruimte staat, was vroeger de keuken, afgesloten met een muur. We hebben de keuken verplaatst en alles open gegooid. Ik vind het belangrijk dat we kunnen werken in de keuken en toch een afgezonderd werkhoekje hebben. Ik hou erg van open ruimtes. Daarom zie ik dit als een groot voordeel. Ik zit niet graag ‘opgesloten’.”

Thuiswerkplek pastelkleuren | Stek Magazine

Persoonlijk vind ik het lekker om in alle rust te kunnen werken. Of ik zet de radio zachtjes aan op de achtergrond. Het scheelt natuurlijk dat ik de andere dagen – als ik voor mezelf werk – veel meer op pad en onder de mensen ben. Ik vind deze combinatie superfijn.

Van kleur veranderen

Zoals elke interieurstylist houdt Sheila van veranderen. “De muur achter het bureau heeft inmiddels al een aantal verschillende kleuren gehad. Nu is dat de kleur Setting Plaster van Farrow and Ball. Maar ik heb alweer plannen voor een andere kleur”, lacht Sheila. “De kastjes onder het bureau zijn van IKEA,” vertelt ze verder. “En de werkbladen zijn van MDF. We hebben ze online besteld en op maat laten maken. Na de verbouwing was het budget op. Daarom hebben we gekeken naar relatief goedkope oplossingen. Het totale bureau is gelakt in de kleur Gentle Green van de Gamma. Zo is het toch een geheel geworden.”

Thuiswerkplek pastelkleuren | Stek Magazine

Woonwensen combineren

Wat is eigenlijk Sheila’s werkwijze als ze interieuradvies geeft? Sheila: “Mijn laatste project was het herinrichten van een woon- en eetkamer. Hier woonde een jong stel. Het is belangrijk dat je beide bewoners spreekt en hun wensen combineert. Eerst zoek ik naar de gemeenschappelijke wensen. Daarna vul ik deze aan met de individuele wensen. Hun gezamenlijke wens was rust en eenheid. Hij hield meer van stoer en zij meer van zachte vormen en materialen.”

Lichtgroen bureau | Stek Magazine

“Nadat de wensen en het budget duidelijk waren, ging ik aan de slag. Ik maakte thuis een voorstel van kleuren, materialen, meubels en accessoires. Deze hebben we vervolgens gezamenlijk besproken. Na de goedkeuring was het tijd om de spullen aan te schaffen en te schilderen. Tot slot ben ik langsgegaan om alles af te stylen. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen, is dat ik later een appje krijg met ‘Wij zitten te genieten op de bank in ons nieuwe stekkie’. Mijn volgende opdracht wordt het herinrichten van een hal. Een kleinere opdracht, maar daarom niet minder leuk.”

Bureau accessoires | Stek Magazine
Woonaccessoires | Stek Magazine

Bezoek de website van Sheila: stijlt.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.