Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Heerlijk licht woonkamer interieur van Sheila

Ben en Sheila wonen samen op een geweldige plek in Amsterdam. Niet voor niets is het favoriete plekje van Sheila de vensterbank met een geweldig uitzicht op het Vondelpark. De karakteristieke woning uit 1890 kreeg van Sheila een metamorfose toen zij drie jaar geleden met Ben ging samenwonen. Een heerlijk licht woonkamer interieur dat rust uitstraalt, middenin de drukke stad. Kijk maar mee!

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

De bewoners
Ben – Compliance officer
Hobby’s: Voetbalfan en tennisfanaat
Sheila – Grafisch vormgever
Hobby: Interieur

Woning
Bovenwoning uit 1890 met dakterras

Woonplaats
Amsterdam

Woonstijl
Industrieel, Scandinavisch en een touch of Boho

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Ben heeft de poster zelf laten maken. Ik vind het grafische in deze poster erg mooi en daarom heeft het een mooie plek gekregen in huis.

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Ruim tien jaar geleden kocht Ben de woning die uit twee verdiepingen bestaat, in een prachtige straat met de ingang van het Vondelpark op slechts meters afstand. Drie jaar geleden verhuisde Sheila uit het Zuiden van het land naar de hoofdstad om samen met Ben het huis helemaal hun thuis te maken. Naast haar werk als grafisch vormgever, volgt Sheila twee dagen per week een opleiding bij de Academie Vogue met als richting Interieurstyling.

Haar passie voor interieur zit er al van kleins af aan in. “Al vanaf dat ik vijf jaar oud was vond ik het heerlijk om mijn kamer te veranderen”, vertelt Sheila. “Regelmatig verschoof ik mijn bed weer naar een andere kant om zo weer een nieuwe indeling te maken. En ik kon eindeloos veel huisjes inrichten voor mijn barbies. Mijn moeder en zus zijn net zo! Ik kan me niet anders herinneren dan dat mijn moeder ook vaak aan het ‘schuiven’ was in de woonkamer.”

Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Van retro naar Scandinavisch

Toen Sheila bij Ben introk zag de woning er heel anders uit. “Ik kan het het beste omschrijven als een wat donker, retro-stijl mannenhuis”, lacht Sheila. “Ben woonde er ook al tien jaar, dus tijd voor een frisse blik en een nieuwe indeling. Ik houd van open ruimtes. Het leuke van onze nieuwe indeling is dat de ruimtes bij elkaar betrokken zijn, maar dat je vanuit de woonkamer geen zicht hebt op de werkplekken waar natuurlijk normaal gesproken best wat spulletjes in beeld blijven. We hebben de meeste meubels samen nieuw gekocht, alleen de eettafel en stoelen heb ik meegenomen.” Wat zou nu allemaal beslist meeverhuizen? “Helemaal niets”, zegt Sheila zonder een moment te hoeven nadenken. “Ik kan makkelijk afstand doen van spullen en ik vind het juist zo leuk om weer helemaal opnieuw te beginnen. Op één dingetje na en dat is de pook bij de openhaard. Die is van mijn oma geweest en zij maakte daar vroeger al de kachel mee aan. Geen mega verhuizing dus, alleen die pook gaat zeker mee.”

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Het leuke van onze nieuwe indeling is dat de ruimtes bij elkaar betrokken zijn, maar dat je vanuit de woonkamer geen zicht hebt op de werkplekken.

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Creativiteit

Het leuke aan het huis van Sheila is dat zij er echt haar eigen ‘signature’ aan heeft gegeven. Als ze iets in haar hoofd heeft en het niet kan vinden, vindt ze toch een manier om het te realiseren. Voor de bureau’s heeft ze bijvoorbeeld gekozen voor kastjes van IKEA met daarop planken. Door alles in dezelfde kleur te verven, lijkt het één meubel. Ook de inrichting van de keuken, het keukenblad, de deurtjes en ombouw had Sheila helemaal voor ogen maar geen keukenzaak die iets had staan wat erop leek. “Ik heb mijn idee uitgelegd en in de keukenzaak waren ze bereid om het zo op maat te maken. Het allerleukste is dat ze nu mijn idee in hun zaak ook als showmodel hebben staan zodat anderen hem zo kunnen bestellen.”

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Ik heb mijn idee uitgelegd en in de keukenzaak waren ze bereid om het zo op maat te maken. Het allerleukste is dat ze nu mijn idee in hun zaak ook als showmodel hebben staan.

Licht woonkamer interieur - Binnenkijken bij Sheila - Stek Magazine

Boho stijl

Sheila omschrijft haar woonstijl als stoer, Scandinavisch, industrieel en vooral lekker licht. “Ik houd wel van een mix”, vertelt ze. “Ik heb gekozen voor de kleur Gentle Green van Gamma voor de muren en de werkplekken. Door het licht in de woonkamer lijkt de kleur daar lichter maar het is precies dezelfde kleur. Ik merk dat ik ook steeds meer kleur in huis ga gebruiken. Ik wil iets meer naar de Boho stijl met kleuren zoals roze en geel die je al een beetje terugziet nu. Van oorsprong houd ik ook wel echt van minimalistisch maar stiekem houd ik toch ook we wel van allemaal leuke spulletjes.”

Binnenkijken bij Sheila

Veranderen of verhuizen

Alhoewel Ben en Sheila wel eens kijken naar een ander huis, is Sheila ook bezig met een paar veranderingen. Sheila: “Ik vind de vensterbank zo’n heerlijke plek in de zomer. Je zit daar lekker in het zonnetje met uitzicht op het Vondelpark. Alleen is deze nu veel te smal om op te kunnen zitten. Dat wordt ook echt een ‘maatwerk project’. Het meest zin heb ik om ons dakterras flink aan te pakken. Enige nadeel is dat er een vlizotrap naar toe gaat en je dus niet met al te veel spullen wil slepen. Maar dit voorjaar ga ik er lekker mee aan de slag. Als het zo wordt zoals het in mijn hoofd zit, dan wordt het heel leuk!”, zegt Sheila met een lach.

Benieuwd naar de tips van Sheila over trends en haar favoriete merken? Lees dan verder

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.