Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij Baukje | Stek Magazine | Interieur woonkamer

Alles wat je moet weten over laminaat

Laminaat is een veelgebruikte vloersoort in vele woningen, en dat is niet voor niets. Niet alleen ziet laminaat er geweldig uit, maar ook de installatie en het onderhoud ervan is prima te doen voor een niet-professional. De eerste stap is altijd het uitzoeken van de mooiste vloer die qua kleur en uitstraling volledig bij jou en je interieur past. Vervolgens kun je aan de slag met het leggen ervan. Als je dit goed gedaan hebt, kun je jarenlang genieten van deze prachtige vloersoort.

Laminaat zelf leggen

De installatie

Als je de nieuwe vloer eenmaal gekocht hebt, bijvoorbeeld mooi laminaat van Gamma, dan hoeft de installatie helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer je een mooie vloer uitgezocht hebt, kun je bijna direct aan de slag. Zorg dat je een ondervloer geregeld hebt die goed past, want deze zorgt voor extra demping. Hierdoor blijft je vloer het langst mooi en daarnaast absorbeert het geluid. Je zult een decoupeerzaag nodig hebben, waarmee je bochten kunt maken om bijvoorbeeld verwarmingen te ontwijken. Daarnaast moet een laminaatvloer een centimeter van de muur gelegd worden, aangezien deze nog kan uitzetten. Een potlood en meetlat kunnen dus ook goed van pas komen. Met plinten kun je deze afstand mooi afwerken.

Laminaat vloer leggen tips

Het onderhouden van je vloer

De laminaatvloer onderhouden hoeft helemaal niet moeilijk of bijzonder te zijn. Het belangrijkste is dat je de vloer zo stofvrij mogelijk houdt, zodat vuiligheid geen kans maakt om krassen te veroorzaken. Met een zachte bezem of een stofzuiger kun je dit prima doen, mits je het zo’n twee keer in de week bijhoudt. Vervolgens kun je de vloer vochtig reinigen met enkel water of met een klein scheutje laminaatreiniger erin. Ga absoluut niet aan de slag met agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen je vloer alleen maar beschadigen.

Laminaat vloer Gamma ervaringen

Tijd om te genieten

Nu de laminaatvloer van jouw dromen gelegd is en je weet hoe je hem het langst mooi houdt, is het tijd om van alle voordelen van deze vloer te gaan genieten. Naast dat het een duurzame vloer is waar je jaren mee kunt doen, kun je ook jarenlang van precies deze vloer genieten. Hij verkleurt namelijk niet – zoals hout of parket dat wel doet – en veel laminaatvloeren zijn tegenwoordig vochtbestendig. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je een glas water omgooit, want je blijft niet met vlekken zitten.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.