Stek Woon & Lifestyle Magazine
Tuin opknappen

5 tips voor een gezellige serre

Heb je een serre of wil je er een laten bouwen? Misschien dat je dan last hebt van keuzestress, want er zijn zoveel mooie meubels om jouw ruimte mee in te richten! Maar geen zorgen, want in dit artikel vind je 5 tips om je serre om te toveren tot een hippe ruimte waar je eeuwig wil blijven zitten.

1. Hangende fauteuils

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens gezien: de superhippe hangfauteuils. Deze hangende stoelen zijn niet alleen erg comfortabel, maar geven ook een unieke uitstraling aan je interieur. Normaliter worden ze namelijk vaak buiten gebruikt, maar omdat een serre toch een mix is van buiten en binnen, past die hier perfect!

Serre aankleden met stoov warmtekussens

Je maakt je zithoek al snel extra knus met wat kussens en dekens. Ook kan je voor de koude seizoenen of koele avonden een fijn warmtekussen neerleggen, om heel het jaar lang van je serre te genieten. Zo wordt je serre gegarandeerd een vaste plek om vrienden en familie te ontvangen!

2. Kies de juiste verlichting

Sfeerverlichting is voor zowel buiten als binnen belangrijk om een ruimte gezellig te maken. Een aantal TL-buizen in je serre is dus echt geen aanrader. Slimme verlichting zoals LED-lampen met verschillende kleuren geven je de mogelijkheid om de kleur van het licht aan jouw mood aan te passen. Pas de ontwerpen van de lampen aan op je woonstijl, zodat je serre goed past bij de rest van de woning.

3. Maak een loungehoek

Maak je serre een uitnodigende plek om te zitten met een loungehoek. Hierbij past de bovengenoemde hangfauteuil natuurlijk heel goed, maar je kan ook kiezen voor een paar loungestoelen of een grote bank waar iedereen gezellig samen op kan zitten. Kies voor materialen die buiten en binnen combineren, zoals een stoel of bank met bamboe en rieten of houten details, die je met een warmtedeken van Stoov wat extra comfort geeft.

Serre aankleden met stoov warmtekussens

4. Je eigen jungle

Haal je tuin in huis met een paar leuke planten! De urban jungle stijl die in veel huizen al razend populair is, past ook perfect in een serre. Varieer de planten in hoogte en breedte, en wees niet bang om sommige hoeken lekker vol te zetten.

Serre aankleden met stoov warmtekussens

Let er wel op dat je planten kiest die bij jouw serre passen, want een ongelukkige plant die niet genoeg zon of schaduw krijgt ziet er natuurlijk minder gezellig uit. Niet zo goed in planten onderhouden? Ook cactussen en vetplantjes kunnen een ruimte opfleuren!

5. Decoraties

Hoe minimalistisch je huis misschien ook is, zonder een aantal decoraties is ook je serre en stuk minder gezellig. Je kan natuurlijk uitpakken met allerlei tierelantijntjes, maar een mooie poster, een bijzonder schilderij of een ander soort muurdecoratie kan al een groot verschil maken.

Ook toevoegingen zoals poefjes of een mooi kastje of tafeltje zijn leuke manieren om van jouw serre je nieuwe favoriete plek te maken.

Stoov warmte deken en kussens

Je nieuwe favoriete plek

Met de tips in dit artikel en je eigen interieurstijl maak je van je serre een heerlijk plekje waar je nooit meer weg wil. Geniet van het comfort en het mooie uitzicht op je tuin in elk seizoen op je nieuwe favoriete plek!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.