Stek Woon & Lifestyle Magazine
Schutting voor een aangekleed terras | Stek Magazine

3 redenen om zelf je schutting te bouwen

Er zijn diverse mogelijkheden om je tuin af te scheiden van een openbare weg of aangrenzende tuinen. We geven je drie redenen waarom om zelf je schutting te bouwen.

1 Goedkope en snelle oplossing

Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om je af te scheiden. Zoals bijvoorbeeld een haag of een hekwerk. Bij een haag kan het wat langer duren voordat je eenmaal beschut zit wanneer je relatief jonge planten aanschaft. Een volledig uitgegroeide heg is een aanzienlijke investering. Je kunt ook kiezen voor een hekwerk maar dit zal je toch van bijvoorbeeld klimop moeten voorzien wanneer je geen inkijk wenst. Een goedkopere oplossing is om zelf je schutting te bouwen door eenvoudig alle materialen te bestellen bij bouwbestel.nl Je hebt direct een goede tuinafscheiding en kan meteen genieten van een beschutte zithoek.

2 Passend bij jouw tuin

Een tweede reden om zelf je schutting te bouwen is dat je het helemaal zo kan maken als je dat zelf wenst. Zo bepaal je zelf de hoogte en de wijze dat je de planken bevestigt. Je bepaalt op welke punten je de palen in de grond wil zetten en bevestigd meestal horizontaal de planken hiertussen. Ook kun je in een schutting eenvoudig een deur of andere opening plaatsen. We kwamen een leuk idee tegen waarbij er luiken in een schutting zijn gemaakt. De bewoners wonen aan een fietspad aan het water. Ze wilden af en toe graag naar het water kijken maar zich ook af kunnen sluiten van de voorbijkomende fietsers. De luiken kunnen gemakkelijk open en dicht.

Tuin ontwerp | Stek Magazine

3 Jouw kleurenpalet

Een derde reden voor een houten schutting is dat je deze een mooie kleur kunt geven. Net als dat ene muurtje in de woonkamer die olijfgroen is, heeft ook een likje verf op een houten schutting een groot effect op de sfeer van je tuin. Zwart is op dit moment helemaal in. Met een matte zwarte beits tover je je schutting om tot een trendy achtergrond voor jouw loungeset. Hang daar nog eens een leuke tuinposter aan op en je geniet van een beschutte tuin in stijl!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.