Stek Woon & Lifestyle Magazine
Nieuwe tuinmeubelen uitkiezen | Stek Magazine

Nieuwe tuinmeubelen uitkiezen: 3 x tips

Met dat heerlijke weer en de vakantie in aantocht willen we zo fijn mogelijk buiten zitten. Nieuwe tuinmeubelen uitkiezen kan best lastig zijn. We zetten drie tips voor je op een rijtje.

# 1 Wat zijn je wensen?

Het allerbelangrijkste voor het inrichten van een tuin is de juiste balans. Maak daarom eerst een wensenlijstje. Met hoeveel mensen zit je dagelijks in de tuin? Geef je vaak een feesttje of etentjes, houd hier dan ook rekening mee. Je kunt dat natuurlijk ook oplossen door stapelstoelen of klapbanken als extra zitplaatsen aan te schaffen en erbij te betrekken wanneer nodig. Houd je van tuinieren of voornamelijk van lekker relaxen? Bedenk hoeveel ruimte in jouw tuin beplant moet zijn. Je kan natuurlijk ook voor extra groen zorgen door verschillende potten neer te zetten zodat je flexibel blijft. Heb je kinderen? Denk dan bijvoorbeeld aan een speelhuisje, een grasveld(je), een zandbak en reserveer hier ook voldoende ruimte voor. Denk ook na over opbergruimte. Aan hoeveel ruimte heb je behoefte? Maak een lijstje van alle spullen die je (in de winter) binnen wil neerzetten. Houd ook rekening met opbergruimte voor bijvoorbeeld openhaard hout en kussens. Voeg ook aan je wensenlijstje toe of en wanneer je graag in het zonnetje zit. Die plek wordt bepalend voor comfortabel loungen in de zomer. Kook je graag buiten? Dan staat ruimte voor een buitenkeuken vast hoog op jouw wensenlijst. Zijn je wensen te veel voor de ruimte die je hebt? Probeer dan de top 5 belangrijkste punten eruit te halen.

#2 Formaten nieuwe tuinmeubelen

Nu je precies weet wat er allemaal in je tuin moet komen, kun je een indeling maken en de formaten van de meubels gaan bepalen. Heb je een wat kleinere tuin? Dan is een modulair systeem een goede oplossing. Je kan er gemakkelijk een element uithalen of weer tussen zetten. Zo blijf je flexibel en kan je ook af en toe eens een andere opstelling neerzetten. Heb je niet de ruimte voor een eettafel en een loungeset? Denk dan eens aan een combinatie van beide. Ga dan of voor een eettafel met comfortabele loungestoelen of kies bij de lage loungeset voor een wat hoger tafeltje zodat je daar ook makkelijk aan kunt eten. Zo heb je toch een leuke hoek en het voordeel van een loungeplek. Wil je meer ideetjes opdoen voor nieuwe tuinmeubelen? Neem dan eens een kijkje op tuinmeubelshop.nl

#3 Kleuren en materialen in de tuin

Zorg dat je meubels en aankleding ook passen bij jouw type huis. Heb je een landelijke woning? Dan past riet hier goed bij. Heb je een heel moderne woning? Dan zijn wat strakkere tuinmeubels juist weer een heel mooie combinatie. Belangrijk is dat binnen en buiten natuurlijk in elkaar overlopen. Heb je het binnen redelijk basic en rustig? Dan kan je er natuurlijk wel voor kiezen om buiten juist wat meer kleur aan te brengen. Dit kan met zomerbloeiers in mooie potten of met leuke accessoires zoals kussens en plaids. Je kunt het net zo mooi aankleden als je zelf wil. Je loungeset wil je misschien net als je bank binnen redelijk neutraal houden. Helemaal in is rotan deze zomer. Een natuurlijke uitstraling en lekker luchtig. Houd bij de keuze van de kleuren ook rekening met het type materialen. Kies je voor een beige set met dito kussens, let er dan op dat de kussenhoezen in de wasmachine kunnen of van een dergelijk materiaal zijn dat je ze gemakkelijk kan reinigen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.