Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ons zomerhuis in hartje Frankrijk, van schuur tot gastenverblijf

Het is juli en dat betekent dat ik weer naar ons zomerhuis in hartje Frankrijk kan gaan. Al van kleins af aan kom ik daar, een klein dorpje, Bazoches, in de Morvan. Het is een idyllische plek, gelegen op een heuvel en vlak naast het mooie ‘Chateau Vauban’.  Het glooiende landschap, afwisselend met weilanden en bossen, de verstilde dorpjes waar al decennialang niets verandert, de stilte en de heldere sterrennachten, maken het tot een heerlijke oase van rust.

Zomerhuis frankrijk

 

Ons zomerhuis

In deze blog neem ik jullie graag mee naar deze plek, die ik zo koester. Ruim veertig jaar geleden kochten mijn ouders hier een vakantiehuis, met boomgaard en nog een schuur wat ooit een huisje was. Ik ben hier dus als het ware opgegroeid. Toen ik zelf kinderen kreeg kwam ik op het idee om de schuur te gaan ombouwen tot gastenverblijf. Zo zouden we immers met twee families tegelijkertijd kunnen verblijven.

Het begon met dromen en fantaseren over hoe het zou zijn… Mijn ouders wist ik te overtuigen en zo geschiedde. We begonnen aan een grote uitdaging. Van een ruim 150 jaar oude vervallen schuur een knus en karakteristiek gastenverblijf maken.

Zomerhuis Frankrijk verbouwen

Originele bouwstijl

Ik vond het belangrijk om hierbij zoveel mogelijk de originele bouwstijl tot zijn recht te laten komen. Maar het moest ook comfortabel worden, goed geïsoleerd en aangepast aan de situatie van nu. Zo moest bijvoorbeeld de hoogte van de voordeur en het plafond worden aangepast, veel te laag! De voordeur kon worden verhoogd, maar het plafond uiteraard niet! Dat hebben we opgelost door de grond uit te graven. Dat kon tegelijkertijd worden gestort aan de achterkant van het huisje zodat er een mooi groot terras ontstond op de steile helling waarop het huisje staat.

Zomerhuis inrichten

Good vibes

Het verhaal gaat overigens dat hier een waarzegster heeft gewoond! In het kasteel, onze buren, woonde een beroemde maarschalk. Hij zou haar weleens hebben geraadpleegd. In ieder geval voelen wij niets dan ‘good vibes’ in dit huisje en kunnen er heerlijk slapen! 😉

In mijn volgende blog vertel ik meer over de verbouwing en hoe de inrichting tot stand kwam. Voor nu een hele fijne zomer met veel zon en rust gewenst!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.