Stek Woon & Lifestyle Magazine

Rietveld Bungalow in Baambrugge

Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor Stek Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is. Allemaal totaal verschillend, maar duidelijk van zijn hand. Stijlvol en rustig. Remy licht ze toe. De eerste is een prachtige Rietveld bungalow in Baambrugge.

“Het was een eer om aan een Rietveld huis te mogen werken.”

 

Rietveld bungalow Remy Meijers

Rietveld Bungalow in Baambrugge

Twee bescheiden bungalows samenvoegen tot één comfortabele woning voor vijf mensen: geen gemakkelijke opgave. Zeker niet als je de oorspronkelijke beeldtaal van Gerrit Rietveld en Benno Premsela intact wilt houden. Toch is dit Remy Meijers gelukt – en ook zijn eigen hand is duidelijk zichtbaar. De achtergevel van het huis fungeert tegenwoordig meer als voorgevel. En door een opvallende ingreep zijn de woonruimtes meer met elkaar verbonden: de meterkast, het toilet en de keukenapparatuur zijn samen verwerkt in een met eikenhout bekleed blok.  

In de keuken en bij de werkkamer zijn forse gevelopeningen gemaakt, zodat er lekker veel daglicht binnenstroomt. Qua inrichting sluiten de materialen naadloos aan bij de tijd waarin de bungalows zijn gebouwd: van bakelieten deurklinken tot de toepassing van terrazzo.

Fotografie: René Gonkel

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.