Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine | Dekbedhoes

Zo vind je de juiste dekbedhoes voor jou

Heb je een nieuw dekbed gekocht? Vergeet dan niet te kijken of deze in jouw huidige dekbedhoes past. Veel mensen denken dat de nieuwe deken wel in hun oude overtrek past, maar dat is lang niet altijd zo. Jouw nieuwe dekbed kan namelijk groter zijn dan de oude. In dat geval past hij niet in de huidige dekbedhoes. Heb je een nieuw dekbedovertrek nodig? Dan ontdek je snel genoeg dat je nogal wat te kiezen hebt. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je in deze tekst hoe je de juiste dekbedhoes vindt.

dekbedhoes aardetinten | Stek Magazine

Is de dekbedhoes warm genoeg?

Als je ’s nachts goed wilt slapen, is het belangrijk dat je een goede dekbedhoes kiest. Zo is het prettig om het lekker warm te hebben als je in bed ligt. De meeste mensen denken dat de warmte enkel wordt bepaald door het dekbed. Deze deken speelt hier inderdaad een belangrijke rol in, maar onderschat het belang van een kwalitatieve dekbedhoes niet. Zo zijn er genoeg overtrekken die de warmte niet of nauwelijks vasthouden. Hierdoor kun je het snel koud krijgen als je onder de deken ligt. Zoek je naar een warme dekbedhoes? Kies dan voor een dekbedovertrek van linnen. Je kunt eventueel ook voor een dekbedovertrek van katoen kiezen.

Dekbedhoes kopen Smulderstextiel | Stek Magazine

Hoe zit het met de vochtregulatie?

Tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe dekbedhoes moet je onder meer kijken naar de warmteregulatie. Dit is overigens niet het enige waar je op moet letten. Nee, want de overtrek moet lichaamsvocht ook goed absorberen. Als het warm is onder een deken, kun je namelijk gaan zweten. Kies je voor een overtrek die vocht niet of nauwelijks opneemt? Dan word je mogelijk badend in het zweet wakker. Hier zit je ongetwijfeld niet op te wachten. Kijk daarom ook of de dekbedhoes vochtregulerend is. Ook hier geldt dat een linnen dekbedhoes een goede keuze is. Deze houdt namelijk niet alleen de warmte vast, maar ademt ook nog eens.

Dekbedhoes wit linnen Smulderstextiel

Heeft de overtrek de juiste afmetingen?

We haalden het in de intro al aan, maar we gaan hier toch nog wat dieper in op de afmetingen van een dekbedhoes. Waarom? Omdat de ervaring leert dat veel mensen op dit punt de fout in gaan. Zo denkt menig Nederlander bijvoorbeeld dat een tweepersoons dekbed standaard dezelfde afmetingen heeft. Dit is niet het geval. De afmetingen van tweepersoons dekbedden kunnen zelfs sterk van elkaar verschillen.

Dekbedhoes formaten | Stek Magazine

Heb je het dekbed waarvoor je een nieuwe dekbedhoes zoekt reeds in huis? Werp dan eens een blik op het label. Hierop staat namelijk exact aangegeven wat de afmetingen van de deken zijn. Als je het nieuwe dekbed nog niet hebt, kun je wachten tot hij geleverd wordt. Je kunt ook op het internet kijken hoe groot de deken precies is als je deze online besteld hebt.

Kijk goed naar jouw slaapkamer

Een veelgemaakte fout bij het kopen van een dekbedhoes is dat mensen alleen kijken naar de uitstraling. Zie je in de winkel of op Smulderstextiel.nl een overtrek die je mooi vindt? Dan neig je er mogelijk naar om deze direct te kopen. Begrijpelijk, maar verstandig is dit niet. Waarom niet? Omdat de dekbedhoes wel bij de sfeer van jouw slaapkamer moet passen. Veel mensen denken dat de sfeer in deze ruimte niet belangrijk is, maar dat is wel degelijk het geval. Je brengt er immers behoorlijk wat tijd door. Kies daarom een dekbedhoes die past bij de sfeer van jouw slaapkamer.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.