Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zomerdekbed Stek Magazine

Welk bed is het meest geschikt voor jouw slaapkamer?

Is jouw bed aan vervanging toe? Dan heb je mogelijk al op het internet gezocht naar een nieuw bed. In dat geval weet je inmiddels al dat het aanbod ontzettend groot is. Hierdoor weten veel mensen niet welk bed zij moeten kiezen. Je kunt lukraak een bed kiezen, maar hier krijg je mogelijk spijt van. Dit leed willen wij je graag besparen. Daarom helpen wij je in deze tekst om het juiste bed voor jouw slaapkamer te vinden.

Een bed kiezen voor 2 personen | Stek Magazine

Ledikant

Eén van de soorten bedden waar je uit kunt kiezen, is de ledikant. Dit bed wordt sinds jaar en dag veel verkocht en vindt ook nu nog gretig aftrek. Kort gezegd is een ledikant en bed waarin je een (latten)bodem legt. Hier komt vervolgens een matras bovenop, wat de ledikant compleet maakt. Het ledikant zelf draagt niet bij aan het slaapcomfort. De kwaliteit van jouw nachtrust hangt namelijk af van de bodem en het matras die je in het bed legt. Een ledikant is verkrijgbaar als eenpersoonsbed, maar ook als tweepersoonsbed.

Een bedkiezen boxspring | Stek Magazine

Boxspring

De boxspring heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Niet gek dat we dit type bed in menig slaapkamer terugzien. Een boxspring is een ander soort bed dan een ledikant. Zo bestaat een boxspring uit een bodem die voorzien is van vering en een bijbehorend matras. Veel mensen leggen een topmatras bovenop hun boxspring om het comfort te vergroten. Net als ledikanten zijn boxsprings ook in allerlei afmetingen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tweepersoons boxspring 140×200. Daarnaast behoren boxsprings van 160×200 en 180×200 tot de mogelijkheden.

Meegroei bed kiezen  IKEA | Stek Magazine

Meegroeibed

Zoek je geen bed voor jouw eigen slaapkamer, maar voor die van je kinderen? Dan heb je ook allerlei bedden om uit te kiezen. De meeste mensen willen niet al te veel geld uitgeven aan zo’n bed. Dit komt vooral doordat kinderen nog groeien. Hierdoor moet een bed vaak meermaals vervangen worden. Toch is dit niet noodzakelijk.. Je kunt namelijk ook een meegroeibed van Ikea kopen. Zoals de naam al enigszins duidelijk maakt, groeit dit bed mee met jouw kind. Het bed is namelijk in lengte verstelbaar. Is jouw kind te groot geworden voor het bed? Geen probleem, want dan maak je het bed gewoon iets langer. Op deze manier kun je jaren vooruit met hetzelfde bed. Vaak kan een kind zelfs zijn gehele jeugd met een meegroeibed doen.

Slaapbank IKEA kopen | Stek Magazine

Slaapbank

In menig huishouden in ons land komen we een logeerkamer tegen. Zo’n kamer is handig als er zo nu en dan mensen blijven slapen. Je kunt een extra bed kopen voor deze kamer. Sommige mensen vinden dit alleen zonde van hun geld. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt een bedbank uitkomst. Dit meubel tover je binnen de kortste keren om van een bank tot bed en andersom.

Hoeden in slaapkamer ophangen | Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.