Stek Woon & Lifestyle Magazine

Zo richt jij jouw glazen overkapping in de tuin in

Ben jij van plan de woonkamer iets door te trekken in de tuin en wil je graag een glazen overkapping plaatsen? Dit is een ontzettend goed idee, want zo zorg je ervoor dat je geen licht mist in de woonkamer en een extra zitruimte toevoegt. In zekere zin vergroot je gewoon je woonkamer, zonder de gigantische kosten van een uitbouw. Als deze eenmaal geïnstalleerd is kun je hem gaan inrichten, maar waar wil je de overkapping eigenlijk voor gaan gebruiken? We geven je graag wat tips wat betreft inrichting ter inspiratie. 

Glazen overkapping in de tuin

Een overdekte tuin

Als eerste kun je de overkapping gewoon gebruiken als overdekte tuin. Vaak kun je bij glazen overkappingen de ramen opzijschuiven, waardoor je de boel lekker kunt laten luchten. Als het dan regenachtig weer is met een goede temperatuur, kun je alsnog heerlijk buiten zitten en genieten van de frisse lucht en de geur van de regen in de tuin. Met de populaire stoelen of loungeset Wicker kun je heerlijk onderuit zakken en genieten van jouw overdekte tuin.  

Glazen overkapping maken in de tuin | Stek Magazine

Een overdekte buitenkeuken

Houd je ervan om lekker buiten te koken, maar kan het Nederlandse, natte weer je nog wel eens tegenhouden? Voortaan hoef jij niet in de regen te staan naast je barbecue, want deze zet je gewoon onder je glazen overkapping. Je kunt natuurlijk de deur van je woning dichthouden en lekker buiten overdekt gaan grillen. Zet er een gezellige bartafel bij en je gezelschap kan gezellig bij je komen zitten terwijl jij hun maaltijd maakt. Scoor je barbecue en accessoires bij Heuts en richt direct die buitenkeuken in waar je al zo lang naar verlangt.

Glazen overkapping maken voor buitenkeuken | Stek Magazine

Jouw oase van rust

Hoe fijn is het om je af en toe even af te zonderen van je gezin en je terug te trekken in jouw eigen ruimte? Je kunt je glazen overkapping natuurlijk goed gebruiken als jouw plekje om even alleen te zijn. Zet hier wat fijne meubelen neer, zoals een loungebank waar je heerlijk op kan ploffen. Kleed het geheel aan met wat sfeervolle kussens, lekker warme dekens en gezellige verlichting. Op je bijzettafel zet je een heerlijke kop thee of glas wijn en met een goed boek kun jij heerlijk even genieten van de rust. Zie je jezelf al zitten onder die nieuwe glazen overkapping?

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.