Stek Woon & Lifestyle Magazine
Perfecte plek voor keukenapparatuur | Stek Magazine

Zo bepaal je de perfecte plek voor keukenapparatuur

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit? Wil je graag een groot kookeiland, een gezellige eetbar om te ontbijten of juist een heel compacte keuken? Dat hangt natuurlijk ook helemaal af van de ruimte die je beschikbaar hebt. En wat je voor wensen hebt in je keuken. Om de juiste keuzes te maken geven we je tips voor de perfecte plek voor keukenapparatuur.

De perfecte plek voor keukenapparatuur | Stek Magazine

Jouw ideale keuken

Voordat je enthousiast gaat shoppen online of naar de eerste de beste keukenspeciaalzaak rent, is het verstandig alles op een rijtje te zetten. De eerste vraag is waar jij je keuken voornamelijk voor wil gebruiken. Ben je een echte keukenprins of keukenprinses? Dan word je blij van veel werkruimte en dus een groot aanrechtblad. Heb je een grote verzameling potten, pannen en servies? Dan wil je zeker genoeg opbergruimte. Maar ook heel belangrijk is welke apparatuur je allemaal nodig hebt. Als je een lijstje hebt met alles wat er in jouw keuken moet komen, kun je ook de perfecte plek voor keukenapparatuur bepalen.

De perfecte plek voor keukenapparatuur | Stek Magazine

Perfecte plek voor keukenapparatuur

Natuurlijk is de beschikbare ruimte van jouw keuken ook bepalend voor wat je kan realiseren. En wat de perfecte plek voor keukenapparatuur is. Is de keuken aan de kleine kant? Je kan overwegen om bijvoorbeeld een muur door te breken en zo de keuken bij je woonkamer te betrekken. Let er wel op dat in veel gevallen de muur dragend is. Laat dat altijd door een aannemer bepalen. Het voordeel is wel dat je veel meer opties creëert om je droomkeuken te realiseren. Je kan de oorspronkelijke keukenruimte gebruiken als perfecte plek voor keukenapparatuur en doordat de ruimte open is, ook nog een kookeiland of die leuke bar met stoelen kwijt.

Inrichten van een keuken | Stek Magazine

Budget keukenapparatuur bepalen

Het aanschaffen van een nieuwe keuken betekent een investering. Opnieuw de vraag wat jij echt belangrijk vindt. Is een stoomoven, een speciale koelkast voor de wijn heel belangrijk voor jou? Bekijk dan eerst wat de aanschaf van deze apparatuur kost alvorens je de keuken en tegels uitzoekt. Is de look van de keuken en de materialen voor jouw het belangrijkste? Dan kan je dit als uitgangspunt nemen en vervolgens gaan shoppen voor keukenapparatuur voor een aantrekkelijke prijs. Neem de goede beslissing in deze volgorde anders is straks je budget op en heb je nog steeds niet jouw droomkeuken!

De perfecte plek voor keukenapparatuur | Stek Magazine

Kies je keukenapparatuur

Zodra je al jouw wensen op een rijtje hebt en je budget hebt bepaald, is het tijd voor de perfecte opstelling. En ook de perfecte plek voor keukenapparatuur. Ga je voor een bar of kookeiland? Dan is een grote lange kast tegen de achtermuur ideaal voor opbergruimte. Ook een inbouw combimagnetron werk je gemakkelijk weg in zo’n kast. En je bespaart hiermee ook een hoop ruimte. Ook voor kleine keukens zijn inbouw combimagnetrons zeer geschikt. Voor de plek van de vaatwasmachine kun je het beste kijken naar de plaats van de wasbak en deze hier in de buurt plaatsen. Ga je voor een kookeiland, benut dan ook alle mogelijke ruimte van het eiland door hier bijvoorbeeld de nodige apparatuur in te verwerken.

Een moderne keuken inrichten | Stek Magazine

De beste plek voor een ijskast

De koelkast is een object waar je wat opstelling betreft verschillende keuzes hebt. Ga je voor een heel strakke keuken? Dan is een ingebouwde koelkast de beste oplossing. Maar ga je bijvoorbeeld voor een XXL koelkast met icemaker en past dit niet helemaal in jouw opstelling? Kies dan voor een koelkast met een heel mooi opvallend of juist retro design. Zo wordt de koelkast een echte blikvanger in jouw keuken!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.