Stek Woon & Lifestyle Magazine
Cosentino goes nature | Stek Magazine

Cosentino goes nature

Het is de ideale tijd om heerlijk aan de slag te gaan met je interieur. Ook dit jaar blijven neutrale tinten populair. Maar ook zien we steeds meer kleur. Het Spaanse merk Dekton® by Cosentino goes nature. Het maakte met twee nieuwe blauw-groene collectiekleuren ‘Chromica’ de perfecte combinatie van beide trends. Omdat de twee prachtige kleuren geïnspireerd zijn door de natuur.

Cosentino goes nature met nieuwe kleuren

De nieuwe kleuren Baltic blauw en Feroe groen zijn mede ontworpen door de beroemde architect en ontwerper Daniel Germani. Hij liet zich inspireren door de ongerepte en meest afgelegen plekken in de natuur. Daarom doen ze je wegdromen over rust en schoonheid maar imponeren ook met de kracht die de natuur kent. De kleuren zijn een origineel alternatief op de meer traditionele grijs, zwart en witte tinten. Met de nieuwe kleuren maakt Cosentino duidelijk een voorliefde te hebben voor de natuur. Het materiaal Dekton by Cosentino brengt zo subtiel kleur in huis met een natuurlijke uitstraling.

Cosentino goes nature Baltic blauw en Feroe groen
Cosentino Baltic blauw en Feroe groen

Dekton Chromica Feroe groen

Geïnspireerd door verborgen en onontgonnen hoeken van de natuur, combineert Feroe een somber en verfijnd karakter. Het resultaat is een warme donkergroene kleur. Een harmonieuze tint die zowel frisheid als warmte uitstraalt. Meer informatie: Dekton Chromica Feroe

De uitdaging was om kleuren te realiseren die zowel modern als tijdloos zijn, die goed passen in zowel een klassiek als hedendaags interieur en die zowel in binnen- en buitenruimtes tot hun recht komen.

Daniel Germani
Cosentino goes nature Baltic blauw en Feroe groen

Dekton Chromica Baltic blauw

Baltic komt voort uit de meest gewaagde diepten van de zee, uit licht en duisternis die strijden in de oceaan. Een puur, esthetisch concept in donkerblauw met een sterke maar toch serene persoonlijkheid. Met recht een droom kleur! Meer informatie: Dekton Chromica Baltic

In de wereld van de psychologie worden deze tinten geassocieerd met rust en kalmte; in de wereld van design, met succes.

Mooi en functioneel

Alhoewel Dekton bekend staat als toepassing van keukenbladen is het materiaal multifunctioneel. Het ultracompacte materiaal is gemaakt met grondstoffen uit porselein, glas en kwarts. Het biedt een superieure weerstand tegen uv-straling, krassen, vlekken en plotselinge temperatuursveranderingen. De duurzaamheid en het minimale onderhoud
garanderen een lange levensduur, ongeacht de toepassing. Dit alles maakt dit het perfecte product voor een verscheidenheid aan toepassingen, van vloeren en gevels tot bekleding, werkbladen, kasten en trappen. Dekton is beschikbaar in platen van groot formaat en in verschillende diktes. Dat maakt het ideaal voor een eigen ontwerp.

Cosentino goes nature Baltic blauw en Feroe groen

Meer informatie over Dekton® collecties van Cosentino

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.