Stek Woon & Lifestyle Magazine

Waarom een dakkapel laten plaatsen een goed idee is

We kunnen eigenlijk geen redenen noemen waarom een dakkapel laten plaatsen geen goed idee zou zijn. Daarom zetten we hieronder een aantal redenen op een rijtje waarom een dakkapel laten plaatsen juist wel een goed idee is!

waarom een dakkapel | Stek Magazine

Meer licht

De belangrijkste reden waarom veel mensen een dakkapel laten plaatsen, is voor extra lichtinval. Heb je op dit moment bijvoorbeeld een donkere zolderkamer, dan zorgt een dakkapel er in één klap voor dat je binnen van veel natuurlijk daglicht geniet. Je zolderkamer krijgt hierdoor direct een lichter en luchtiger gevoel. Wat een extra pluspunt is, is dat je minder vaak de lampen aan hoeft te doen als er meer licht binnenvalt. Daardoor bespaar je ook nog eens energie!

waarom een dakkapel | Stek Magazine interieur

Meer loop- en staruimte

Een bijkomend (groot) voordeel van een dakkapel is dat je hierdoor een stuk meer loop- en staruimte kunt bereiken. Het schuine dak wordt als het ware opgetild, waardoor je hier ineens wel dat bureau kunt plaatsen, goed kunt staan en lopen. Dat is bovendien gunstig voor de waarde van je woning, want een kamer die als functionele kamer gebruikt kan worden telt mee voor het totale aantal vierkante meters van je woning. Je kunt de dakkapel zo breed maken als je zelf wilt, zolang deze maar maximaal de breedte van je huis min één meter is. Meestal is de maximale breedte van een dakkapel aan de voorzijde kleiner dan die van de vergunningsvrije dakkapel aan de achterzijde.

Beter uitzicht

Met alleen een schuin dicht dak kijk je niet ver weg, maar een dakkapel zorgt ervoor dat je heerlijk naar buiten kunt kijken. Naar de buren aan de overkant, de kerk iets verderop of het weiland voor je huis. Je kunt er zelfs voor kiezen om het dak van glas te laten maken, waardoor je ook de sterrenhemel kunt bewonderen! Kies je meteen voor isolatieglas, dan bespaar je op dit punt ook energie. Je hoeft minder te stoken voor een fijn binnenklimaat en zult minder tocht ervaren.

Verbouwing voor een dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen is natuurlijk even een investering, maar wel eentje die het zeker waard is. En het fijne is dat een dakkapel vaak al binnen een dag op je huis geplaatst kan worden, waardoor je niet zo lang in de rommel zit. Plan de verbouwing goed en pak meteen de rest van de ruimte aan met een frisse lik verf en nieuwe raamdecoratie!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.