Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ontdek de nieuwe Renault Rafale E-Tech full hybrid: De ultieme samensmelting van stijl en prestaties

Renault, een pionier op het gebied van mooi design en innovatie, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Het merk introduceert de nieuwe Renault Rafale E-Tech full hybrid. Als het nieuwe vlaggenschip van het Renault-modelaanbod belichaamt de Rafale alles waar Renault voor staat: vooruitstrevende technologie, elektrische efficiëntie en een visie op de toekomst van mobiliteit.

In 1934 bood een buitengewoon racevliegtuig nieuwe mogelijkheden: de Caudron-Renault Rafale. Nu inspireert dit gevleugelde design ons opnieuw om onze dromen op weg te helpen.


Innovatie en Comfort

Een van de meest opvallende aspecten van de Renault Rafale E-Tech full hybrid is de geavanceerde technologie die naadloos is geïntegreerd in het interieur. Met ingebouwde Google-services biedt de Rafale een ongeëvenaarde connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Met Google navigatie en spraakbesturing via Google Assistant aan boord, wordt elke rit een plezierige rijervaring.

Comfortabel rijden

openR link multimediasysteem met ingebouwde Google services¹ geeft je de beschikking over meer dan 50 apps rechtstreeks op je scherm samen met Renault-services.

¹Google, Google Play, Android Auto en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

Active driver assist

De actieve rijhulp combineert de Intelligent Adaptive Cruise Control met de Stop & Go-functie en Lane Assist. Deze rijhulp regelt de snelheid op basis van de wegomstandigheden, houdt veilig afstand tot andere weggebruikers en zorgt ervoor dat je in het midden van de rijbaan blijft. Bij filerijden stopt en start de auto automatisch.

Ook is de Rafale E-Tech full hybrid uitgerust met niet minder dan 32 rijhulpsystemen, waardoor elke rit niet alleen veiliger maar ook meer ontspannen wordt. En met het 4Control advanced vierwielbesturingssysteem biedt de Rafale een ongeëvenaarde wendbaarheid en controle, ongeacht de omstandigheden op de weg.

Rij 80%* van de tijd elektrisch in de stad en tot een snelheid van 130 km/u, zonder op te hoeven laden. De batterij laadt op tijdens het vertragen en remmen en zorgt ervoor dat je tot wel 40%** brandstof kunt besparen.

Krachtige hybride prestaties

Onder de motorkap biedt de Renault Rafale E-Tech full hybrid een indrukwekkende hybride aandrijving die niet alleen krachtig is, maar ook buitengewoon efficiënt. Met een rijbereik tot maar liefst 1.100 km en een motor die 200 pk levert, combineert de Rafale het beste van beide werelden: krachtige prestaties en milieuvriendelijkheid.

Het design van de Renault Rafale is geïnspireerd op de luchtvaart en weerspiegelt de subtiele, gestroomlijnde vorm van een vliegtuigromp. Dit maakt de Rafale een dynamische SUV-coupé met een sportief silhouet.

Een design dat indruk maakt

Met zijn Esprit Alpine uitvoering straalt de Rafale premium kwaliteit en elegantie uit, van de sportieve stoelen tot aan de verfijnde details in het interieur. En dankzij het panoramische Solarbay glazen dak wordt de cabine overspoeld met natuurlijk licht, terwijl de constante temperatuur zorgt voor een aangename en comfortabele rijervaring, ongeacht het weer buiten.

Technologie voor hoogwaardig comfort

Het panoramisch glazen Solarbay®-dak heeft een oppervlakte van bijna 1 m². Het dak kan geheel of gedeeltelijk worden verduisterd zonder dat het donker wordt in de auto. Selecteer één van de 4 verduisterende standen en creëer altijd de perfecte temperatuur.

Subtiel design

Het design van de Renault Rafale is geïnspireerd op de luchtvaart en weerspiegelt de subtiele, gestroomlijnde vorm van een vliegtuigromp. Dit maakt de Rafale een dynamische SUV-coupé met een sportief silhouet.

Ruimte in overvloed

Maar de Renault Rafale E-Tech full hybrid is niet alleen een lust voor het oog – hij is ook uiterst praktisch. Met veel knieruimte op de tweede rij, die zelfs de beste in zijn klasse overtreft, kunnen passagiers zich ontspannen en genieten van elke rit. En met een ruime kofferbak is er meer dan genoeg ruimte voor al je bagage, waardoor de Rafale de perfecte metgezel is voor elke avontuurlijke lifestyle.

Met zijn wielbasis van 273 cm biedt de Renault Rafale alle passagiers optimaal comfort: 32 cm beenruimte achterin – waarmee de Rafale tot de ruimste in zijn klasse behoort – en 89 cm (afhankelijk van de uitvoering) hoofdruimte – en dat alles in combinatie met het ranke profiel van een SUV-coupé.


Beschikbaarheid

Ben je klaar om de toekomst van autorijden te ervaren? De Renault Rafale E-Tech full hybrid is nu al te bestellen en is vanaf 1 juli te bewonderen in alle Renault showrooms. Mis deze kans niet om de ultieme samensmelting van stijl en prestaties te ontdekken. Kom langs bij je dichtstbijzijnde Renault-dealer en ervaar de Rafale zelf, vanaf € 47.490,00 (Rafale techno E-Tech full hybrid 200). De Renault Rafale: waar technologie, design en comfort samenkomen om een nieuwe standaard te zetten in luxe autorijden. Binnenkort ook beschikbaar als 4×4 plug-in hybrid met 300 pk.

* bij een WLTP-stadsrit, afhankelijk van het laadniveau van de batterij en de rijstijl/bron: Renault intern/2023
** interne bron bij Renault, volgens het WLTP-protocol, in vergelijking met een gelijkwaardige verbrandingsmotor