Stek Woon & Lifestyle Magazine

Marieke’s anders-dan-anders huis: Een oase van persoonlijke stijl!

In 1997 betrokken Bart en Marieke deze charmante rijtjeswoning, waar ze de tweede bewoners werden in het huis dat in 1991 is gebouwd. Samen met hun 18-jarige zoon genieten ze van hun leven in deze unieke woning, die ook aan de binnenkant opvalt door zijn eigenzinnige uitstraling. Marieke’s liefde voor het ‘net even anders’ komt duidelijk tot uiting in zowel het interieur als de indeling van hun huis.

Ik volg niet echt trends, ik doe gewoon wat ik mooi vind en dat pakt eigenlijk altijd heel goed uit.

Personal touch

Hoewel het huis slechts zes jaar oud was toen Bart en Marieke het kochten, hebben ze bijna alles aangepast naar hun eigen smaak. Marieke herinnert zich: “De inrichting was zeker niet naar onze smaak, en ik zag veel mogelijkheden om de indeling aan te passen.” Ze hebben onder andere de keuken vervangen door een moderne versie met een gezellige bar, een nieuwe vloer gelegd en de woonkamer uitgebreid met een aanbouw. Het resultaat is een huis dat baadt in heerlijk natuurlijk licht dankzij een toegevoegde lichtkoepel en grote balken die voor een landelijke sfeer zorgen. “Zo heb ik toch het gevoel van het oude boerderijtje dat ik ooit graag wil hebben”, lacht Marieke.

Mijn man is timmerman en samen bedenken, maken en voeren we alles uit. Hierdoor is ons huis net even anders dan anders, precies zoals ik het graag heb.

Dol op dieren

In de loop der jaren heeft Marieke haar huis voortdurend aangepast aan haar veranderende smaak. Ze vertelt: “Hoewel ik nu iets rustiger ben geworden, houd ik er nog steeds van om bezig te zijn in huis. Zo kon ik vroeger aan de koffie zitten, naar de vloer kijken en denken ‘die vloer moet eruit’. Dan liepen we een paar uur later in een showroom om een vloer uit te zoeken. Nu neem ik meer de tijd om te genieten van ons huis in plaats van altijd maar bezig te zijn.” Het huis heeft nu een strakkere en modernere uitstraling dan voorheen, hoewel het eerst meer landelijk was. Marieke voegt eraan toe: “Ik heb geen specifieke woonstijl, ik vind het belangrijk dat een huis gezellig is.” De aanwezigheid van hun drie katten draagt bij aan de huiselijke sfeer, net als de vele dierenprints die je overal terugziet.

Een mix van stijlen

De woonkamer is een prachtige mix van verschillende stijlen en authentieke elementen. Marieke legt uit: “Ik houd van die combinaties. Zo heb ik een deel van de muur in de woonkamer met halve steentjes gemetseld, wat voor een interessante mix van strak en industrieel zorgt.” Ook heeft ze oude houten deuren toegevoegd die van de vloer tot het plafond doorlopen, wat de kamer veel mooier en sfeervoller maakt.

De prachtige dubbele oude houten deuren die reiken tot aan het plafond vormen het middelpunt van de woonkamer. Ik ben er zo blij mee!

Een buitenparadijs

Voor Marieke is de tuin een verlengstuk van het huis, een extra kamer waar ze graag tijd doorbrengt. Ze vertelt: “In de zomer zitten we eigenlijk altijd daar onder de overkapping die mijn man en ik samen hebben ontworpen.” De zwarte kleur van de buitenruimte zorgt voor een knusse sfeer, vooral in combinatie met de vele planten. Marieke voegt eraan toe: “Ook zit er nog een televisie ‘verstopt’, dus hier brengen we zeker vele avondjes door.”

Onze tuin is simpelweg een extra kamer van ons huis en weerspiegelt dezelfde stijl.

Toekomstplannen

Het huis heeft drie verdiepingen, waarbij de bovenste verdieping het domein van hun zoon is en Bart en Marieke zelf op de tweede verdieping slapen. Marieke onthult: “Deze etage wordt binnenkort weer aangepast, met name de badkamer. Dit zal echt de laatste grote klus zijn die we uitvoeren.” Hoewel ze nog droomt van dat leuke oude boerderijtje, is Marieke tevreden met hun huidige thuis dat een weerspiegeling is van hun unieke stijl en persoonlijkheid.

Hoewel we van ons huis genieten, droom ik stiekem toch al van dat oude boerderijtje met een prachtig uitzicht.

Wil je meer zien van het huis van Marieke? Neem een kijkje op haar Instagram-account: https://www.instagram.com/hetrijtjeshuis/

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.