Stek Woon & Lifestyle Magazine
Eettafel en stoelen uitzoeken

Vloerverwarming in huis? Kies je voor klik PVC of plak PVC?

Een nieuwe vloer geeft elke ruimte in huis een compleet nieuwe uitstraling. Er zijn echter heel wat soorten vloeren in diverse materialen, kleuren en dessins. Omdat PVC ontzettend populair is, zetten we in dit artikel de voordelen voor je op een rijtje en leggen we je uit waarom je voor klik PVC of plak PVC kiest.

Voordelen van een PVC vloer

Veel interieurliefhebbers kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer. Deze vloeren zijn namelijk bijna niet meer te onderscheiden van andere type vloeren zoals laminaat, hout of steen. En verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en patronen. Zo kun je kiezen uit visgraat, een Hongaarse punt, stroken, houtlook of bijvoorbeeld betonlook PVC van Floorinq

Gordijnen keuken

Maar buiten een prachtige look hebben klik PVC of plak PVC vloeren ook veel praktische voordelen. Het is namelijk dun materiaal waardoor je het ook heel goed kan combineren met vloerverwarming. Door de dunne laag wordt het al snel aangenaam warm in huis. Bij een laminaat vloer duurt dit proces langer. Een ander praktisch voordeel is dat het gemakkelijk schoon te maken is; je hebt geen voegen zoals bij tegels. Daarbij is het eigenlijk voor elke ruimte geschikt. Dus ook in de badkamer en in de keuken. PVC vloeren zijn namelijk vocht bestendig omdat er zoals bij laminaat geen hout in zit. Als laatste voordeel kunnen we nog noemen dat een PVC vloer ook geluiddempend is dus in een appartement of voor een bovenverdieping is dit een slimme optie.

Soort tegel badkamer | Tegeldepot

Verschil klik PVC en plak PVC

Om een keuze te maken is het allereerst van belang om te weten wat nu de verschillen zijn tussen klik PVC en plak PVC. In kwaliteit zit er niet veel verschil tussen beide opties. Het verschil zit meer in de toepassingsmogelijkheden en de montage. Een klik PVC vloer is namelijk eenvoudig zelf te leggen. De vloer heeft alleen een onderlaag nodig in de vorm van folie en daarna kan zelfs de beginnende klusser de vloer zelf leggen.

klik pvc

Bij een plak PVC vloer heb je geen ondervloer nodig, deze wordt direct op het.beton geplakt. Het is echter wel van groot belang dat de ondervloer perfect glad is of anders geëgaliseerd moet worden. Waar het dus bij klik PVC simpel zelf te leggen is, wordt bij plak PVC geadviseerd om dit door een vakman te laten doen. En daar zit dan ook meteen het prijsverschil in. Plak PVC is zeker aanzienlijk goedkoper in de aanschafprijs per vierkante meter dan klik PVC. Als je echter de ondervloer moet laten egaliseren en de vloer moet laten leggen door een vakman kan je toch goedkoper uit zijn met klik PVC door deze zelf te leggen. Een ander verschil is dat je klik PVC kan hergebruiken en plak PVC niet. Tot slot is plak PVC meer aan te raden bij vloerverwarming omdat de vloer strakker zit en daardoor de warmte sneller kan geleiden.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.