Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine: Van bouwval naar beauty

Van bouwval naar beauty

Fotografe Marrit de Lang woont samen met haar man en hun dochter Mia in een jarendertig-woning in Leeuwarden. Ze vonden het huis op Funda en troffen het in zeer slechte staat aan. Elke centimeter moest worden aangepakt, maar het resultaat mag er zijn. Zij verbouwden hun bouwval volledig. Kijk je mee?

Bouwval

Toen Marrit en haar man voor het eerst hun toekomstige woning in Leeuwarden bezochten, schrokken ze. “Het bleek totaal verwaarloosd”, vertelt Marrit. “Gas en elektra waren afgesloten dus het was er koud. Alles was vies en je kon de vervelende persoonlijke omstandigheden van de vorige bewoner bijna voelen.”

Met eigen handen

Ondanks de staat van bouwval, ziet het stel mogelijkheden om het huis zo te verbouwen dat het bij hen past. Marrit: “We hebben letterlijk elke vierkante centimeter met eigen handen moeten opknappen. En we zijn er nog niet. Op dit moment verbouwen we de zolder. We creëren daar twee kamers waarvan in één kamer de nok van ons huis zichtbaar is. Ik kijk erg uit naar het moment dat dit klaar is. Volgens mij wordt het zo mooi!”

Te leuk om te stoppen

Marrit legt de verbouwing vast op haar blog. “Ik richt me vooral op het ‘zelf doen’, dus ik probeer altijd uit te leggen hoe anderen mijn ideeën in hun huis kunnen toepassen. Een persoonlijk interieur creëren is best lastig en daar probeer ik bij te helpen. Bijvoorbeeld met blogposts over het effect van verschillende stoelen of het kiezen van een vloerkleed… En dat alles altijd aan de hand van foto’s, zodat lezers direct het effect zien. Ik droom ervan mijn blog nog verder te laten groeien, ik vind het veel te leuk om mee te stoppen.”

Van bouwval naar beauty | Binnenkijken

We hebben letterlijk elke vierkante centimeter met eigen handen moeten opknappen.

Stek Magazine: Van bouwval naar beauty
Stek Magazine: Van bouwval naar beauty

Scandinavisch stoer

De woonstijl van Marrit heeft veel Scandinavische invloeden. “Maar wel iets stoerder”, voegt ze toe. “Als basiskleur gebruik ik veel wit, gecombineerd met hout, een beetje kleur en een beetje zwart. Ik combineer graag tijdloze designitems uit de jaren ‘50 met moderne stukken. Ik doe graag inspiratie op via Instagram, Pinterest en interieurbladen en probeer daar dan een eigen draai aan te geven. Ik draag graag ideeën aan, maar wat de verbouwing betreft beslissen mijn man en ik alles samen. Hij moet zich hier net zo thuis voelen als ik.”

Inmiddels heb ik wel echt mijn eigen interieurstijl gevonden, erg fijn want dit scheelt miskopen! Ik koop wel regelmatig dingen, maar dit kunnen ook tweedehands items zijn. Ik koop erg graag tweedehands omdat je dan meer unieke items kunt vinden.

Stek Magazine: Van bouwval naar beauty

Opgeruimd is beter

Marrit is fotografe van beroep. Ze kiekt woningen die in de verkoop gaan en komt daardoor veel in andere huizen. “Ook daar doe ik inspiratie op. Sommige mensen besteden veel aandacht aan hun interieur. Natuurlijk zijn er ook mensen die dat helemaal niet doen. Sterker nog… soms worden woningen niet eens opgeruimd voor mijn komst. Dat vind ik moeilijk te begrijpen, want een net huis verkoopt zoveel makkelijker! Je wilt de persoonlijke dingen verwijderen zodat mensen zichzelf er zien wonen. Zonder dat het kil aanvoelt natuurlijk, dat spreekt niemand aan. Ik vind mijn werk ontzettend leuk omdat ik bij iedereen kan binnenkijken, wie wil dat nou niet?”

Stek Magazine: Van bouwval naar beauty

Het babyproject

Inmiddels is er in huize Leeuwarden nog een kleine bewoonster bijgekomen: dochtertje Mia. “Tijdens mijn zwangerschap hebben we langzaamaan een babykamer gemaakt”, vertelt Marrit. “Ik begon met een kledingkast van de kringloopwinkel en daarna vond ik een commode op marktplaats. Dat waren de grote items waarnaar ik specifiek op zoek was. Toen kwam de verdere aankleding. Ik vond het een heel bijzonder project, een kamer maken voor iemand die je nog niet kent! Als Mia wat ouder wordt, komen er vast nog meer veranderingen in huis. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om een mooie schommel in de kamer te hebben. We zullen zien!”

Stek Magazine: Van bouwval naar beauty

Wil je Marrit volgen? Neem dan een kijkje op haar blog donebymyself.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.