Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine: Groen op eigen wijze

Urban Jungle fan: kijkje in het groene huis van Judith

Op Instagram spotten we het account van Judith. Zij deelt veel van haar interieur, in een klein maar fijn appartement in Brabant. Stek Magazine nam een kijkje in haar huis, dat Judith zelf beschrijft als ‘een tikkeltje Scandinavisch met een vleugje Urban Jungle’. Hou je van groen? Kijk dan zeker mee!

Naast haar werk in de gezondheidszorg houdt Judith zich volop bezig met interieurstyling. Zelf vind ik het heerlijk om inspiratie op te doen via Instagram, Pinterest en via tv-programma’s zoals vtwonen. Zo kom ik tot de styling van mijn eigen huis. Sinds ik op instagram zit, vind ik het erg leuk om te fotograferen. Op dit moment met name van mijn interieur en vakantiekiekjes. Maar ik wil nog een keer een cursus fotografie volgen om zo nog beter en mooiere foto’s te maken.”

Urban Jungle fan: Groen op eigen wijze

Urban Jungle fan

Dat Judith gek is op groen, is wel duidelijk. Een trend die we in 2017 absoluut terugzien. Het leuke bij Judith is dat zij dit niet alleen ‘levend’ groen heeft toegepast. “Klopt,” beaamt zij. “Ik heb groen geïntegreerd in huis door niet alleen planten neer te zetten, maar ook andere groene accessoires toe te voegen. Denk aan kussenhoezen, vaasjes en posters. Een Urban Jungle behangetje in de gang en de prachtige eetkamerstoel van het merk Zuiver in het groen. De kleur groen vind ik erg mooi en ik word er nog steeds erg vrolijk van als ik binnenkom en alles zo samen zie. Zeker in combinatie met die gave planten. Vroeger lukte het me nooit om ze in leven te houden. Gelukkig gaat dat beter sinds ik een vaste dag heb waarop ik ze water geef.” Ze lacht: “Haha, dat schijnt toch belangrijk te zijn.”

Stek Magazine: Groen op eigen wijze

De kleur groen vind ik erg mooi en ik word er nog steeds erg vrolijk van als ik binnenkom en alles zo samen zie. Zeker in combinatie met die gave planten.

Stek Magazine: Groen op eigen wijze

Mee met woontrends?

We zijn benieuwd of Judith snel meegaat met nieuwe woontrends. “Grote veranderingen ga ik voorlopig niet aanbrengen. Ik ben erg blij met hoe het huis er nu uitziet. Wel blijf ik steeds kleine dingen veranderen. Bijvoorbeeld posters, kussenhoezen, indeling van mijn underlayment borden of andere planten. Zo kan ik elke keer een andere sfeer en nieuwe hoekjes creëren zonder dat ik gelijk heel rigoureus dingen hoef te veranderen.

De grootste verandering dit jaar is dat ik van roze met zwart/wit naar groen met zwart/wit ben geswitcht. Ik ga niet heel snel mee met woontrends: daarmee bedoel ik dat ik niet de neiging heb om mijn hele huis te veranderen naar de huidige woontrend. Maar ik kijk wel wat de trend is en als daar dingen zie die ik leuk vind, probeer ik dit eventueel wel in mijn huidige interieur toe te passen. Ik kan wel zeggen dat sinds ik meer met interieurstyling bezig ben, dat mijn huis een stuk meer rust uitstraalt doordat ik nu de perfecte balans in huis gevonden heb qua kleur- en materiaal-combinatie. Op dit moment zijn dat wit, zwart, hout en groen.”

Stek Magazine: Groen op eigen wijze
Stek Magazine: Groen op eigen wijze

Ultieme woondroom

Judith: “Ik woon nu zo’n 5 jaar in mijn huidige woning. Als ik iets zou veranderen, dan is het de badkamer. Die is niet helemaal mijn smaak en ik mis een bad. Uiteindelijk wil ik het liefst een huis met een tuin. Daar heb ik al genoeg ideeën voor! Het liefst wil ik een huis met diepe tuin die veel privacy biedt en vlakbij het bos of de natuur staat. Wat ik absoluut meeneem als ik ooit ga verhuizen? Dat is een lastige vraag, want ik ben gek op veel items in mijn interieur. Wat absoluut mee moet is mijn groene stoel van Zuiver, mijn urban jungle bankje (zo tijdloos en strak), mijn DIY bord, mijn zelf gemaakte salontafels waar ik erg trots op ben en mijn witte kast van de Karwei. Dit zijn items die altijd te combineren zijn in elk huis en wat altijd de basis zal vormen van mijn interieur.”

Stek Magazine: Groen op eigen wijze

Wat absoluut mee moet is mijn groene stoel van Zuiver, mijn urban jungle bankje (zo tijdloos en strak), mijn DIY bord, mijn zelf gemaakte salontafels waar ik erg trots op ben en mijn witte kast van de Karwei.

Afstemmen van materialen

Judith heeft niet alleen haar huis mooi ingericht, ook haar balkon is prachtig gestyled als het weer het toelaat. Haar beste tip om een klein maar fijn appartement in te richten? “Ik denk dat je woonkamer de basis is. Bepaal van te voren welke kleurencombinatie en welke materialen je graag wilt en stem daarop je interieur af. Doordat je in een appartement vaak meubels wat dichter op elkaar hebt staan, is rust en eenheid belangrijk. Daarnaast is het verstandig om niet te veel open kasten in je huis te hebben. Zorg dat je gesloten kasten hebt en af en toe een open vlak hebt in bijvoorbeeld je boekenkast. Dat maakt de ruimte een stuk rustiger dan wanneer je alleen maar open kasten hebt. Voor een balkon is het belangrijk om te bedenken wat je erop wilt. Wil je erop eten, of wil je met name relaxen? Maak vervolgens een keuze of je voor een eethoek gaat of een loungebank. Ik heb het geluk dat mijn balkon vrij vierkant is, dus ik kon – door optimaal gebruik te maken van de ruimte – voor beide gaan. Probeer daarnaast de materialen en kleuren van je balkon af te stemmen op wat je ook binnen hebt staan. Samen met planten en bloemen zorgt dit voor een geweldige sfeer.”

Bij wie zou jij graag eens binnenkijken?

En bij wie moeten wij zeker eens langs? “Ik zou heel graag eens binnenkijken bij tanjavanhoogdalem en veel_woongeluk. En jullie moeten zeker langs bij sandrakoseligblog.”

Tot slot

We leggen de volgende stelling aan Judith voor. ‘Een woning inrichten hoeft niet duur te zijn’. “Klopt,” vindt Judith. “Je kan ook veel zelf maken of pimpen. Zo heb ik mijn kapstok zelf gemaakt, mijn salontafels en mijn underlayment bord. Daarnaast kan je naar de kringloopwinkel gaan om te kijken wat voor moois ze daar allemaal hebben. Hier kom je soms echte pareltjes tegen.”

Stek Magazine: Groen op eigen wijze

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.