Stek Woon & Lifestyle Magazine
Mindfull tuinieren | Stek Magazine

Tuinhuis customizen? Zo doe je dat!

We willen het liefst allemaal zo lang en zo veel mogelijk buiten zitten. Ook als het wat minder mooi weer is. Een tuinhuis is niet alleen fijn om in te zitten maar geeft ook veel meer mogelijkheden. We geven je een aantal tips voor het uitzoeken van het perfecte exemplaar.

Waarom een tuinhuis?

Bedenk eerst goed waar je het voor wil gebruiken en waar deze aan moet voldoen. Hoeveel ruimte heb je nodig? Ga je het ook gebruiken voor opslag of ga je er een sfeervol ingericht mini huisje van maken? Tip: neem alle meubels en of spullen die je een plaats wil geven en meet de ruimte op die je minimaal nodig hebt om je doel te bereiken.

Waar zet je een tuinhuis neer?

Als je ergens net woont is het verstandig om niet meteen alles aan te schaffen maar eerst eens het huis goed te leren kennen. Hetzelfde geldt voor de tuin. Denk je in eerste instantie de ideale plek voor een tuinhuis, schuur of houtopslag te hebben? Bekijk dan eerst waar je graag zit in de tuin. En waar de zon opkomt en weer ondergaat. Let ook op de beoogde hoogte van jouw tuinhuis en de grootte. Voor een aantal formaten heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig. Informeer altijd even bij de site van jouw woonplaats of het nodig is of vraag de leverancier om advies bij het aanschaffen van een tuinhuis.

Tuinhuizen kijken

Nu je bepaald hebt waar je tuinhuis (of blokhut) moet komen te staan en hoe groot deze moet zijn, komt het leukste gedeelte! Op zoek naar inspiratie. Pinterest is een goede bron om inspiratie op te doen en veel beelden uit te zoeken. Maak een speciaal bord aan en pin erop los. Ga ook tuinhuizen kijken bij een specialist die alle soorten en maten levert. Samen met je verzamelde beelden en de voorbeelden in de showroom kom je vast jouw ideale tuinhuis tegen of je laat deze helemaal op maat maken volgens jouw wensen.

Tuinhuis customizen

Ga je voor een standaard formaat of een aangepast formaat? Als je een tuinhuis bijvoorbeeld ook voor opslag gaat gebruiken is een kleine veranda eraan een slim idee. Zo kun je toch een zitje plaatsen en lekker beschut buiten zijn. Alle mogelijke formaten en stijlen zijn mogelijk. Je kan het helemaal (laten) customizen tot een perfect resultaat. Heb je jouw ideale tuinhuis besteld? Tijd om deze zo snel mogelijk in elkaar te zetten om er lekker van te kunnen genieten. Tip: goed gereedschap scheelt heel veel tijd. Bij dit project is een broodnodige schroefmachine geen overbodige luxe. Zo zet je in een handomdraai je project in elkaar.

Tuinhuis inrichten

Tuinhuis inrichten

Zorg dat je aanwinst ook past in het geheel van je huis en tuin. Zo kan je voor een kleur beits kiezen die matcht met de kleur van je huis en of kozijnen of juist een natuurlijke kleur zoals groen om te blenden in de omgeving van de tuin. Zo blijft je huisje ook lang mooi. Denk voor binnenin ook aan de nodige kastruimte. Maak een paar planken of plaats bijvoorbeeld een stellingkast voor je tuingereedschap en andere spulletjes. Ook handig is een tuinbankje in de vorm van een kist waar je je kussens makkelijk in op kan bergen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.