Stek Woon & Lifestyle Magazine
stek

De beste tips voor je tuin deze zomer

Heerlijk genieten van de zomer doe je op een fijn terras of vlonder. Kies een hoek waar je veel zon hebt en een goed formaat zodat je wat meubels kwijt kunt. Bedenk vooraf goed wat je precies op je terras wil doen. Moet er een eettafel komen of alleen twee loungestoelen? Of ga je voor een hangmat? Als je de grootte hebt bepaald, is het tijd voor de basis: een mooie vloer en stijlvolle schutting. We geven je een paar tips voor een fijne terras in de tuin.

Materialen

Voor een vlonder kun je kiezen uit bijvoorbeeld tuintegels van hout of composiet. Natuurlijk kun je ook voor planken kiezen in deze materialen. Hout staat mooi en geeft een natuurlijke look aan je tuin of balkon. Houd er echter wel rekening mee dat de warme houtkleur wel verdwijnt na één of twee seizoenen. Wij vinden die vergrijsde look wel mooi maar wil je de houtkleur echt behouden dan moet je het hout goed behandelen met een beits bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie schutting van hout of composiet. Zo maak je van de vloer en schutting een mooi geheel. Neem eens een kijkje bij de schuttingen van HomingXL om ideetjes op te doen.

Composiet is een goed alternatief voor houten vloerplanken en houten schuttingen. Het wordt gemaakt van hergebruikt synthetisch materiaal en van 50% hergebruikt hout. Een verantwoorde keuze dus. En je hebt de look van hout maar als voordeel dat het duurzamer is, makkelijk schoon te houden en behandelen is uiteraard niet nodig.

Aankleding

De basis van je terras is gelegd, tijd voor de rest. Tip: Maak bij de aanleg van je terras meteen een kleine overkapping of pergola. In de zomer zit je er lekker koel en in de herfst kun je nog lang genieten van je nieuwe terras. Zorg voor mooie verlichting, hangplanten en fijne tuinmeubels. Denk ook aan opbergruimte voor bijvoorbeeld je kussens of kies voor kussens die buiten kunnen blijven. Een tuinkast of een kist is een handige oplossing. Fijne zomer!

 

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.