Stek Woon & Lifestyle Magazine

Smarthome: 5x handige hebbedingen

Op je werk een wasje draaien, de thermostaat laten weten dat je weg bent en onderweg naar huis alvast het bad laten vollopen. Om daarna in bad het nieuws te lezen via de spiegel en de Sonos te streamen met je favoriete afspeellijst op je iPad. De ontwikkelingen op het gebied van apps, gadgets en domotica zijn eindeloos. We zetten vijf gave smarthome-trends voor je op een rijtje.

Sauna aan huis

Voor een spa-ervaring hoef je tegenwoordig niet meer naar de sauna. Met je persoonlijk afgestemde ‘water-wensen’ zoals je favoriete temperatuur, lievelingsmuziek en favoriete lichtscenario, verandert de douche in een wellnessoord. Met de Smart Tools van Dornbracht stel je het allemaal eenvoudig in.

5x handige hebbedingen - Smarthome

5x handige hebbedingen - Stek Magazine

Tuinieren op afstand

Niet alleen binnen, ook buiten zijn leuke gadgets verkrijgbaar om het onszelf gemakkelijk te maken. Zo kun je met de Smart Sensor en de Gardena app vanaf je ligbed het gras maaien, de tuinverlichting bedienen en zorgen dat je planten op het juiste moment water krijgen. De sensor meet de bodemvochtigheid. Super slim, want zo krijgen de plantjes geen water als het weer eens flink geregend heeft. Of een extra ‘rondje’ bij een hittegolf.

5x handige hebbedingen

Extra mobiele kamer

Ook de auto wordt veel meer dan een vervoermiddel in de toekomst. Laurens van den Acker (Senior Vice President Corporate Design van Renault) voorspelt dat de auto in 2030 onderdeel zal zijn van het huis. Met het concept car ‘SYMBIOZ’ geeft Renault haar visie op een wel heel ‘easy life’ voor de toekomst waarbij huis en auto volledig in elkaar overgaan. Zo heb je naast een prettig vervoermiddel ook een extra kamer. Lees verder op onze site

5x handige hebbedingen - Stek Magazine

Slimme apparaten

De domotica-trends voorspellen dat onze apparaten steeds slimmer worden. Wat dacht je van een sensor in de ijskast die je vertelt wanneer voedsel over de datum is? En met de nieuwste wasmachines van Siemens hoef je zelf niet meer te beoordelen welk wasprogramma nodig is, het apparaat beoordeelt hoe vuil de was is en stemt het programma daarop af. Nog een handige: de Sense Guard van GROHE. Die waarschuwt je als er ook maar een spoortje van lekkage optreedt in je woning.

5x handige hebbedingen

Je huis in je hand

Leuk idee om al die apparaten aan te schaffen en tientallen apps te downloaden om je gras te maaien, muziek op te zetten, gordijnen open en dicht te doen en ga zo maar door. Dan wordt het al met al toch nog lastig om alles te overzien. Daarin biedt Homey de oplossing. Een vriendelijk ogend robotje die al de apps voor je samenvoegt in één. Wil je de gordijnen open? Je hoeft niet eens je telefoon te pakken. Je kunt gewoon tegen Homey praten en de opdracht geven. Lees verder over Homey

5x handige hebbedingen - Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.