Stek Woon & Lifestyle Magazine

Maak van jouw huis eenvoudig een Smart Home met Homey en Sunway®

Een Smart Home, een huis dat je comfort, gemak, veiligheid en energiezuinigheid biedt. Dat werd voorheen Het huis van de Toekomst genoemd. Maar de toekomst is inmiddels dichterbij dan je denkt. De toekomst is vandaag. Hoe je van jouw huis eenvoudig een Smart Home maakt? SUNWAY® en Homey maken het mogelijk.

Start je dag op jouw unieke en persoonlijke manier

Het is kwart over zeven. De wekker gaat, je opent half je ogen en zegt: “Goedemorgen Homey”. Je trekt de deken nog één keer over je heen. Langzaam laten je rolgordijnen de eerste zonnestralen binnen, warmt de vloerverwarming op en begint je nieuwe koffiezetapparaat met het malen van de bonen. Een krachtig aroma dringt je slaapkamer binnen, terwijl je Sonos zachtjes je favoriete playlist afspeelt. Blijf jij liggen? Deze fijne manier van wakker worden wordt je mede mogelijk gemaakt door Homey: een revolutionair nieuwe smart hub waarmee jij de controle hebt over je hele huis. En die reageert op jouw stem.

Smart Home met Homey en Sunway®

Automatische flows voor ieder bijzonder moment

Homey biedt jou de mogelijkheid om méér te halen uit de apparaten die je al hebt. Zo kun je met de Homey-app op je smartphone ieder gewenst digitaal apparaat integreren en zelf instellen met welke andere apparaten je deze wil verbinden in een zogenaamde ‘flow’ oftewel scenario. Hiermee beantwoordt Homey, dat is ontwikkeld door Nederlandse startup Athom, aan een grote gebruikersuitdaging: één allesomvattend draadloos platform voor alle Smart Home producten. En dat is prettig, aangezien je luxe Sonos Home Sound System, je geweldige Philips HUE-lampen en je slimme thermostaat Toon, allemaal een eigen afstandsbediening en een eigen app hebben. En die apps zijn niet altijd even gebruiksvriendelijk.

Smart Home met Homey en Sunway® | Stek Magazine

Homey is het slimme middelpunt in jouw huis

Smart Home met Homey en Sunway® | Smart Home

Bespaar energie door 100% inzicht

Maar behalve leuk om mee te spelen is Homey vooral ook een duurzame oplossing die je de mogelijkheid geeft om moeiteloos een milieubewust huishouden te runnen. Zo kun je heel snel grote energiebesparingen realiseren, doordat je volledig inzicht hebt in alle verbruikende producten in huis. Zo zijn energieslurpers in no-time gevonden. En het wordt nog mooier. Want als je dacht dat al je analoge apparaten onbruikbaar zijn geworden heb je het mis. Haal je oude broodrooster maar weer van zolder, want met een slimme stekker van bijvoorbeeld Fibaro of KlikAanKlikUit kun je ook deze apparaten eenvoudig in je flows integreren. Het enige dat je hoeft te doen is de slimme stekker tussen het apparaat en het stop- contact plaatsen.

Homey & SUNWAY®

Bij SUNWAY® houden we van innovatie in huis. Daarom zijn ook alle gemotori-seerde raamdecoratie producten van SUNWAY® gemakkelijk te integreren in de Homey-app. Zo kun je heel eenvoudig SUNWAY® als merk toevoegen binnen in app. Vervolgens kies je welke bediening je gebruikt en kun je ieder afzonderlijk product in je flows gebruiken. Kost je hooguit een minuutje. Of je nu kiest voor onze Duette® Shades, houten Jaloezieën of vouwgordijnen, alle raambekleding van SUNWAY® kan uitgerust worden met een motor (bijvoorbeeld van Somfy) die met Homey communiceert en is dus te integreren in de Homey app

Smart Home met Homey en Sunway®

Alle gemotoriseerde SUNWAY raambekleding is aan te sturen via de Homey app

Elektrische raambekleding: ultiem comfort en kindveilig

De connectie die elektrische raamdecoratie kan maken met innovatieve Smart Home oplossingen is een belangrijke reden dat steeds meer mensen kiezen voor gemotoriseerde rol- of vouwgordijnen. Maar er zijn veel meer voordelen. Zo is elektrische bediening in de eerste plaats natuurlijk zeer veilig voor kinderen. Geen loshangende koorden en kettingen, dus geen gevaar voor nieuwsgierige en ondernemende peuters. En wat dacht je van het grote gebruiksgemak? Nooit meer van je heerlijke ligbank af als je de rolgordijnen wilt sluiten. Verheug jij je op een avondje bankhangen? Met de slimme afstandsbediening of app op je telefoon maak jij binnen enkele seconden je hele huis klaar voor een romantisch filmavondje, zonder dat er iemand naar binnen kan gluren. En weet je wat het mooie is? De elektrische bediening van Somfy® is zó slim dat hij precies onthoudt wat jij gezellig vindt. Zo kun je met de ‘my’ knop alle aangesloten raamdecoratie in huis met één klik in jouw favoriete stand zetten. Lui? Misschien een beetje, maar mag het in je eigen huis?

Geïnspireerd? Kom zelf de mogelijkheden voor gemotoriseerde raambekleding bekijken bij een SUNWAY® showroom bij jou in de buurt. Homey is verkrijgbaar bij de Mediamarkt, Coolblue en bij een aantal SUNWAY® showrooms

Smart Home met Homey en Sunway® | Stek Magazine

Met één klik op de knop zet je je SUNWAY® raambekleding in je favoriete stand

Kijk voor de complete collectie van SUNWAY® op www.sunway.nl
Kijk voor meer informatie over Homey op www.athom.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.