Stek Woon & Lifestyle Magazine
Slaapkamerindeling | Stek Magazine

Slaapkamerindeling: van nachtkastje tot kledingkast!

Lekker slapen is natuurlijk het allerbelangrijkste in de slaapkamer. Een goed bed, een kwalitatief matras en fijn beddengoed zorgen voor een goede nachtrust. Ander belangrijk punt is dat je slaapkamer opgeruimd is en er niet overal kleding en schoenen rondslingeren. Voor een optimale slaapkamerindeling zetten we daarom drie kasten voor je op een rijtje. Zo is alles lekker opgeruimd en kun je ook nog een bepaalde stijl aan je slaapkamer geven.

#1 Nighty night nachtkastjes

Laten we klein beginnen met de slaapkamerindeling! Een nachtkastje naast je bed is ideaal voor de kleine spulletjes. Een tijdschrift, lampje, glaasje water of alles wat je graag binnen handbereik hebt. Natuurlijk is een klein bijzettafeltje ook handig met als voordeel dat je die ook op andere plaatsen in huis kan gebruiken als je eens even wil afwisselen. Maar een klein laatje of kastje in je nachtkastje zodat alles uit zicht is, is ook fijn. Met één of twee nieuwe nachtkastjes geef je je slaapkamer meteen een ander sfeertje. Kies eentje met een leuk printje, eentje van sloophout of lekker stoel met een leren lade! Er is vast eentje die bij jouw stijl past.

Slaapkamerindeling | Nachtkastjes shoppen | Stek Magazine

# 2 Te veel schoenen

Te veel schoenen? Daar denkt vast niet iedereen hetzelfde over! Ben jij een echte ‘shoe junkie’ en heb je voor elke outfit het liefst een ander paar? Dan is een speciale schoenenkast echt iets voor jou.

Slaapkamerindeling | Stek Magazine | Schoenenkast shoppen

Natuurlijk voor iedereen geen overbodige luxe want veel schoenen heb je al snel. Zet ze allemaal keurig paar bij paar in een schoenenkast. Er zijn ook kasten die al aparte rekken voor schoenen hebben maar een losse kast biedt ook een goede oplossing. Eventueel ook handig voor in de hal of bijkeuken.

# 3 Handige hoekjes

Een goede slaapkamerindeling hangt helemaal af van de beschikbare wanden die je hebt. Vaak heb je te maken met schuine wanden of onhandige hoekjes. Maak hier gebruik van en tover ze om in handige hoekjes!

Slaapkamerindeling | Hoekkast kleding | Stek Magazine

Je kunt de ruimte namelijk optimaal benutten door bijvoorbeeld een kast op maat of een hoekkast. Zo maak je gebruik van ‘loze’ ruimte en kan je veel kleding en andere spullen kwijt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.