Stek Woon & Lifestyle Magazine
Een Scandinavische look in de slaapkamer | Stek Magazine

Een Scandinavische look in de slaapkamer

Helemaal fan van Scandinavische looks in interieurs? Dan ben je hier aan het juiste adres! Er wordt steeds meer geïnvesteerd in de inrichting en uitstraling van de slaapkamer.  Velen zijn ook helemaal gek op de Scandinavische looks in woon- of slaapkamers.  In dit artikel kom je erachter hoe je die Scandinavische look & feel makkelijk in je slaapkamer kunt creëren.

Een Scandinavische look in de slaapkamer | Stek Magazine

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Waar de kleur zwart een klassieker is, is wit dat net zo goed. Bij Scandinavische interieurs staan de lichte tinten centraal. Dit zorgt voor veel rust en dat is natuurlijk fijn in de slaapkamer. Sommigen gaan voor een compleet witte kamer, anderen laten het geheel wat breken door af en toe zwarte accessoires terug te laten komen.

Een Scandinavische look in de slaapkamer | Stek Magazine

Een Scandinavisch interieur is ook super geschikt bij kleinere ruimtes, door het gebruik van veel wit lijkt een ruimte namelijk veel groter. Om toch wat contrast toe te voegen aan de slaapkamer kun je warme kleuren gaan gebruiken. Denk aan koper of messing. Wat betreft het bed in je slaapkamer, zo groot mogelijk en vol met kussens en spreien. De kunst is om het bed er een beetje rommelig knus eruit te laten zien, dit past namelijk helemaal bij het Scandinavische interieur. Om het geheel nog wat op te frissen kun je wat planten toevoegen!

Verlichting in de slaapkamer

Een Scandinavisch interieur heeft vaak een luchtige uitstraling, neutrale tinten en een groot ogende ruimte. Wil je die Scandinavische look nou creëren? Dan is het belangrijk dat je verlichting helemaal thuis past in het totaalplaatje. Kies voor sfeerverlichting om de knusse ervaring compleet te maken.

Een Scandinavische look in de slaapkamer | Stek Magazine

Ssst, gordijnen dicht!

Een must voor je Scandinavische is natuurlijk raamdecoratie wat zo min mogelijk licht doorlaat. Je wilt niet wakker worden van de ochtendzon die door de kieren van je kozijnen naar binnen schijnen. Kies er hierom voor gordijnen op maat te laten maken. Verduisterende vouwgordijnen die zogenaamd ‘in de dag’ zijn gemonteerd minimaliseren het licht wat naar binnen kan schijnen. Hierdoor blijft het ’s ochtends lekker donker in je slaapkamer. Ook zijn de vouwgordijnen makkelijk los te maken door de rand van klittenband, zo zijn ze eenvoudig schoon te maken!  Vouwgordijnen zijn dus super praktisch maar naast dat ook enorm sfeerverhogend. Een perfecte toevoeging voor jouw Scandinavische slaapkamer.

Een Scandinavische look in de slaapkamer | Stek Magazine

Heb je genoeg slaapkamer ideeen opgedaan? Ga dan snel aan de slag met jouw nieuwe droomparadijs!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.