Stek Woon & Lifestyle Magazine
Dekbedhoes kopen | Stek Magazine

Slaapbank kopen: hier moet je op letten

Een slaapbank komt altijd goed van pas. Niet alleen in kleine appartementen of studentenkamers, maar ook wanneer je een aparte logeerkamer wil inrichten. Het meubelstuk is flexibel en door de jaren heen erg verbeterd op het gebied van comfort. Wil jij binnenkort een nieuwe slaapbank kopen? Dan kun je tijdens het shoppen letten op de onderstaande punten.

Functies van de slaapbank

Het aanbod aan slaapbanken is veel groter dan je misschien verwacht. Het is daarom handig om van tevoren jouw wensen op een rijtje te zetten. Bepaal om te beginnen de belangrijkste functies van de slaapbank. Wil je het iedere nacht gebruiken als bed in je studentenkamer? Of komt de slaapbank in een chillruimte te staan en wordt het ongeveer één keer per maand gebruikt als logeerbed? Kortom: is de aller belangrijkste functie zitten, slapen of allebei? Hier kun je vervolgens het formaat, type slaapbank en het comfort op aanpassen.

slaapbank kopen

Geschikt formaat

Bedenk waar de slaapbank komt te staan en wat het ideale formaat is. Het multifunctionele meubelstuk is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende afmetingen en vormen. Van een compacte 2-zits slaapbank tot een luxe hoekslaapbank die je kunt omtoveren tot een ruim tweepersoonsbed.

Zitcomfort en slaapcomfort

We raden aan om een slaapbank bij een beddenspecialist te kopen. Deze slaapbanken hebben vaak eenzelfde soort systeem als een kwalitatief bed. Denk aan een lattenbodem, matras met pocketvering of een matras van koudschuim. Optimaal slaapcomfort is vooral belangrijk als je regelmatig op de slaapbank slaapt. Wordt de slaapbank vaker gebruikt als bank? Dan kun je juist meer aandacht besteden aan het zitcomfort.

Slaapbank kopen

Uitklapsysteem 

Let bij de aankoop van een slaapbank ook op het uitklapsysteem. Is het snel, simpel, duurzaam en stabiel genoeg? Kun je de bank gemakkelijk in je eentje uitklappen tot een groot bed of heb je hier hulp bij nodig? 

Opbergruimte

Wanneer je in een klein appartement of een studentenkamer woont, heb je vaak gebrek aan opbergruimte. Gelukkig zijn er veel slaapbanken verkrijgbaar met een ingebouwde opbergplek. Je kunt de armleuningen of een deel van de bank omhoog klappen en hier spullen in opbergen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Het is natuurlijk leuk om een goede deal te scoren, maar vergeet daarbij niet te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je een slaapbank wil met een hoog zit- en ligcomfort, kun je beter wat meer geld uitgeven. Een kwalitatieve slaapbank gaat bovendien langer mee en is op de lange termijn dus alsnog een voordelige aankoop.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.